ПЛ - Крај низа: Лука Миливојевић зауставио Арсенал!

Миливојевић са два гола извукао бод против Арсенала.  Фудбалери Кристал Паласа су добрим извођењем једанаестераца Луке Миливојевића одолели Арсеналу у десетом колу Премијер лиге.  После 11 узастопних победа, "тобџије" ипак нису изједначиле учинак генерације из 2007. Херој Паласа је капитен и двоструки стрелац - Лука Миливојевић.  Лаказет је брука, али правду је донео Миливојевић Лука! Два пенала Србина поништила срамотан гол Арсенала! Кристал Паласа прекинуо савршен низ Тобџија – 2:2.

Фудбал 28.10.2018 | 21:15
ПЛ - Крај низа: Лука Миливојевић зауставио Арсенал!
Кристал Палас је са Арсеналом ремизирао резултатом 2:2 на Селхурст Парку.

Фудбалери домаће екипе су повели у надокнади првог полувремена првим голом на мечу Луке Миливојевић са беле тачке.

Арсенал се "пробудио" у наставку игре и дошао до брзог преокрета. 

Швајцарски репрезентативац Гранит Џака је био прецизан у 51. минуту, а габонски нападач Пјер-Емерик Обамејанг је потврдио сјајну форму и дошао до новог гола само пет минута касније. 

Ипак, Кристал Палас се није предавао и наставио са нападима и дошао до бода у 83. минуту. 

Тада је Вилфрид Заха пробио по десном боку, играо један на један са Џаком, који је насео на његове финте, а онда неспретно реаговао и оборио га у казненом простору. 

Лопту је на белу тачку још једанпут ставио Миливојевић и, иако га је Лено прочитао, шутирао довољно добро да би поново постигао гол. 

Лука је у прошлом колу промашио пенал, али је већ у наредној утакмици успео да скине критичаре са врата и упише се у листу стрелаца два пута. 

У другом мечу одиграном у термину од 14.30 Челси је био убедљив на гостовању Барнлију са 3:0. 

Изабраници Мауриција Сарија су били ослабљени за најбољег играча Едена Азара, али их то није спречило да дођу до нова три бода и, барем за сада, престигну Сити на табели. 

Мората је довео "плавце" у вођство у 22. минуту када је искористио додавање Роса Барклија, а управо је Енглез био стрелац другог гола. 

Баркли је несумњиво био играч утакмице, а то је и потврдио новом асистенцијом Вилијану у 62. минуту. У надокнади времена, да ствар буде гора по Барнли, погодио је и Рофтус-Чик и поставио коначан резултат.

Допутовали су играчи Арсенала на Селхурст парк да ураде што њихови претходници нису 11 година - да "вежу" 12 победа у низу.

И нису успели!

Головима Луке Миливојевића из пенала у 46. и 83. минуту, екипа Роја Хоџсона успела је да заустави захуктали тим Унаија Емерија, који се једном вратио из "минуса", изједначио голчином Гранита Џаке и повео ударцем крампонима Пјера Емерика Обајеманга, али више од тога није могао.

КРИСТАЛ ПАЛАС - АРСЕНАЛ 2:2 (1:0)

"Прецртани" репрезентативац Србије искупио се за промашени пенал од прошлог викенда, као и за изједначујући гол "тобждија", пре којег је кикснуо. Џака је то искористио да погоди из "слободњака" за 1:1, Лаказет је потом можда и руком "скувао" асистенцију за 2:1, али је Миливојевић у 83. минуту узвратио Џаки и казнио његову грешку - фаул за једанаестерац.

Док је један низ прекинут, други - Челсијев и даље траје.

Екипа Мауриција Сарија очекивано није поражена и у десетом колу Премијер лиге, иако ове недеље у њој није био повређени Еден Азар. "Плавци" су гостовали Барнлију и победили погоцима Алвара Морате, Роса Барклија, Вилијана и резервисте Рубена Лофтуса Чика:

БАРНЛИ - ЧЕЛСИ 0:4 (0:1)

Погодак Лофтус Чика заокружио је његову недељу за памћење, јер је у Лиги Европе у четвртак против БАТЕ Борисова постигао хет-трик. Данас је својим голом "оверио" убедљив тријумф, који је приближио Саријев тим лидеру Ливерпулу на само два бода.

У следећем колу играће управо Челси и Кристал Палас.

Четири од пет најјачих лига Европе увело је ВАР. Наредне сезоне примењиваће се и у Лиги шампиона. А ако Премијер лига слови за јаче првенство од шпанског, италијанског, француског и немачког, морали би и Енглези да примене новитет који повећава праведност, како им се не би дешавали пропусти као у лондонском дербију десетог кола, у коме је Арсенал узео бод на Селхурст парку нерегуларним голом, да би Лука Миливиојевић с два из једанаестерца задовољио Јустицију, с тим да остаје жал за екипу Роја Хоџсона што није узела још два поена – 2:2.

Српски интернационалац је показао да је раскрстио са духовима прошлости, кад није користио ударце са 11 метара, јер је у првом минуту надокнаде првог дела и у 87. минуту користио глупости ривала. Најпре је Шкордан Мустафи оборио Џордана Ајуа, пред крај Гранит Џака недозвољеним средствима зауставио Вилфрида Заху, оба пута капитен Паласа је преузимао одговорност, пуцао у десни угао гола Бернда Лена и потписао се испод првог бода свог тима после три везана пораза.

Уједно, показао да је правда достижна и да, понекад, не мора дуго да се чека, јер су Тобџије, иако у размаку од пет минута способне да направе преокрет, други гол украле на правди Бога. Постигао га је Пјер Емерик Обамејан, тако што је лопту – показала је видео-техниологија – пребацио таман преко замишљене линије (за милиметар), међутим, његов колега у нападу Александар Лаказет му је асистирао мимо правила фудбалске игре. После корнера је одиграо руком као Дијего Армандо Марадона на Мундијалу у Мексику. Овога пута то није видео судија Мартин Еткинсон, а и бивши шпиц Лиона се „правио Енглез“ кад га је Ају питао зашто није признао да је играо руком.

Срамотно понашање Александра Лаказета није било довољно да засени храбро издање Кристал Паласа, који је после иницијалне предности преко Миливојевића, имао шансе за изједначење преко Макса Мајера, да би ражаловани српски репрезентативац показао колико је важан за тим са Селхурста и да има петљу да пуца двапут на исто место. Неодбрањиво.

За крај савршеног Арсеналовог низа од 11 тријумфа у свим такмичењима, иако су Џака из слободњака и Обамејан на већ описан начин претили да однесу цео плен на Емирате.

Како Баркли вози Челсијеву машину! Везиста Плаваца наместио два, а дао један гол у убедљивој победи на гостовању код Барнлија - 4:0.

Рос Баркли игра као препорођени и дефинитивно је постао нови херој навијача лондонских Плаваца, а Челси је уписао нову победу. Екипа Маурисија Сарија прегазила је у гостима Барнли са 4:0 у утакмици десетог кола Премијер лиге и поново дошао до другог места на табели. А Баркли, дете Евертона, дао је један и наместио два гола, потврдивши да му је италијански тренер пронашао праву “жицу”.

Дефинитивно су Плавци успели да се опораве од ремија са Манчестер Јунајтедом на Стамфорд Бриџу, пошто им је ово друга узастопна победа од тада, ако се рачуна и Лига Европе. А управо је и против Јунајтеда Баркли дао гол.

Није Барнли није имао малтене никакву шансу против гостију из Лондона, а Челси, како време одмиче, показује да све боље разуме Саријеву фудбалску филозофију и начин размишљања.  

А како је све почело? Играо се 22. минут када је Баркли лоптом која сече право кроз срце одбране пронашао Алвара Морату, а Шпанац је погодио доњи десни угао. Свакако ће овај погодак значити и Морати на пољу самопоуздања.

Решио је расположени Баркли да се упише у стрелце и на овој утакмици, па је у 57. минуту послао прецизан ударац са ивице казненог простора. Само пет минута касније додао је лопту Вилијану који је повисио на 3:0 и тада је свима на стадиону Барнлија било јасно да домаћжину следи катастрофа.

Али, ту није био крај, јер је у трећем минуту судијске надокнаде Рубен Лофтус Чик поставио коначан резултат и потврдио да И њему прија Сарри-балл, јер је претходно против БАТЕ Борисова у Лиги Европе постигао хет-трик.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар