BL: Duplo golo u Lajpcigu, osam golova u Bremenu!

Nastasić stavio "rampu" u Lajpcigu! Prvi put ove sezone tim iz Gelzenkirhena odigrao neriješeno i po prvi put u Bundesligi osvojio bod na gostovanju protiv Red Bula u Lajpcigu (0:0).  Malo pravog fudbala i po bod svakome na kraju - 0:0.  "Ludilo" u Bremenu, "noćna mora" Langkampa! Na krilima raspoloženih Karima Belarabija i Kevina Folanda, "apotekari" vodili na poluvremenu (0:3), Verder je u nastavku smanjio na 2:3, da bi Leverkuzen do kraja postigao još tri od čega DVA AUTOGOLA Sebastijana Langkampa - 2:6.  DEMOLIRANJE! Veljković i Verder razmontirani u Bremenu! Bajer iz Leverkuzena napunio mrežu Zelenih - 6:2.

Fudbal 28.10.2018 | 22:15
BL: Duplo golo u Lajpcigu, osam golova u Bremenu!
Šalke je došao na istok Nemačke sa jasnim planom koji je na kraju i sproveo u delo - da osvoji bod.

Nisu se gosti proslavili ofanzivno, a objektivno, kada si u njihovoj situaciji na tabeli i ne smeš nešto preterano da se zalećeš protiv snažnog tima kakav je Lajpcig.

Sam je kriv domaćin što nije slavio danas, iako je dominirao u većem delu utakmice nije stvorio nijednu pravu priliku za Vernera ili Poulsena.

Na drugoj strani, Šalke je imao sjajnu šansu napočetku utakmice, kada je posle kornera Bentalebasa leve strane Embolo promašio gol iz dobre prilike.

Sve u svemu, malo je pravog fudbala viđeno danas u Ljapcigu pa i pokisla domaća i gostujuća publika može slobodno da se zapita da li je mogla negde bolje da provede prethodnih dva sata.

Matija Nastasić odigrao je čitav meč za goste iz Gelzenkirhena, sasvim dobro.

Poslije pet vezanih poraza, Šalke se malo konsolidovao i pobjegao sa dna tabele, a u nedjelju u devetom kolu šampionata Njemačke upisao je i prvi ovoezonski remi i to u Lajpcigu, gdje je u dosadašnja dva susreta oba puta poražen.

RB LAJPCIG - ŠALKE 0:0

Iako su fudbaleri Lajpciga imali inicijativu tokom gotovo svih 90 minuta, Šalkeova odbrana na čelu sa srpskim internacionalcem Matijom Nastasićem je bila bez greške i zasluženo nosi bod u Gelzenkirhen.

Nastasiću se čak ukazala šansa u 27. minutu da dovede goste u vođstvo, ali je izblokiran, da bi nakon kornera Bril Embolo promašio ono što se u žargonu kaže da je "bilo teže promašiti".

Sa pet metara, Švajcarac je "sam kao duh" glavom šutirao pored stative gola tima iz Lajpciga.

U nastavku je viđena slična situacija, domaćin je napadao, stvarao prilike, doduše ne baš one iz kategorije stopostotnih, ali najbolji strijelci Timo Verner, Jusuf Poulsen i Marsel Sabicer nisu uspjeli da slome odličnu Šalkeov "zid" kojim je "komandovao" Nastasić.

Interesantno, poput Nastasića na "Red Bul Areni" grešaka nije imao ni arbitar Feliks Brih, koji je posebno omražen kod navijača Srbije zbog nedosuđenog penala nad Aleksandrom Mitrovićem na Mundijalu protiv Švajcarske.

"Ludilo" u Bremenu, "noćna mora" Langkampa! Na krilima raspoloženih Karima Belarabija i Kevina Folanda, "apotekari" vodili na poluvremenu (0:3), Verder je u nastavku smanjio na 2:3, da bi Leverkuzen do kraja postigao još tri od čega DVA AUTOGOLA Sebastijana Langkampa - 2:6.

Sjajan meč na "Vezeru"!

Verder je imao priliku da eventualnom pobjedom nad Bajerom preskoči minhenski Bajern na drugom mjestu sa bodom zaostatka za vodećom Borusijom iz Dortmunda, ali ne samo da nije uspio u toj namjeri već je do nogu potučen u Bremenu.

VERDER - LEVERKUZEN 2:6 (0:3)

U prvom poluvremenu su izabranici trenera Hajka Herliha poveli sa 3:0 i činilo se praktično završili posao oko osvajanja bodova, najviše zahvaljujući sjajnom vezisti Karimu Belarabiju, dvostrukom asistentu i strijelcu jednog pogotka.

Međutim, u drugom dijelu je bremenski tim smanjio na 2:3 pogocima iskusnog "rezerviste" Klaudija Pizara u 60. i Japanca Juja Osakoa dva minuta kasnije.i kad se činilo da će domaćin uspjeti da stigne barem do izjednačenja, uslijedila su tri pogotka Bajera za ubjedljivih 6:2!

I to dva puta je vlastitu mrežu zatresao tragičar Sebastijan Langkamp u samo pet minuta što je vjerovatno najgora "noćna mora" svakog fudbalera!

No krenimo redom...

Već u osmom minutu, "apotekari" su poveli poslije akcije kao na malom fudbalu.

Poslije dva - tri brza poteza, lopta je stigla do Karima Belarabija, koji je "na tacni servirao Kevinu Folandu u peterac, gdje je napadač Bajera bio brži od Miloša Veljkovića za 0:1.

Uzvratio je domaćin u 22. minutu kada je Bajer spasio golman Lukaš Hradecki odbranivši "zicer" Ludvigu Augustinsonu, a potom je neko od odbrambenih igrača spriječio izjednačenje poslije udarca Maksa Kruzea.

Najbolji akter meča Belarabi par minuta kasnije propustio nevjerovatnu šansu.

Istrčao je kontranapad i šutirao pored stative golmana Jiržija Pavlenke, koji je već u sljedećem napadu teškom mukom spriječio novi gol Leverkuzena poslije nove kontre i udarca Brazilca Vendela.

Ipak, ništa nije mogao u 39. minutu kada je dobro intervenisao i "presjekao" centaršut Belarabija na drugu stativu, gdje je čekao da podmetne nogu Foland, ali lopta se odbila samo do Julijana Branta, koji je pospremio u mrežu - 0:2.

Asistenciju raspoloženom Belarabiju uzvratio je Foland u posljednjim trenucima prvog dijela kada je izbjegao ofsajd i iskosa sa desne strani smjestio loptu u malu mrežu za udbjedljivih - 0:3.

Interesantno, bio je to četvrti gol Belarabija u posljednja tri susreta za devet dana u svim takmičenjima, a prethodno mu je za četiri pogotka trebalo čak 350 dana i 28 utakmica!

U nastavku je u igru ušao iskusni Klaudio Pizaro i njegovim golom u 60. minutu probudila se nada Verdera u preokret, a kad je dva minuta kasnije Japanac Osako poslije kornera pogodio mrežu za 2:3 činilo se da će domaćin uspjeti da napravi senzaciiju!

Međutim, sijevnula je kontra Kai Haverca i rutinska egzekucija u 67. minutu, da bi se potom dogodila prava "fudbalska tragedija" za Sebastijana Langkampa, koji je u samo četiri minuta postigao DVA AUTOGOLA za drugi ovosezonski poraz!

Vjerovatno, jedan od najgorih u klupskoj istoriji... 

Trebalo je ovo da bude poslednja utakmica Hajka Herliha na klupi Bajera iz Leverkuzena, međutim, umesto "opela" za ovog stručnjaka puleni su mu priredili najlepšu moguću žurku ukrašenu sa šest golova.

Farmaceuti su kao gosti osramotili večeras Verder u Bremenu, gde su slavili sa čak 6:2. Kakav završetak devetog kola...

Neverovatan meč odigran je na Vezeru gde je domaćin napadao i dominirao u prvom poluvremenu, a Bajer iz kontri samo pogađao njihovu mrežu. Ništa nije mogao nemoćni golman Pavlenka, koji je samo posmatrao kako Foland, Brant i Belarabi posle lakih pasova i sprinteva pogađaju gol.

Treneru domaćih Kofeldu obio se o glavu i eksperiment sa trojicom igrača u poslednjoj liniji u kojoj se nije proslavio ni srpski reprezentativac Miloš Veljković.

Trgao se Verder malo u nastavku, a ulazak Klaudija Pizara vratio je (na kratko) Zelene rezultatski u igru. Stari fudbalski lisac je pogodio u 60, Juja Osako posle kornera u 63. i vera se vratila među fudbalere i navijače domaćeg tima.

Međutim, ona je trajala samo četiri minuta, nakon čega je mladi Kai Haverc povisio na 4:2, a do kraja su i Austrijanac Dragović i domaći štoper Langkamp (autogol) kompletirali stradanje Verderovo. Ogromno i prvi veliki udarac za renomirani tim iz Bremena koji je odlično otvorio sezonu.

REZULTATI 9. KOLA:

Nirnberg - Ajntraht 1:1 (0:0)
/Zrelak 78 - Aler 90+1/

RB Lajpcig - Šalke 0:0

Verder - Leverkuzen 2:6 (0:3)
/Pizaro 60, Osako 62 - Foland 8, Brant 39, Belarabi 45, Haverc 67, Langkamp 72 autogol, 77, autogol/

subota

Borusija Dortmund - Herta 2:2 (1:1)
/Sančo 27, 61 - Kalu 41, 90+1p/

Fortuna Diseldorf - Volfsburg 0:3 (0:1)
/Veghorst 41p, Brekalo 73, Ginček 80/

Hanover - Augsburg 1:2 (0:1)
/Bebu 72 - Kedira 8, Finbogason 63p/

Majnc - Bajern 1:2 (0:1)
/Boetius 48 - Gorecka 39, Alkantara 62/

Hofenhajm - Štutgart 4:0 (0:0)
/Brenet 48, Žoelinton 51, Belfodil 57, 60/

odigrano u petak:

Frajburg - Borusija Menhengladbah 3:1 (1:1)
/Petersen 1p, Valdšmit 57, Holer 90+4 - Azar 20p/

TABELA: Borusija D. 21, Bajern 19, Borusija M. 17, Verder 17, Herta 16, Lajpcig 16, Ajntraht 14, Hofenhajm 13, Augsburg 12, Volfsburg 12, Frajburg 12, Bajer 11, Majnc 9, Nirnberg 9, Šalke 7, Hanover 6, Fortuna 5, Štutgart 5.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar