ИТА: И то се десило - ПРВА побједа Фрозинонеа!!!

Фрозиноне дошао до прве победе у сезони! Фудбалери Фрозинонеа победили су у гостима СПАЛ са 3:0 у десетом колу и тако дошли до првог тријумфа у италијанској Серији А ове сезоне.  Новајлија у Серији А уписао први тријумф ове сезоне на гостовању СПАЛ-у.  Свима је кренуло, само Летећи магарци никако да полете. . .  Кјево поражен у Каљарију са 2:1, Фрозиноне до првенца на гостовању СПАЛ-у (3:0).  Гатузо посложио напад, Милан славио! Петнаести пут заредом Милан је примио гол у првенству, али је ипак узео сва три бода у дуелу против Сампдорије.  Сусо извадио кестење из ватре: Милан јурио и престигао Сампдорију.  Одлични везиста херој преокрета Росонера - 3:2.

Фудбал 28.10.2018 | 22:05
ИТА: И то се десило - ПРВА побједа Фрозинонеа!!!
Фрозиноне је до овог кола имао свега два бода, али су данас на гостовању успели да упишу тријумф и тако покажу да су у успону форме, после ремија у претходном колу са Емполијем.

Голове за победу Фрозинонеа постигли су Раман Шибса у 40, Камило Кјано у 53. и Андреа Пинамонти у 90. минуту. 

Фудбалери Каљарија са 2:1 победили су Кјево, док Ђеноа и Удинезе играли нерешено 2:2. 

Претходно, Кевин Принс Боатенг је спасао Сасуоло пеналом у 84. минуту и извукао бод за своју екипу против Болоње.

У Серији А само још Јувентус не зна за горчину пораза, док је чувар оног негативног низа Кјево. Летећи магарци су једини тим у италијанском првенству који још увек није осетио сласт победе, а прошло је и 10. коло. Екипа Ђампјера Вентуре данас је лагано положила оружје у Каљарију (2:1), па је остала на оних -1 колико јој следује због одузетих бодова на крају сезоне.

Прву победу у сезони остварио је Фрозиноне, који је славио на гостовању СПАЛ-у (3:0), док је најзанимљивији меч виђен у Ђенови, где је до бода са играчем више стигао Удинезе (2:2).

Каљари је још једном показао колико може да буде незгодан ако његовим играчима оставите простора. Играч утакмице био је одлични Леандро Паволети, који је у 15. минуту сјајно скочио на центаршут Жоаа Педра, а онда је у 59. минуту оставио повратну на тацну Лукаса Кастра, који је пројеткилом матирао немоћног Сорентина.

Једино што је Кјево успео јесте да смањи резултат преко Степинског, али ништа више од тога.

Оно што је урадио Паволети на овом мечу, то је учинио Камило Ћано у Ферари. Нападач Фрозинона је у финишу првог полувремена наместио погодак Чисбаха, док је на прочетку другог полувремена крунисао правовремено додавање Џоела Кембела. Коначан резултат у финишу меча поставио је талентовани Андреа Пинамонти.

Ђенова јесте меч завршила са десеторицом играча, али су сва четири поготка постигнута онда када су оба тима имала по 11 играча.

Домаћин је два пута водио, прво голом Ромула, а потом и Ромера, али се гост враћао прво преко Лазање, а онда и Де Паула. Ипак, домаћину је посао у завршници меча отежало искључење Кристијана Ромера, па је морао далеко више да води рачуна о чувању свог гола.

Фудбалери СПАЛ-а приредили су праву сензацију у прошлом колу побиједивши Рому у гостима 2:0, а онда изгубили од екипе која нема, односно није имала, нити једну побједу.

Фрозиноне је као гост са убједљивих 3:0 савладао СПАЛ  и уписао свој први тријумф од промоције у Серију А.

Послије шест везаних пораза Фрозиноне је у прошлом колу ремизирао са Емполијем, а ове недјеље направио корак више и уписао три бода.  Огроман успјех за клуб који је у претходних девет кола освојио само два бода.

Раман Чибсах у 40. минуту најбоље се снашао у петерцу послије корнера који је извео Ћано и својим првим голом у Серији А ове сезоне довео госте у вођство.

Мало ко је очекивао да ће одбрана Фрозинонеа која је у претходних девет мечава примила 24 гола издржати до краја, али то се десило. И не само то, Фрозиноне је послије лијепе акције у 54. минуту повисио на 2:0 поготком Ћана.

Минут прије краја Пинамонти је голом закључио сјајну партију Фрозинонеа.

Најбољи стријелац Серије А, нападач Ђенове Кржиштоф Пјонтек није се уписао у стријелце у овом колу, али су на стадиону Мараси у Ђенови постигнута четири гола.

Ђенова и Удинезе ремизирали су 2:2, послије одличног другог полувремена у којем су виђена три гола и црвени картон.

Домаћи фудбалери упркос искључењу Ромера сачували су своју мрежу у преосталих 20 минута па ће и једни и други послије 51. међусобног дуела остати на 18 побједа, док је ово њихов 15 реми.

Ђенова је повела голом Ромула у 32. послије оправдано досуђеног једанаестерца, али узбуђења су услиједила тек у другом полувремену.

Тачније, у само пет минута, од 65. до 70. постигнута су сва три преостала гола, а четири минута касније и Ромеро је зарадио црвени картон.

Лазања је у 65. минуту био највиши послије корнера и изједначио на 1:1, али послије новог корнера, само на другој страни, Ромеро је поново довео Ђеновљане у вођство.

Она је трајал само три минуте. Оскар Де Пол у 70. минуту распалио је са неких 20-ак метара и матирао Радуа за 2:2 и прекид серије од четири узастопна пораза „зебри“.

Најстарији клуб у Италији, Ђенова,  тако је стигла до 1200. првенственог бода, али је пропустила прилику да се побједом прикључи клубовима у врху табеле.

Гатузо посложио напад, Милан славио! Петнаести пут заредом Милан је примио гол у првенству, али је ипак узео сва три бода у дуелу против Сампдорије.

Чини се да је Ђенаро Гатузо, коме се опасно дрма столица, коначно схватио како треба да изгледа његов напад и погодио са почетном поставом.

Милан је у недјељу савладао Сампдорију резултатом 3:2 и тако донекле поправио утисак послије катастрофалних осам дана у којима је претрпио пораз 2:1 од Бетиса у Лиги Европе и пораз 1:0 од највећег ривала Интера прошлог викенда.

Ови неуспјеси натјерали су Гатуза да први пут ове сезоне од почетка у игру гурне Патрика Кутронеа и упари га у нападу са Гонзалом Игуаином и то је уродило плодом.

Овај двојац побринуо се да Милан има бар бод послије првих 45 минута, било је 2:2, а потом је најбољи играч „росонера“ Сусо лијепом голом ријешио меч на Сан Сиру.

Управо Сусо био је асистент за први гол Милана у 17. минуту, убацио је за Кутронеа који је главом матирао Адуера.

Међутим, само четири минуте касније "росонери" су показали своје слабости у одбрани и Сампдорија је изједначила преко Сапонаре.

Још једном се показало да Гатузо има много посла да посложи одбрану, која је примила гол на свакој од претходних 15 првенствених утакмица, што се посљедњи пут десило прије 72 године!

Гости из Ђенове, који нису на претходне четири утакмцие уписали пораз, нису стали на томе и у 31. минуту, Кваљарела је преокренуо на 2:1 искористивши додавање Сапонаре.

Само пет минута касније Кутроне и Игуаин су на најбољи могући начин демантовали бројне гласине да не могу да играју заједно.

Кутроне је „подвалио“ лопту иза одбране Сампдорије, а Игуаин ју послао у мрежу за свој пети гол на посљедњих пет мечева у Серији А, с тим да се није уписао у стријелце против Интера.

Све дилеме око побједника ријешио је Сусо у 62. минуту погодивши супротни угао Аудеровог гола, мада је и Лаксалт четири минуте прије краја могао да донесе и убједљивију побједу, међутим, погодио је стативу.

"Росонери" ће у сриједу одиграти заостали меч првог кола против Ђенове и побједом би могли да се додатно побољшају позицију на табели.  Милан је сада седми са 15 бодова, али би могао тријумфом да напредује за још најмање двије позиције.

Било је тешко, проливено је много зноја, али Милан се поново радује победи! Овога пута против Сампдорије, која је прекинула низ од четири утакмице без пораза - 3:2 (2:2).

Гости имају много разлога да жале јер су први преокрет на утакмици управо они направили. Међутим, Милан је био далеко одлучнији и конкретнији у другом полувремену, што му се на крају и заслужено вратило кроз резултат.

Росонери су повели у 17. минуту, када је сјајни Сусо одличним центаршутом пронашао Кутронеа на другој стативи. Ипак, гости из Ђенове су експресно реаговали. Само четири минута касније Сапонараје изједначио на асистенцију Кваљарела, а исти играчи, само у различитим улогама били су и десет минута касније - 1:2.

Вероватно најважнији тренутак када је у питању преокрет домаћих догодио се у 36. минуту. Игуаина је тада на правом месту пронашао Кутроне, а популарни Пипита је био довољно присебан да већ тада постави коначан резултат првог полувремена.

Сусо је своју одличну партију крунисао у 62. минуту и још једном показао какав је масјтор. Одлично је ушао са десног бока ка средини и у препознатљивом стилу погодио на којој је стајао Емил Аудеро.

Милан се са овим бодовима пробио на седмо место на табели, али има утакмицу мање и уколико у среду савлада Ђенову у одложеном мечу првог кола Серије А биће у најмању руку петопласирани тим првенствене трке, што је драстично боља ситуација него она у којој се налазио пре овог кола.

СЕРИЈА А 10. коло:

Сасуоло – Болоња 2:2 (1:1)
/Марлон 17, Боатенг п. 84 - Паласио 2, Мбаје 56/

Каљари – Кјево 2:1 (1:0)
/Паволети 15, Кастро 59 – Степински 79/

Ђенова – Удинезе 2:2 (1:0)
/Ромуло 32 пенал, Ромеро 67 – Лазања 65, Де Пол 70/

СПАЛ – Фрозиноне 0:3 (0:1)
/Чибса 40, Ћано 54, Пинамонти 89/

Милан - Сампдорија 3:2 (2:2)
/Кутроне 17, Игуаин 36, Сусо 62 – Сапонара 21, Кваљарела 31/

Наполи – Рома (20.30)

Понедјељак

Лацио – Интер (20.30)

Одиграно у суботу

Аталанта - Парма 3:0 (0:0)
/Гаљоло 55 аутогол, Паломино 72, Мансини 80/

Емполи – Јувентус 1:2 (1:0)
/Капуто 28 – Роналдо 54 пенал, 70/

Торино – Фиорентина 1:1 (1:1)
/Лафонт аг. 13 - Бенаси 2/

ТАБЕЛА: Јувентус  28, Наполи (-1) 21, Интер (-1) 19, Лацио (-1) 18, Фиорентина 15, Сампдорија 15, Милан (-1) 15, Сасуоло 15, Рома (-1) 14, Торино 14, Ђенова (-1) 14, Каљари 13, Парма 13, Аталанта 12, СПАЛ 12, Удинезе 9, Болоња 9, Емполи  6, Форзиноне 5, Кјево 

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар