FRA: Gromovnik Uden i Rems poslije dva mjeseca!

Ren neočekivano poražen na domaćem terenu.  Nije Nica loša, samo je kalendar bio: Siprijen za minimalac u Bordou.  Tim sa Azurne obale odmakao iz zone ispadanja.

Fudbal 28.10.2018 | 21:55
FRA: Gromovnik Uden i Rems poslije dva mjeseca!
Statistički gledano sve je Rems uradio kako ne valja. Imao je manji posed, imao je manje šansi, imao je i neprecizniji pas. Međutim, imao je i Remija Udena, koji je sa dva gola poveo goste do neočekivane pobede na gostovanju kod Rena (2:0), prve za Rems u poslednjih devet kola.

Ostaje doduše dilema da li bi Udenov drugi pogodak trebalo da se piše kao autogol Benžamena Andrea, pošto se čini da je njega lopta zakačila pre no što je završila u mreži domaćeg tima, ali to nimalo ne oduzima na značaju partiji 21-godišnjeg desnog krila Remsa.

Jedan od najzaslužnijih igrača za Remsov plasman u Ligu 1 danas je stigao i do prvenca u elitnom rangu takmičenja i to kada je u 16. minutu utakmica iz nimalo lake situacije poslao munju iza leđa Abdulajea Dijala. Da je Renov golman i pružio šaku moguće je da bi ostao bez prstiju.

Rems je pobegao iz zone ispadanja. Ren je i dalje u sredini tabele. Nije mu to bio plan za 11. kolo Lige 1.

Nije Nica loša, samo je kalendar bio: Siprijen za minimalac u Bordou. Tim sa Azurne obale odmakao iz zone ispadanja.

Bod iz protekla tri kola, ali i porazi od Olimpika iz Marselja i Pari Sen Žermena u tom periodu. Težak kalendar zabrinuo je Nicine navijače, ali izgleda da nema preteranog razloga za brigu. Pogodak Vilana Siprijena u 54. minutu doneoe je timu sa Azurne obale minimalac na gostovanju kod Bordoa i bez iz opasne zone.

Bila je Nica bolja od prvog minuta, ali je morala da se strpi do početka drugog poluvremena ne bi li stigla do odlučujućeg gola. Kad joj se šansa konačno ukazala nisu časili ni časa. Samo 14 sekundi trebalo im je da od svog kaznenog prostora loptu prenesu do protivničkog i matiraju Benou Kostila.

Adrijen Tamaz je pokrenuo akciju, Alan Sen Maksimen je dodao gas i preleteo protivničku loptu pre no što je odložio loptu do Siprijena, odbrana domaćeg tima već je izgubila formu i ovaj je izbio sam pred Kostila. Nije tu imao šta da traži golman Bordoa. Prvi poraz Žirondinaca na domaćem terenu u poslednjih pet mečeva na Atlantiku.

Liga 1, 11. kolo:

Petak:

Nim – Sent Etjen 1:1 (0:1)
/Aliju 74 – Kabelja 1/

Subota:

Anže - Lion 1:2 (0:0)
/Lopez 88 - Ouar 63, Depaj 87/

Amijen - Nant (0:1)
/Bodmer 81 - Boskilja 15, Sala 71/

Gengan - Strazbur (1:0)
/Beneze 6/

Lil - Kaen (0:0)
/Leao 56/

Monako - Dižon (1:1)
/Henriks 29, Glik 78 - Alfons 33, Abej 57/

Tuluz - Monpelje (0:2)
/Labord 21, Delor 24/

Nedelja:

Ren  - Rems 0:2 (0:1)
/Uden 16, 53/

Bordo – Nica 0:1 (0:0)
/Siprijen 54/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar