ТУР: Доналдов шамар шампиону! Коку добио отказ!

Јени Малатија нокаутирала Галатасарај, бивши капитен дао први од два гола домаћина! Прекипело у Фенербахчеу: Смењен Коку! Пораз од клуба из Анкаре је представљао кап која је прелила чашу.

Фудбал 29.10.2018 | 08:15
ТУР: Доналдов шамар шампиону! Коку добио отказ!
Какав дан за навијаче Јени Малатије! Њихова екипа је на домаћем терену победила браниоца шампионске титуле, Галатасарај са 2:0 у мечу десетог кола турске Суперлиге. А један од јунака тријумфа био је некадашњи капитен Црвене звезде Мичел Доналд који је био стрелац првог поготка.

Уједно, оваквом резултату једнако су се радовали навијачи Башакшехира чија екипа је остала сама на лидерској позицији на табели.

Била је ово изједначена утакмица, с тим да је домаћин искористио прилике за погодак, а Галатасарај је имао слабу завршницу.

Сјајну акцију у 35. минуту почео је голман Малатије, наставио је Бутаиб, а завршио Доналд врло прецизним ударцему доњи леви угао гола гостију.

Мање-више све дилеме је отклонио искусни 31-годишњи нападач Адем Бујук из пенала у 63. минуту.

Пет минута пре краја утакмице шансу да уђе на терен добио је и српски интернационалац Данијел Алексић који је заменио Гиљермеа.

Прекипело у Фенербахчеу: Смењен Коку! Пораз од клуба из Анкаре је представљао кап која је прелила чашу.

Холанђанин Филип Коку добио је отказ након пораза Фенербахчеа од Анкарагучуа на стадиону Шукру Сарачоглу (1:3).

Бивши тренер ПСВ Ајндховена био је под великим притиском у последњих месец дана због серије лоших резултата, али они нису прекинути ни по повратку са репрезентативне паузе. Пораз од клуба из Анкаре је представљао кап која је прелила чашу, па је отказ уследио одмах након завршеног меча.

Гости су повели голом Рикарда Фатија у 15. минуту, а потпуни распад система уследио је у 71. минуту, када је црвени картон добио Ислам Слимани. Ердем Озгенч је дуплирао вођство са беле тачке, све је било решено већ у 77. минуту када је Ел Кабир повећао на недостижних 3:0.

Утешни погодак за домаћина постигао је такође Озгенч, али он није био довољан ни Фенербахчеу, али ни Кокуу да се врате у живот.

Коку је Фенербахче преузео 22. јуна и водио га на укупно 15 утакмица, али се овог периода неће радо сећати.

ТУРСКА 1 - 10. коло

Петак
Бурса - Алања 2:0 (2:0)
/Латовљевићи 2, Кара 45+2/ 

Субота

Ерзурум - Касимпаша 1:1 (1:0)
/Гор 40 - Дијањ 79пен/

Коња - Башакшехир 0:1 (0:0)
/Бајић 60/

Анталија - Трабзон 1:1 (1:1)
/Дукара 15 - Јилмаз 28пен/

Недеља

Кајзери - Сивас 2:0 (0:0)
/Синаз 53, Чери 90+1пен/

Малатија - Галатасарај 2:0 (1:0)
/Доналд 35, Бујук 63пен/

Фенербахче - Анкарагучу 1:3 (0:1)
/Озгенч 89 - Фати 35, Озгенч 74пен, Ел Кабир 77/

Понедељак
18.00: Бешикташ - Ризе

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар