ФРА: Громовник Уден и Ремс послије два мјесеца!

Рен неочекивано поражен на домаћем терену.  Није Ница лоша, само је календар био: Сипријен за минималац у Бордоу.  Тим са Азурне обале одмакао из зоне испадања.

Фудбал 28.10.2018 | 21:55
ФРА: Громовник Уден и Ремс послије два мјесеца!
Статистички гледано све је Ремс урадио како не ваља. Имао је мањи посед, имао је мање шанси, имао је и непрецизнији пас. Међутим, имао је и Ремија Удена, који је са два гола повео госте до неочекиване победе на гостовању код Рена (2:0), прве за Ремс у последњих девет кола.

Остаје додуше дилема да ли би Уденов други погодак требало да се пише као аутогол Бенжамена Андреа, пошто се чини да је њега лопта закачила пре но што је завршила у мрежи домаћег тима, али то нимало не одузима на значају партији 21-годишњег десног крила Ремса.

Један од најзаслужнијих играча за Ремсов пласман у Лигу 1 данас је стигао и до првенца у елитном рангу такмичења и то када је у 16. минуту утакмица из нимало лаке ситуације послао муњу иза леђа Абдулајеа Дијала. Да је Ренов голман и пружио шаку могуће је да би остао без прстију.

Ремс је побегао из зоне испадања. Рен је и даље у средини табеле. Није му то био план за 11. коло Лиге 1.

Није Ница лоша, само је календар био: Сипријен за минималац у Бордоу. Тим са Азурне обале одмакао из зоне испадања.

Бод из протекла три кола, али и порази од Олимпика из Марсеља и Пари Сен Жермена у том периоду. Тежак календар забринуо је Ницине навијаче, али изгледа да нема претераног разлога за бригу. Погодак Вилана Сипријена у 54. минуту донеое је тиму са Азурне обале минималац на гостовању код Бордоа и без из опасне зоне.

Била је Ница боља од првог минута, али је морала да се стрпи до почетка другог полувремена не би ли стигла до одлучујућег гола. Кад јој се шанса коначно указала нису часили ни часа. Само 14 секунди требало им је да од свог казненог простора лопту пренесу до противничког и матирају Беноу Костила.

Адријен Тамаз је покренуо акцију, Алан Сен Максимен је додао гас и прелетео противничку лопту пре но што је одложио лопту до Сипријена, одбрана домаћег тима већ је изгубила форму и овај је избио сам пред Костила. Није ту имао шта да тражи голман Бордоа. Први пораз Жирондинаца на домаћем терену у последњих пет мечева на Атлантику.

Лига 1, 11. коло:

Петак:

Ним – Сент Етјен 1:1 (0:1)
/Алију 74 – Кабеља 1/

Субота:

Анже - Лион 1:2 (0:0)
/Лопез 88 - Оуар 63, Депај 87/

Амијен - Нант (0:1)
/Бодмер 81 - Боскиља 15, Сала 71/

Генган - Стразбур (1:0)
/Бенезе 6/

Лил - Каен (0:0)
/Леао 56/

Монако - Дижон (1:1)
/Хенрикс 29, Глик 78 - Алфонс 33, Абеј 57/

Тулуз - Монпеље (0:2)
/Лаборд 21, Делор 24/

Недеља:

Рен  - Ремс 0:2 (0:1)
/Уден 16, 53/

Бордо – Ница 0:1 (0:0)
/Сипријен 54/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар