Zvezda vratila dug Mačvi i slavila u Šapcu!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mačvu u Šapcu sa 2:0 u 13. kolu Superlige Srbije.  Pavkov najavio, Jovančić ulepšao pobedu Zvezde u Šapcu.  Sigurnom igrom protiv Mačve, crveno-beli uvećali prednost u odnosu na drugoplsirani Radnički iz Niša.  

Fudbal 28.10.2018 | 21:35
Zvezda vratila dug Mačvi i slavila u Šapcu!
Pavkov i Jovančić podebljali kandidaturu za najjaču postavu: Zvezdina rutina u Šapcu. Crveno-beli sigurni na gostovanju Mačvi – 2:0.

Golove za goste su postigli Milan Pavkov i Dušan Jovančić, a Zvezda je posle tvrdog prvog poluvremena, bila mnogo bolja u drugom i iz utakmice sa mnogo prekida na kraju izašla kao pobednik.

Crveno-beli su tako posle poraza u Ligi šampiona uspeli da se vrate na pobednički kolosek i vrate "dug" Mačvi zbog eliminacije Zvezde u Kupu prošle sezone.

Od starta u gostujućem sastavu nije bilo Marka Marina, Milana Rodića, ovog puta ni Branka Jovičića, ali se u sastav vratio Vujadin Savić. 

U tvrdom prvom poluvremenu viđen je čak 21 faul i malo prilika. Prvu je u šestom minutu imala Mačva kada je Gavrić morao bolje da šutira posle odličnog prijema i duge lopte Vuletića u šestom minutu. 

Zvezda je imala dobru šansu u 15. minutu kada su iskosa u petercu jedan uz drugog bili Lazarević i Pavkov. Defanzivac Mačve je promašio loptu koju je probao da ispuca, pa je Milan Pavkov uspeo da šutira i zamalo pogodi mrežu Puletića. 

Tek u 35. minutu je viđeno prvo veće uzbuđenje pred golom domaćih. Gobeljić je šutirao sa distance, lopta se odbila do Bena koji daje gol, ali sudije procenjuju da je bio u ofsajdu. 

Zbog lošeg ugla kamere teško je bilo reći da je igrač sa Komorskih Ostrva zaista bio u nedozvoljenoj poziciji ili nije. To nije mnogo naškodilo Zvezi koja tri minuta kasnije uspeva da povede. Veljko Simić je centrirao visoku loptu do druge stative. 

Činilo se da gotovo iz mrtvog ugla Pavkov neće imati rešenje, ali je Zvezdin visoki špic uspeo glavom da prebaci Puletića i lepim pogotkom donese svom timu prednost.

Gosti su i nakon toga nastavili da napadaju, Gobeljiću je u solo prodoru ponestalo snage pa je Puletić uspeo da mu odbrani iz odlične pozicije, Simić je pokušao sa distance, a Mačva je otišla na poluvreme sa golom u mreži. 

Zvezda je tu prednost pokušala da uveća i u prvih deset minuta napala agresivno. U 54. minutu Simić je probao iz velike gužve da provuče loptu do mreže, nije uspeo, ali je gol "visio" u vazduhu i koji minut kasnije kada je Jovančić šutirao sa 20 metara. 

Puletić se istegao koliko je mogao i uspeo da skrene loptu u korner. 

Već treću dobru šansu je do 60. minuta prokockao Krstičić posle centaršuta i manje konfuzije u kaznenom prostoru Šapčana. Samo minut kasnije, Jovančić povlači akciju sa levog boka, dodaje Benu i utrčava u kazneni prostor. 

Ben mu je vraća, Jovančić izbija sam ispred golmana Mačve i efektno preko njega u trku podiže loptu i povećava prednost Zvezde na 2:0.

Od tog trenutka je bilo jasno da će Mačva teško moći da uradi nešto u ovom meču, tim pre što nije uspevala da organizuje akcije kao u prvom poluvremenu. 

Zvezda je na drugoj strani kontrolisala igru, oborila je tempo meča i do 75. minuta je uglavnom Ebislio pokušavao sa distance da postigne treći gol Zvezde. 

Tada ga je zamnio Srnić, a najbliži je pogotku kasnije bio Ben u 79. minutu kada je iz slobodnog udarca pogodio prečku. 

Gavrić je nakon toga imao prvu dobru šansu za Mačvu, kada je u kontri šutirao nisko. Borjan mu je odbranio, a Zvezda je bez većih problema sačuvala prednost i pobedila. 

Treba napomenuti da je Ristivojević do kraja dobio drugi žuti karton, pa je Mačva poslednja dva minuta odigrala sa desetoricom na terenu. Crveno-beli ostaju prvi na tabeli Superlige sa 37 bodova, a Mačva ostaje 12. sa 13 bodova.

Subotnje remije niškog Radničkog i Partizana, kao i poraz Čukaričkog, fudbaleri Crvene zvezde iskoristili su na najbolji način i pobedom u Šapcu dodatno uvećali prednost u odnosu na najbliže pratioce. 

Mačva - Crvena zvezda 0:2 (0:1).

Aktuelni šampion sada, posle 13 kola, ima devet bodova više od drugoplasiranog Radničkog, 11 od Partizana, a 12 od Čukaričkog.

Za petu pobedu u nizu, a ukupno 12. ove sezone u Superligi, najzaslužniji su Milan Pavkov i Dušan Jovančić. Prvi je u 38. minutu odlično reagovao glavom na centaršut Veljka Simića, dok je drugi u 60. sjajno okončao lepu akciju sa Benom.

Ponovo Vladan Milojević nije imao na raspolaganju najjači sastav zbog povreda, ali se još jednom videlo da Zvezda ima dovoljno kvalitetan igrački kadar koji treneru omogućava da kombinuje. U tim se vratio Vujadin Savić, dok su opet izostali Milan Rodić i Marko Marin, a nije bilo i Ričmonda Boaćija i Branka Jovičića.

Sve to nije poremetilo koncepciju igre crveno-belih, koji su od početka imali inicijativu. Do vođstva su mogli i dva minuta pre nego što je Pavkov zatresao mrežu, ali je pogodak Bena u 36. poništen zbog ofsajda. Utisak je da su arbitri, ipak, pogrešili prilikom te odluke.

U svakom slučaju, Zvezdini fudbaleri su ispunili cilj i pokazali da poraz od Liverpula u Ligi šampiona (0:4) nije ostavio veliki trag. Naredni izazov imaće već u sredu, kada im u goste dolazi OFK Bačka. 

Mačva je ostala na 13 bodova iz 12 utakmica, a težak zadatak čeka ih u sredu, kada gostuju u Nišu.

Možda ih rivali u Ligi šampiona školuju i šalju na popravne ispite, ali fudbaleri Crvene zvezde su u domaćem ataru đaci – odlikaši! Četiri dana posle teškog poraza na Enfild Roudu, tim Vladana Milojevića upisao je još jednu prvenstvenu recku i večitom rivalu iz Humske pobegao na velikih 11 bodova prednosti.

Davno isteknutu kandidaturu za članove najjače postave u gradu na Savi još jednom su crvenim flomasterom podebljali napadač Milan Pavkov i vezista Dušan Jovančić. Upravo su pomenuti igrači pravovremenim golovima ubili nadu tima Darka Vešovića da može da reprizira martovsku senzaciju iz kupa Srbije. Crvena zvezda je večeras bila čvršća, brža i jača, dobivši na suvi kvalitet u prvom poluvremenu solidno postavljene domaćine. Ipak, Milan Pavkov se odužio za poverenje nebeskim skokom, zatim je Dušan Jovančić demonstirao suvu fudbalsku eleganciju. Prevario je Puletića i ispisao ime pobednika. Na kraju: Mačva – Crvena zvezda 0:2.

Daleko od toga da šaka Vladana Milojevića može da bude puna brade zbgo svega viđenog u Šapcu... Međutim, ako nije bila kreativna igra Crvena zvezda je bila konstatna.

Mnogo toga je u večerašnjem okršaju kraj Save podsećalo na martovski duel iz kupa istih rivala. Fudbaleri Mačve su znalački sitnim faulovima, van opasne zone, isekli na fronce kreaciju ekipe Vladana Milojevića. Na teškom terenu u gradi na Savi nismo mogli da vidimo fudbalsku poeziju. Ali jesmo borbu, jake duele i veliki broj pokušaja iz prekida.

Bez pomoći Marka Marina i Ričmonda Boaćija, Vladan Milojević je pikirao Milana Pavkova kao glavnog aduta sposobnog da jakim telom i igrom u vazduhu razbije defanzivni bedem tima Darka Tešovića. Tako je i bilo. Šapčani su na krilima Milana Gavrića pretili Zvezdi, vešto se branili, ali su aterirali posle nebeskog leta Milana Pavkova.

Zvezdin Kursula je u 15.minutu promašio lepu priliku nakon što je otresao Pejovića, ali u drugoj situaciji bio je nepogrešiv. Posle centaršuta Veljka Simića nadskočio je na drugoj stativi Mladena Lazarevića i pogodio dalji ugao Puletićevog gola. Imao je taj pogodak dejstvo bronhi bombona za Vladana Milojevića koji je prvi put u karijeri za direktnog rivala imao venčanog kuma Darka Tešovića.

Pored gola Milana Pavkova malo toga je moglo da se vidi u prvom poluvremenu. Zvezda je imala inicijativu, ali nije delovala kao mašina koja će samleti Šapčane. Pamtiće se poništen pogodak Bena (čini se da nije bio ofsajd), kao i pokušaj Gavrića koji je osujećen dobrom intervencijom Milana Borjana.

Sa minimalnim vođstvom u rukama igrači Crvene zvezde su delovali mnogo sigurnije. Koristili su prostor koji su im ostavljali rivali za brže i tečnije akcije. Mirisalo je na pogodak i mnogo pre 61.minuta. Tada je Ben lepo uposlio Jovančića, a nekadašnji kapiten Vojvodine je prebacio Puletića. Njegov drugi ovosezonski pogodak.

Tada je već bilo jasno da će Crvena zvezda stići do 12. prvenstvene pobede.

MAČVA – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

/Pavkov 38, Jovančić 60/

Stadion: Gradski

Gledalaca: oko 5.000

Sudija: Ilija Brdar

MAČVA (4-3-3): Puletić – Pejović, Jovanović, Ristivojević, Lazarević (od 59. Milosavljević) – Ivić (od 78. Babić), Adamović (od 70. Gemović), Gigić – Gavrić, Tošić, Đoković.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Degenek, Savić, Gobeljić – Jovančić, Krstičić (od 80. Čaušić) – Ben, Ebesilio (od 76. Srnić), Simić – Pavkov (od 77. Stojiljković).

SRBIJA 1 - 13. KOLO

Subota

Zemun – Voždovac 2:1 (2:1)
/Mrkaić 5, 17 – Ješić 10/

Partizan  Napredak 1:1 (1:0)
/Nikolić 12 - Vukanović 62/

Radnik Surdulica - Čukarički 1:0 (1:0)
/Stojanović 86/

Rad - Radnički Niš 0:0

Vojvodina - Dinamo Vranje 2:0 (2:0)
/Eze 34, 45+3/

Bačka - Proleter 0:1 (0:1)
/Čolović 2/

Nedelja
Mačva - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Pavkov 38, Jovančić 61/

Mladost Lučani - Spartak Subotica 2:1 (1:0)
/Pejović 45pen, pen – Denković 90pen/

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar