TUR: Donaldov šamar šampionu! Koku dobio otkaz!

Jeni Malatija nokautirala Galatasaraj, bivši kapiten dao prvi od dva gola domaćina! Prekipelo u Fenerbahčeu: Smenjen Koku! Poraz od kluba iz Ankare je predstavljao kap koja je prelila čašu.

Fudbal 29.10.2018 | 08:15
TUR: Donaldov šamar šampionu! Koku dobio otkaz!
Kakav dan za navijače Jeni Malatije! Njihova ekipa je na domaćem terenu pobedila branioca šampionske titule, Galatasaraj sa 2:0 u meču desetog kola turske Superlige. A jedan od junaka trijumfa bio je nekadašnji kapiten Crvene zvezde Mičel Donald koji je bio strelac prvog pogotka.

Ujedno, ovakvom rezultatu jednako su se radovali navijači Bašakšehira čija ekipa je ostala sama na liderskoj poziciji na tabeli.

Bila je ovo izjednačena utakmica, s tim da je domaćin iskoristio prilike za pogodak, a Galatasaraj je imao slabu završnicu.

Sjajnu akciju u 35. minutu počeo je golman Malatije, nastavio je Butaib, a završio Donald vrlo preciznim udarcemu donji levi ugao gola gostiju.

Manje-više sve dileme je otklonio iskusni 31-godišnji napadač Adem Bujuk iz penala u 63. minutu.

Pet minuta pre kraja utakmice šansu da uđe na teren dobio je i srpski internacionalac Danijel Aleksić koji je zamenio Giljermea.

Prekipelo u Fenerbahčeu: Smenjen Koku! Poraz od kluba iz Ankare je predstavljao kap koja je prelila čašu.

Holanđanin Filip Koku dobio je otkaz nakon poraza Fenerbahčea od Ankaragučua na stadionu Šukru Saračoglu (1:3).

Bivši trener PSV Ajndhovena bio je pod velikim pritiskom u poslednjih mesec dana zbog serije loših rezultata, ali oni nisu prekinuti ni po povratku sa reprezentativne pauze. Poraz od kluba iz Ankare je predstavljao kap koja je prelila čašu, pa je otkaz usledio odmah nakon završenog meča.

Gosti su poveli golom Rikarda Fatija u 15. minutu, a potpuni raspad sistema usledio je u 71. minutu, kada je crveni karton dobio Islam Slimani. Erdem Ozgenč je duplirao vođstvo sa bele tačke, sve je bilo rešeno već u 77. minutu kada je El Kabir povećao na nedostižnih 3:0.

Utešni pogodak za domaćina postigao je takođe Ozgenč, ali on nije bio dovoljan ni Fenerbahčeu, ali ni Kokuu da se vrate u život.

Koku je Fenerbahče preuzeo 22. juna i vodio ga na ukupno 15 utakmica, ali se ovog perioda neće rado sećati.

TURSKA 1 - 10. kolo

Petak
Bursa - Alanja 2:0 (2:0)
/Latovljevići 2, Kara 45+2/ 

Subota

Erzurum - Kasimpaša 1:1 (1:0)
/Gor 40 - Dijanj 79pen/

Konja - Bašakšehir 0:1 (0:0)
/Bajić 60/

Antalija - Trabzon 1:1 (1:1)
/Dukara 15 - Jilmaz 28pen/

Nedelja

Kajzeri - Sivas 2:0 (0:0)
/Sinaz 53, Čeri 90+1pen/

Malatija - Galatasaraj 2:0 (1:0)
/Donald 35, Bujuk 63pen/

Fenerbahče - Ankaraguču 1:3 (0:1)
/Ozgenč 89 - Fati 35, Ozgenč 74pen, El Kabir 77/

Ponedeljak
18.00: Bešiktaš - Rize

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar