ITA: I to se desilo - PRVA pobjeda Frozinonea!!!

Frozinone došao do prve pobede u sezoni! Fudbaleri Frozinonea pobedili su u gostima SPAL sa 3:0 u desetom kolu i tako došli do prvog trijumfa u italijanskoj Seriji A ove sezone.  Novajlija u Seriji A upisao prvi trijumf ove sezone na gostovanju SPAL-u.  Svima je krenulo, samo Leteći magarci nikako da polete. . .  Kjevo poražen u Kaljariju sa 2:1, Frozinone do prvenca na gostovanju SPAL-u (3:0).  Gatuzo posložio napad, Milan slavio! Petnaesti put zaredom Milan je primio gol u prvenstvu, ali je ipak uzeo sva tri boda u duelu protiv Sampdorije.  Suso izvadio kestenje iz vatre: Milan jurio i prestigao Sampdoriju.  Odlični vezista heroj preokreta Rosonera - 3:2.

Fudbal 28.10.2018 | 22:05
ITA: I to se desilo - PRVA pobjeda Frozinonea!!!
Frozinone je do ovog kola imao svega dva boda, ali su danas na gostovanju uspeli da upišu trijumf i tako pokažu da su u usponu forme, posle remija u prethodnom kolu sa Empolijem.

Golove za pobedu Frozinonea postigli su Raman Šibsa u 40, Kamilo Kjano u 53. i Andrea Pinamonti u 90. minutu. 

Fudbaleri Kaljarija sa 2:1 pobedili su Kjevo, dok Đenoa i Udineze igrali nerešeno 2:2. 

Prethodno, Kevin Prins Boateng je spasao Sasuolo penalom u 84. minutu i izvukao bod za svoju ekipu protiv Bolonje.

U Seriji A samo još Juventus ne zna za gorčinu poraza, dok je čuvar onog negativnog niza Kjevo. Leteći magarci su jedini tim u italijanskom prvenstvu koji još uvek nije osetio slast pobede, a prošlo je i 10. kolo. Ekipa Đampjera Venture danas je lagano položila oružje u Kaljariju (2:1), pa je ostala na onih -1 koliko joj sleduje zbog oduzetih bodova na kraju sezone.

Prvu pobedu u sezoni ostvario je Frozinone, koji je slavio na gostovanju SPAL-u (3:0), dok je najzanimljiviji meč viđen u Đenovi, gde je do boda sa igračem više stigao Udineze (2:2).

Kaljari je još jednom pokazao koliko može da bude nezgodan ako njegovim igračima ostavite prostora. Igrač utakmice bio je odlični Leandro Pavoleti, koji je u 15. minutu sjajno skočio na centaršut Žoaa Pedra, a onda je u 59. minutu ostavio povratnu na tacnu Lukasa Kastra, koji je projetkilom matirao nemoćnog Sorentina.

Jedino što je Kjevo uspeo jeste da smanji rezultat preko Stepinskog, ali ništa više od toga.

Ono što je uradio Pavoleti na ovom meču, to je učinio Kamilo Ćano u Ferari. Napadač Frozinona je u finišu prvog poluvremena namestio pogodak Čisbaha, dok je na pročetku drugog poluvremena krunisao pravovremeno dodavanje Džoela Kembela. Konačan rezultat u finišu meča postavio je talentovani Andrea Pinamonti.

Đenova jeste meč završila sa desetoricom igrača, ali su sva četiri pogotka postignuta onda kada su oba tima imala po 11 igrača.

Domaćin je dva puta vodio, prvo golom Romula, a potom i Romera, ali se gost vraćao prvo preko Lazanje, a onda i De Paula. Ipak, domaćinu je posao u završnici meča otežalo isključenje Kristijana Romera, pa je morao daleko više da vodi računa o čuvanju svog gola.

Fudbaleri SPAL-a priredili su pravu senzaciju u prošlom kolu pobijedivši Romu u gostima 2:0, a onda izgubili od ekipe koja nema, odnosno nije imala, niti jednu pobjedu.

Frozinone je kao gost sa ubjedljivih 3:0 savladao SPAL  i upisao svoj prvi trijumf od promocije u Seriju A.

Poslije šest vezanih poraza Frozinone je u prošlom kolu remizirao sa Empolijem, a ove nedjelje napravio korak više i upisao tri boda.  Ogroman uspjeh za klub koji je u prethodnih devet kola osvojio samo dva boda.

Raman Čibsah u 40. minutu najbolje se snašao u petercu poslije kornera koji je izveo Ćano i svojim prvim golom u Seriji A ove sezone doveo goste u vođstvo.

Malo ko je očekivao da će odbrana Frozinonea koja je u prethodnih devet mečava primila 24 gola izdržati do kraja, ali to se desilo. I ne samo to, Frozinone je poslije lijepe akcije u 54. minutu povisio na 2:0 pogotkom Ćana.

Minut prije kraja Pinamonti je golom zaključio sjajnu partiju Frozinonea.

Najbolji strijelac Serije A, napadač Đenove Kržištof Pjontek nije se upisao u strijelce u ovom kolu, ali su na stadionu Marasi u Đenovi postignuta četiri gola.

Đenova i Udineze remizirali su 2:2, poslije odličnog drugog poluvremena u kojem su viđena tri gola i crveni karton.

Domaći fudbaleri uprkos isključenju Romera sačuvali su svoju mrežu u preostalih 20 minuta pa će i jedni i drugi poslije 51. međusobnog duela ostati na 18 pobjeda, dok je ovo njihov 15 remi.

Đenova je povela golom Romula u 32. poslije opravdano dosuđenog jedanaesterca, ali uzbuđenja su uslijedila tek u drugom poluvremenu.

Tačnije, u samo pet minuta, od 65. do 70. postignuta su sva tri preostala gola, a četiri minuta kasnije i Romero je zaradio crveni karton.

Lazanja je u 65. minutu bio najviši poslije kornera i izjednačio na 1:1, ali poslije novog kornera, samo na drugoj strani, Romero je ponovo doveo Đenovljane u vođstvo.

Ona je trajal samo tri minute. Oskar De Pol u 70. minutu raspalio je sa nekih 20-ak metara i matirao Radua za 2:2 i prekid serije od četiri uzastopna poraza „zebri“.

Najstariji klub u Italiji, Đenova,  tako je stigla do 1200. prvenstvenog boda, ali je propustila priliku da se pobjedom priključi klubovima u vrhu tabele.

Gatuzo posložio napad, Milan slavio! Petnaesti put zaredom Milan je primio gol u prvenstvu, ali je ipak uzeo sva tri boda u duelu protiv Sampdorije.

Čini se da je Đenaro Gatuzo, kome se opasno drma stolica, konačno shvatio kako treba da izgleda njegov napad i pogodio sa početnom postavom.

Milan je u nedjelju savladao Sampdoriju rezultatom 3:2 i tako donekle popravio utisak poslije katastrofalnih osam dana u kojima je pretrpio poraz 2:1 od Betisa u Ligi Evrope i poraz 1:0 od najvećeg rivala Intera prošlog vikenda.

Ovi neuspjesi natjerali su Gatuza da prvi put ove sezone od početka u igru gurne Patrika Kutronea i upari ga u napadu sa Gonzalom Iguainom i to je urodilo plodom.

Ovaj dvojac pobrinuo se da Milan ima bar bod poslije prvih 45 minuta, bilo je 2:2, a potom je najbolji igrač „rosonera“ Suso lijepom golom riješio meč na San Siru.

Upravo Suso bio je asistent za prvi gol Milana u 17. minutu, ubacio je za Kutronea koji je glavom matirao Aduera.

Međutim, samo četiri minute kasnije "rosoneri" su pokazali svoje slabosti u odbrani i Sampdorija je izjednačila preko Saponare.

Još jednom se pokazalo da Gatuzo ima mnogo posla da posloži odbranu, koja je primila gol na svakoj od prethodnih 15 prvenstvenih utakmica, što se posljednji put desilo prije 72 godine!

Gosti iz Đenove, koji nisu na prethodne četiri utakmcie upisali poraz, nisu stali na tome i u 31. minutu, Kvaljarela je preokrenuo na 2:1 iskoristivši dodavanje Saponare.

Samo pet minuta kasnije Kutrone i Iguain su na najbolji mogući način demantovali brojne glasine da ne mogu da igraju zajedno.

Kutrone je „podvalio“ loptu iza odbrane Sampdorije, a Iguain ju poslao u mrežu za svoj peti gol na posljednjih pet mečeva u Seriji A, s tim da se nije upisao u strijelce protiv Intera.

Sve dileme oko pobjednika riješio je Suso u 62. minutu pogodivši suprotni ugao Auderovog gola, mada je i Laksalt četiri minute prije kraja mogao da donese i ubjedljiviju pobjedu, međutim, pogodio je stativu.

"Rosoneri" će u srijedu odigrati zaostali meč prvog kola protiv Đenove i pobjedom bi mogli da se dodatno poboljšaju poziciju na tabeli.  Milan je sada sedmi sa 15 bodova, ali bi mogao trijumfom da napreduje za još najmanje dvije pozicije.

Bilo je teško, proliveno je mnogo znoja, ali Milan se ponovo raduje pobedi! Ovoga puta protiv Sampdorije, koja je prekinula niz od četiri utakmice bez poraza - 3:2 (2:2).

Gosti imaju mnogo razloga da žale jer su prvi preokret na utakmici upravo oni napravili. Međutim, Milan je bio daleko odlučniji i konkretniji u drugom poluvremenu, što mu se na kraju i zasluženo vratilo kroz rezultat.

Rosoneri su poveli u 17. minutu, kada je sjajni Suso odličnim centaršutom pronašao Kutronea na drugoj stativi. Ipak, gosti iz Đenove su ekspresno reagovali. Samo četiri minuta kasnije Saponaraje izjednačio na asistenciju Kvaljarela, a isti igrači, samo u različitim ulogama bili su i deset minuta kasnije - 1:2.

Verovatno najvažniji trenutak kada je u pitanju preokret domaćih dogodio se u 36. minutu. Iguaina je tada na pravom mestu pronašao Kutrone, a popularni Pipita je bio dovoljno priseban da već tada postavi konačan rezultat prvog poluvremena.

Suso je svoju odličnu partiju krunisao u 62. minutu i još jednom pokazao kakav je masjtor. Odlično je ušao sa desnog boka ka sredini i u prepoznatljivom stilu pogodio na kojoj je stajao Emil Audero.

Milan se sa ovim bodovima probio na sedmo mesto na tabeli, ali ima utakmicu manje i ukoliko u sredu savlada Đenovu u odloženom meču prvog kola Serije A biće u najmanju ruku petoplasirani tim prvenstvene trke, što je drastično bolja situacija nego ona u kojoj se nalazio pre ovog kola.

SERIJA A 10. kolo:

Sasuolo – Bolonja 2:2 (1:1)
/Marlon 17, Boateng p. 84 - Palasio 2, Mbaje 56/

Kaljari – Kjevo 2:1 (1:0)
/Pavoleti 15, Kastro 59 – Stepinski 79/

Đenova – Udineze 2:2 (1:0)
/Romulo 32 penal, Romero 67 – Lazanja 65, De Pol 70/

SPAL – Frozinone 0:3 (0:1)
/Čibsa 40, Ćano 54, Pinamonti 89/

Milan - Sampdorija 3:2 (2:2)
/Kutrone 17, Iguain 36, Suso 62 – Saponara 21, Kvaljarela 31/

Napoli – Roma (20.30)

Ponedjeljak

Lacio – Inter (20.30)

Odigrano u subotu

Atalanta - Parma 3:0 (0:0)
/Galjolo 55 autogol, Palomino 72, Mansini 80/

Empoli – Juventus 1:2 (1:0)
/Kaputo 28 – Ronaldo 54 penal, 70/

Torino – Fiorentina 1:1 (1:1)
/Lafont ag. 13 - Benasi 2/

TABELA: Juventus  28, Napoli (-1) 21, Inter (-1) 19, Lacio (-1) 18, Fiorentina 15, Sampdorija 15, Milan (-1) 15, Sasuolo 15, Roma (-1) 14, Torino 14, Đenova (-1) 14, Kaljari 13, Parma 13, Atalanta 12, SPAL 12, Udineze 9, Bolonja 9, Empoli  6, Forzinone 5, Kjevo 

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar