БЛ: Дупло голо у Лајпцигу, осам голова у Бремену!

Настасић ставио "рампу" у Лајпцигу! Први пут ове сезоне тим из Гелзенкирхена одиграо неријешено и по први пут у Бундеслиги освојио бод на гостовању против Ред Була у Лајпцигу (0:0).  Мало правог фудбала и по бод свакоме на крају - 0:0.  "Лудило" у Бремену, "ноћна мора" Лангкампа! На крилима расположених Карима Беларабија и Кевина Фоланда, "апотекари" водили на полувремену (0:3), Вердер је у наставку смањио на 2:3, да би Леверкузен до краја постигао још три од чега ДВА АУТОГОЛА Себастијана Лангкампа - 2:6.  ДЕМОЛИРАЊЕ! Вељковић и Вердер размонтирани у Бремену! Бајер из Леверкузена напунио мрежу Зелених - 6:2.

Фудбал 28.10.2018 | 22:15
БЛ: Дупло голо у Лајпцигу, осам голова у Бремену!
Шалке је дошао на исток Немачке са јасним планом који је на крају и спровео у дело - да освоји бод.

Нису се гости прославили офанзивно, а објективно, када си у њиховој ситуацији на табели и не смеш нешто претерано да се залећеш против снажног тима какав је Лајпциг.

Сам је крив домаћин што није славио данас, иако је доминирао у већем делу утакмице није створио ниједну праву прилику за Вернера или Поулсена.

На другој страни, Шалке је имао сјајну шансу напочетку утакмице, када је после корнера Бенталебаса леве стране Емболо промашио гол из добре прилике.

Све у свему, мало је правог фудбала виђено данас у Љапцигу па и покисла домаћа и гостујућа публика може слободно да се запита да ли је могла негде боље да проведе претходних два сата.

Матија Настасић одиграо је читав меч за госте из Гелзенкирхена, сасвим добро.

Послије пет везаних пораза, Шалке се мало консолидовао и побјегао са дна табеле, а у недјељу у деветом колу шампионата Њемачке уписао је и први овоезонски реми и то у Лајпцигу, гдје је у досадашња два сусрета оба пута поражен.

РБ ЛАЈПЦИГ - ШАЛКЕ 0:0

Иако су фудбалери Лајпцига имали иницијативу током готово свих 90 минута, Шалкеова одбрана на челу са српским интернационалцем Матијом Настасићем је била без грешке и заслужено носи бод у Гелзенкирхен.

Настасићу се чак указала шанса у 27. минуту да доведе госте у вођство, али је изблокиран, да би након корнера Брил Емболо промашио оно што се у жаргону каже да је "било теже промашити".

Са пет метара, Швајцарац је "сам као дух" главом шутирао поред стативе гола тима из Лајпцига.

У наставку је виђена слична ситуација, домаћин је нападао, стварао прилике, додуше не баш оне из категорије стопостотних, али најбољи стријелци Тимо Вернер, Јусуф Поулсен и Марсел Сабицер нису успјели да сломе одличну Шалкеов "зид" којим је "командовао" Настасић.

Интересантно, попут Настасића на "Ред Бул Арени" грешака није имао ни арбитар Феликс Брих, који је посебно омражен код навијача Србије због недосуђеног пенала над Александром Митровићем на Мундијалу против Швајцарске.

"Лудило" у Бремену, "ноћна мора" Лангкампа! На крилима расположених Карима Беларабија и Кевина Фоланда, "апотекари" водили на полувремену (0:3), Вердер је у наставку смањио на 2:3, да би Леверкузен до краја постигао још три од чега ДВА АУТОГОЛА Себастијана Лангкампа - 2:6.

Сјајан меч на "Везеру"!

Вердер је имао прилику да евентуалном побједом над Бајером прескочи минхенски Бајерн на другом мјесту са бодом заостатка за водећом Борусијом из Дортмунда, али не само да није успио у тој намјери већ је до ногу потучен у Бремену.

ВЕРДЕР - ЛЕВЕРКУЗЕН 2:6 (0:3)

У првом полувремену су изабраници тренера Хајка Херлиха повели са 3:0 и чинило се практично завршили посао око освајања бодова, највише захваљујући сјајном везисти Кариму Беларабију, двоструком асистенту и стријелцу једног поготка.

Међутим, у другом дијелу је бременски тим смањио на 2:3 погоцима искусног "резервисте" Клаудија Пизара у 60. и Јапанца Јуја Осакоа два минута касније.и кад се чинило да ће домаћин успјети да стигне барем до изједначења, услиједила су три поготка Бајера за убједљивих 6:2!

И то два пута је властиту мрежу затресао трагичар Себастијан Лангкамп у само пет минута што је вјероватно најгора "ноћна мора" сваког фудбалера!

Но кренимо редом...

Већ у осмом минуту, "апотекари" су повели послије акције као на малом фудбалу.

Послије два - три брза потеза, лопта је стигла до Карима Беларабија, који је "на тацни сервирао Кевину Фоланду у петерац, гдје је нападач Бајера био бржи од Милоша Вељковића за 0:1.

Узвратио је домаћин у 22. минуту када је Бајер спасио голман Лукаш Храдецки одбранивши "зицер" Лудвигу Аугустинсону, а потом је неко од одбрамбених играча спријечио изједначење послије ударца Макса Крузеа.

Најбољи актер меча Белараби пар минута касније пропустио невјероватну шансу.

Истрчао је контранапад и шутирао поред стативе голмана Јиржија Павленке, који је већ у сљедећем нападу тешком муком спријечио нови гол Леверкузена послије нове контре и ударца Бразилца Вендела.

Ипак, ништа није могао у 39. минуту када је добро интервенисао и "пресјекао" центаршут Беларабија на другу стативу, гдје је чекао да подметне ногу Фоланд, али лопта се одбила само до Јулијана Бранта, који је поспремио у мрежу - 0:2.

Асистенцију расположеном Беларабију узвратио је Фоланд у посљедњим тренуцима првог дијела када је избјегао офсајд и искоса са десне страни смјестио лопту у малу мрежу за удбједљивих - 0:3.

Интересантно, био је то четврти гол Беларабија у посљедња три сусрета за девет дана у свим такмичењима, а претходно му је за четири поготка требало чак 350 дана и 28 утакмица!

У наставку је у игру ушао искусни Клаудио Пизаро и његовим голом у 60. минуту пробудила се нада Вердера у преокрет, а кад је два минута касније Јапанац Осако послије корнера погодио мрежу за 2:3 чинило се да ће домаћин успјети да направи сензациију!

Међутим, сијевнула је контра Каи Хаверца и рутинска егзекуција у 67. минуту, да би се потом догодила права "фудбалска трагедија" за Себастијана Лангкампа, који је у само четири минута постигао ДВА АУТОГОЛА за други овосезонски пораз!

Вјероватно, један од најгорих у клупској историји... 

Требало је ово да буде последња утакмица Хајка Херлиха на клупи Бајера из Леверкузена, међутим, уместо "опела" за овог стручњака пулени су му приредили најлепшу могућу журку украшену са шест голова.

Фармацеути су као гости осрамотили вечерас Вердер у Бремену, где су славили са чак 6:2. Какав завршетак деветог кола...

Невероватан меч одигран је на Везеру где је домаћин нападао и доминирао у првом полувремену, а Бајер из контри само погађао њихову мрежу. Ништа није могао немоћни голман Павленка, који је само посматрао како Фоланд, Брант и Белараби после лаких пасова и спринтева погађају гол.

Тренеру домаћих Кофелду обио се о главу и експеримент са тројицом играча у последњој линији у којој се није прославио ни српски репрезентативац Милош Вељковић.

Тргао се Вердер мало у наставку, а улазак Клаудија Пизара вратио је (на кратко) Зелене резултатски у игру. Стари фудбалски лисац је погодио у 60, Јуја Осако после корнера у 63. и вера се вратила међу фудбалере и навијаче домаћег тима.

Међутим, она је трајала само четири минута, након чега је млади Каи Хаверц повисио на 4:2, а до краја су и Аустријанац Драговић и домаћи штопер Лангкамп (аутогол) комплетирали страдање Вердерово. Огромно и први велики ударац за реномирани тим из Бремена који је одлично отворио сезону.

РЕЗУЛТАТИ 9. КОЛА:

Нирнберг - Ајнтрахт 1:1 (0:0)
/Зрелак 78 - Алер 90+1/

РБ Лајпциг - Шалке 0:0

Вердер - Леверкузен 2:6 (0:3)
/Пизаро 60, Осако 62 - Фоланд 8, Брант 39, Белараби 45, Хаверц 67, Лангкамп 72 аутогол, 77, аутогол/

субота

Борусија Дортмунд - Херта 2:2 (1:1)
/Санчо 27, 61 - Калу 41, 90+1п/

Фортуна Диселдорф - Волфсбург 0:3 (0:1)
/Вегхорст 41п, Брекало 73, Гинчек 80/

Хановер - Аугсбург 1:2 (0:1)
/Бебу 72 - Кедира 8, Финбогасон 63п/

Мајнц - Бајерн 1:2 (0:1)
/Боетиус 48 - Горецка 39, Алкантара 62/

Хофенхајм - Штутгарт 4:0 (0:0)
/Бренет 48, Жоелинтон 51, Белфодил 57, 60/

одиграно у петак:

Фрајбург - Борусија Менхенгладбах 3:1 (1:1)
/Петерсен 1п, Валдшмит 57, Холер 90+4 - Азар 20п/

ТАБЕЛА: Борусија Д. 21, Бајерн 19, Борусија М. 17, Вердер 17, Херта 16, Лајпциг 16, Ајнтрахт 14, Хофенхајм 13, Аугсбург 12, Волфсбург 12, Фрајбург 12, Бајер 11, Мајнц 9, Нирнберг 9, Шалке 7, Хановер 6, Фортуна 5, Штутгарт 5.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар