Звезда вратила дуг Мачви и славила у Шапцу!

Фудбалери Црвене звезде победили су Мачву у Шапцу са 2:0 у 13. колу Суперлиге Србије.  Павков најавио, Јованчић улепшао победу Звезде у Шапцу.  Сигурном игром против Мачве, црвено-бели увећали предност у односу на другоплсирани Раднички из Ниша.  

Фудбал 28.10.2018 | 21:35
Звезда вратила дуг Мачви и славила у Шапцу!
Павков и Јованчић подебљали кандидатуру за најјачу поставу: Звездина рутина у Шапцу. Црвено-бели сигурни на гостовању Мачви – 2:0.

Голове за госте су постигли Милан Павков и Душан Јованчић, а Звезда је после тврдог првог полувремена, била много боља у другом и из утакмице са много прекида на крају изашла као победник.

Црвено-бели су тако после пораза у Лиги шампиона успели да се врате на победнички колосек и врате "дуг" Мачви због елиминације Звезде у Купу прошле сезоне.

Од старта у гостујућем саставу није било Марка Марина, Милана Родића, овог пута ни Бранка Јовичића, али се у састав вратио Вујадин Савић. 

У тврдом првом полувремену виђен је чак 21 фаул и мало прилика. Прву је у шестом минуту имала Мачва када је Гаврић морао боље да шутира после одличног пријема и дуге лопте Вулетића у шестом минуту. 

Звезда је имала добру шансу у 15. минуту када су искоса у петерцу један уз другог били Лазаревић и Павков. Дефанзивац Мачве је промашио лопту коју је пробао да испуца, па је Милан Павков успео да шутира и замало погоди мрежу Пулетића. 

Тек у 35. минуту је виђено прво веће узбуђење пред голом домаћих. Гобељић је шутирао са дистанце, лопта се одбила до Бена који даје гол, али судије процењују да је био у офсајду. 

Због лошег угла камере тешко је било рећи да је играч са Коморских Острва заиста био у недозвољеној позицији или није. То није много нашкодило Звези која три минута касније успева да поведе. Вељко Симић је центрирао високу лопту до друге стативе. 

Чинило се да готово из мртвог угла Павков неће имати решење, али је Звездин високи шпиц успео главом да пребаци Пулетића и лепим поготком донесе свом тиму предност.

Гости су и након тога наставили да нападају, Гобељићу је у соло продору понестало снаге па је Пулетић успео да му одбрани из одличне позиције, Симић је покушао са дистанце, а Мачва је отишла на полувреме са голом у мрежи. 

Звезда је ту предност покушала да увећа и у првих десет минута напала агресивно. У 54. минуту Симић је пробао из велике гужве да провуче лопту до мреже, није успео, али је гол "висио" у ваздуху и који минут касније када је Јованчић шутирао са 20 метара. 

Пулетић се истегао колико је могао и успео да скрене лопту у корнер. 

Већ трећу добру шансу је до 60. минута прокоцкао Крстичић после центаршута и мање конфузије у казненом простору Шапчана. Само минут касније, Јованчић повлачи акцију са левог бока, додаје Бену и утрчава у казнени простор. 

Бен му је враћа, Јованчић избија сам испред голмана Мачве и ефектно преко њега у трку подиже лопту и повећава предност Звезде на 2:0.

Од тог тренутка је било јасно да ће Мачва тешко моћи да уради нешто у овом мечу, тим пре што није успевала да организује акције као у првом полувремену. 

Звезда је на другој страни контролисала игру, оборила је темпо меча и до 75. минута је углавном Ебислио покушавао са дистанце да постигне трећи гол Звезде. 

Тада га је замнио Срнић, а најближи је поготку касније био Бен у 79. минуту када је из слободног ударца погодио пречку. 

Гаврић је након тога имао прву добру шансу за Мачву, када је у контри шутирао ниско. Борјан му је одбранио, а Звезда је без већих проблема сачувала предност и победила. 

Треба напоменути да је Ристивојевић до краја добио други жути картон, па је Мачва последња два минута одиграла са десеторицом на терену. Црвено-бели остају први на табели Суперлиге са 37 бодова, а Мачва остаје 12. са 13 бодова.

Суботње ремије нишког Радничког и Партизана, као и пораз Чукаричког, фудбалери Црвене звезде искористили су на најбољи начин и победом у Шапцу додатно увећали предност у односу на најближе пратиоце. 

Мачва - Црвена звезда 0:2 (0:1).

Актуелни шампион сада, после 13 кола, има девет бодова више од другопласираног Радничког, 11 од Партизана, а 12 од Чукаричког.

За пету победу у низу, а укупно 12. ове сезоне у Суперлиги, најзаслужнији су Милан Павков и Душан Јованчић. Први је у 38. минуту одлично реаговао главом на центаршут Вељка Симића, док је други у 60. сјајно окончао лепу акцију са Беном.

Поново Владан Милојевић није имао на располагању најјачи састав због повреда, али се још једном видело да Звезда има довољно квалитетан играчки кадар који тренеру омогућава да комбинује. У тим се вратио Вујадин Савић, док су опет изостали Милан Родић и Марко Марин, а није било и Ричмонда Боаћија и Бранка Јовичића.

Све то није пореметило концепцију игре црвено-белих, који су од почетка имали иницијативу. До вођства су могли и два минута пре него што је Павков затресао мрежу, али је погодак Бена у 36. поништен због офсајда. Утисак је да су арбитри, ипак, погрешили приликом те одлуке.

У сваком случају, Звездини фудбалери су испунили циљ и показали да пораз од Ливерпула у Лиги шампиона (0:4) није оставио велики траг. Наредни изазов имаће већ у среду, када им у госте долази ОФК Бачка. 

Мачва је остала на 13 бодова из 12 утакмица, а тежак задатак чека их у среду, када гостују у Нишу.

Можда их ривали у Лиги шампиона школују и шаљу на поправне испите, али фудбалери Црвене звезде су у домаћем атару ђаци – одликаши! Четири дана после тешког пораза на Енфилд Роуду, тим Владана Милојевића уписао је још једну првенствену рецку и вечитом ривалу из Хумске побегао на великих 11 бодова предности.

Давно истекнуту кандидатуру за чланове најјаче поставе у граду на Сави још једном су црвеним фломастером подебљали нападач Милан Павков и везиста Душан Јованчић. Управо су поменути играчи правовременим головима убили наду тима Дарка Вешовића да може да репризира мартовску сензацију из купа Србије. Црвена звезда је вечерас била чвршћа, бржа и јача, добивши на суви квалитет у првом полувремену солидно постављене домаћине. Ипак, Милан Павков се одужио за поверење небеским скоком, затим је Душан Јованчић демонстирао суву фудбалску елеганцију. Преварио је Пулетића и исписао име победника. На крају: Мачва – Црвена звезда 0:2.

Далеко од тога да шака Владана Милојевића може да буде пуна браде збго свега виђеног у Шапцу... Међутим, ако није била креативна игра Црвена звезда је била констатна.

Много тога је у вечерашњем окршају крај Саве подсећало на мартовски дуел из купа истих ривала. Фудбалери Мачве су зналачки ситним фауловима, ван опасне зоне, исекли на фронце креацију екипе Владана Милојевића. На тешком терену у гради на Сави нисмо могли да видимо фудбалску поезију. Али јесмо борбу, јаке дуеле и велики број покушаја из прекида.

Без помоћи Марка Марина и Ричмонда Боаћија, Владан Милојевић је пикирао Милана Павкова као главног адута способног да јаким телом и игром у ваздуху разбије дефанзивни бедем тима Дарка Тешовића. Тако је и било. Шапчани су на крилима Милана Гаврића претили Звезди, вешто се бранили, али су атерирали после небеског лета Милана Павкова.

Звездин Курсула је у 15.минуту промашио лепу прилику након што је отресао Пејовића, али у другој ситуацији био је непогрешив. После центаршута Вељка Симића надскочио је на другој стативи Младена Лазаревића и погодио даљи угао Пулетићевог гола. Имао је тај погодак дејство бронхи бомбона за Владана Милојевића који је први пут у каријери за директног ривала имао венчаног кума Дарка Тешовића.

Поред гола Милана Павкова мало тога је могло да се види у првом полувремену. Звезда је имала иницијативу, али није деловала као машина која ће самлети Шапчане. Памтиће се поништен погодак Бена (чини се да није био офсајд), као и покушај Гаврића који је осујећен добром интервенцијом Милана Борјана.

Са минималним вођством у рукама играчи Црвене звезде су деловали много сигурније. Користили су простор који су им остављали ривали за брже и течније акције. Мирисало је на погодак и много пре 61.минута. Тада је Бен лепо упослио Јованчића, а некадашњи капитен Војводине је пребацио Пулетића. Његов други овосезонски погодак.

Тада је већ било јасно да ће Црвена звезда стићи до 12. првенствене победе.

МАЧВА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:1)

/Павков 38, Јованчић 60/

Стадион: Градски

Гледалаца: око 5.000

Судија: Илија Брдар

МАЧВА (4-3-3): Пулетић – Пејовић, Јовановић, Ристивојевић, Лазаревић (од 59. Милосављевић) – Ивић (од 78. Бабић), Адамовић (од 70. Гемовић), Гигић – Гаврић, Тошић, Ђоковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан – Стојковић, Дегенек, Савић, Гобељић – Јованчић, Крстичић (од 80. Чаушић) – Бен, Ебесилио (од 76. Срнић), Симић – Павков (од 77. Стојиљковић).

СРБИЈА 1 - 13. КОЛО

Субота

Земун – Вождовац 2:1 (2:1)
/Мркаић 5, 17 – Јешић 10/

Партизан  Напредак 1:1 (1:0)
/Николић 12 - Вукановић 62/

Радник Сурдулица - Чукарички 1:0 (1:0)
/Стојановић 86/

Рад - Раднички Ниш 0:0

Војводина - Динамо Врање 2:0 (2:0)
/Езе 34, 45+3/

Бачка - Пролетер 0:1 (0:1)
/Чоловић 2/

Недеља
Мачва - Црвена звезда 0:2 (0:1)
/Павков 38, Јованчић 61/

Младост Лучани - Спартак Суботица 2:1 (1:0)
/Пејовић 45пен, пен – Денковић 90пен/

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар