PL - Kraj niza: Luka Milivojević zaustavio Arsenal!

Milivojević sa dva gola izvukao bod protiv Arsenala.  Fudbaleri Kristal Palasa su dobrim izvođenjem jedanaesteraca Luke Milivojevića odoleli Arsenalu u desetom kolu Premijer lige.  Posle 11 uzastopnih pobeda, "tobdžije" ipak nisu izjednačile učinak generacije iz 2007. Heroj Palasa je kapiten i dvostruki strelac - Luka Milivojević.  Lakazet je bruka, ali pravdu je doneo Milivojević Luka! Dva penala Srbina poništila sramotan gol Arsenala! Kristal Palasa prekinuo savršen niz Tobdžija – 2:2.

Fudbal 28.10.2018 | 21:15
PL - Kraj niza: Luka Milivojević zaustavio Arsenal!
Kristal Palas je sa Arsenalom remizirao rezultatom 2:2 na Selhurst Parku.

Fudbaleri domaće ekipe su poveli u nadoknadi prvog poluvremena prvim golom na meču Luke Milivojević sa bele tačke.

Arsenal se "probudio" u nastavku igre i došao do brzog preokreta. 

Švajcarski reprezentativac Granit Džaka je bio precizan u 51. minutu, a gabonski napadač Pjer-Emerik Obamejang je potvrdio sjajnu formu i došao do novog gola samo pet minuta kasnije. 

Ipak, Kristal Palas se nije predavao i nastavio sa napadima i došao do boda u 83. minutu. 

Tada je Vilfrid Zaha probio po desnom boku, igrao jedan na jedan sa Džakom, koji je naseo na njegove finte, a onda nespretno reagovao i oborio ga u kaznenom prostoru. 

Loptu je na belu tačku još jedanput stavio Milivojević i, iako ga je Leno pročitao, šutirao dovoljno dobro da bi ponovo postigao gol. 

Luka je u prošlom kolu promašio penal, ali je već u narednoj utakmici uspeo da skine kritičare sa vrata i upiše se u listu strelaca dva puta. 

U drugom meču odigranom u terminu od 14.30 Čelsi je bio ubedljiv na gostovanju Barnliju sa 3:0. 

Izabranici Mauricija Sarija su bili oslabljeni za najboljeg igrača Edena Azara, ali ih to nije sprečilo da dođu do nova tri boda i, barem za sada, prestignu Siti na tabeli. 

Morata je doveo "plavce" u vođstvo u 22. minutu kada je iskoristio dodavanje Rosa Barklija, a upravo je Englez bio strelac drugog gola. 

Barkli je nesumnjivo bio igrač utakmice, a to je i potvrdio novom asistencijom Vilijanu u 62. minutu. U nadoknadi vremena, da stvar bude gora po Barnli, pogodio je i Roftus-Čik i postavio konačan rezultat.

Doputovali su igrači Arsenala na Selhurst park da urade što njihovi prethodnici nisu 11 godina - da "vežu" 12 pobeda u nizu.

I nisu uspeli!

Golovima Luke Milivojevića iz penala u 46. i 83. minutu, ekipa Roja Hodžsona uspela je da zaustavi zahuktali tim Unaija Emerija, koji se jednom vratio iz "minusa", izjednačio golčinom Granita Džake i poveo udarcem kramponima Pjera Emerika Obajemanga, ali više od toga nije mogao.

KRISTAL PALAS - ARSENAL 2:2 (1:0)

"Precrtani" reprezentativac Srbije iskupio se za promašeni penal od prošlog vikenda, kao i za izjednačujući gol "tobždija", pre kojeg je kiksnuo. Džaka je to iskoristio da pogodi iz "slobodnjaka" za 1:1, Lakazet je potom možda i rukom "skuvao" asistenciju za 2:1, ali je Milivojević u 83. minutu uzvratio Džaki i kaznio njegovu grešku - faul za jedanaesterac.

Dok je jedan niz prekinut, drugi - Čelsijev i dalje traje.

Ekipa Mauricija Sarija očekivano nije poražena i u desetom kolu Premijer lige, iako ove nedelje u njoj nije bio povređeni Eden Azar. "Plavci" su gostovali Barnliju i pobedili pogocima Alvara Morate, Rosa Barklija, Vilijana i rezerviste Rubena Loftusa Čika:

BARNLI - ČELSI 0:4 (0:1)

Pogodak Loftus Čika zaokružio je njegovu nedelju za pamćenje, jer je u Ligi Evrope u četvrtak protiv BATE Borisova postigao het-trik. Danas je svojim golom "overio" ubedljiv trijumf, koji je približio Sarijev tim lideru Liverpulu na samo dva boda.

U sledećem kolu igraće upravo Čelsi i Kristal Palas.

Četiri od pet najjačih liga Evrope uvelo je VAR. Naredne sezone primenjivaće se i u Ligi šampiona. A ako Premijer liga slovi za jače prvenstvo od španskog, italijanskog, francuskog i nemačkog, morali bi i Englezi da primene novitet koji povećava pravednost, kako im se ne bi dešavali propusti kao u londonskom derbiju desetog kola, u kome je Arsenal uzeo bod na Selhurst parku neregularnim golom, da bi Luka Miliviojević s dva iz jedanaesterca zadovoljio Justiciju, s tim da ostaje žal za ekipu Roja Hodžsona što nije uzela još dva poena – 2:2.

Srpski internacionalac je pokazao da je raskrstio sa duhovima prošlosti, kad nije koristio udarce sa 11 metara, jer je u prvom minutu nadoknade prvog dela i u 87. minutu koristio gluposti rivala. Najpre je Škordan Mustafi oborio Džordana Ajua, pred kraj Granit Džaka nedozvoljenim sredstvima zaustavio Vilfrida Zahu, oba puta kapiten Palasa je preuzimao odgovornost, pucao u desni ugao gola Bernda Lena i potpisao se ispod prvog boda svog tima posle tri vezana poraza.

Ujedno, pokazao da je pravda dostižna i da, ponekad, ne mora dugo da se čeka, jer su Tobdžije, iako u razmaku od pet minuta sposobne da naprave preokret, drugi gol ukrale na pravdi Boga. Postigao ga je Pjer Emerik Obamejan, tako što je loptu – pokazala je video-tehniologija – prebacio taman preko zamišljene linije (za milimetar), međutim, njegov kolega u napadu Aleksandar Lakazet mu je asistirao mimo pravila fudbalske igre. Posle kornera je odigrao rukom kao Dijego Armando Maradona na Mundijalu u Meksiku. Ovoga puta to nije video sudija Martin Etkinson, a i bivši špic Liona se „pravio Englez“ kad ga je Aju pitao zašto nije priznao da je igrao rukom.

Sramotno ponašanje Aleksandra Lakazeta nije bilo dovoljno da zaseni hrabro izdanje Kristal Palasa, koji je posle inicijalne prednosti preko Milivojevića, imao šanse za izjednačenje preko Maksa Majera, da bi ražalovani srpski reprezentativac pokazao koliko je važan za tim sa Selhursta i da ima petlju da puca dvaput na isto mesto. Neodbranjivo.

Za kraj savršenog Arsenalovog niza od 11 trijumfa u svim takmičenjima, iako su Džaka iz slobodnjaka i Obamejan na već opisan način pretili da odnesu ceo plen na Emirate.

Kako Barkli vozi Čelsijevu mašinu! Vezista Plavaca namestio dva, a dao jedan gol u ubedljivoj pobedi na gostovanju kod Barnlija - 4:0.

Ros Barkli igra kao preporođeni i definitivno je postao novi heroj navijača londonskih Plavaca, a Čelsi je upisao novu pobedu. Ekipa Maurisija Sarija pregazila je u gostima Barnli sa 4:0 u utakmici desetog kola Premijer lige i ponovo došao do drugog mesta na tabeli. A Barkli, dete Evertona, dao je jedan i namestio dva gola, potvrdivši da mu je italijanski trener pronašao pravu “žicu”.

Definitivno su Plavci uspeli da se oporave od remija sa Mančester Junajtedom na Stamford Bridžu, pošto im je ovo druga uzastopna pobeda od tada, ako se računa i Liga Evrope. A upravo je i protiv Junajteda Barkli dao gol.

Nije Barnli nije imao maltene nikakvu šansu protiv gostiju iz Londona, a Čelsi, kako vreme odmiče, pokazuje da sve bolje razume Sarijevu fudbalsku filozofiju i način razmišljanja.  

A kako je sve počelo? Igrao se 22. minut kada je Barkli loptom koja seče pravo kroz srce odbrane pronašao Alvara Moratu, a Španac je pogodio donji desni ugao. Svakako će ovaj pogodak značiti i Morati na polju samopouzdanja.

Rešio je raspoloženi Barkli da se upiše u strelce i na ovoj utakmici, pa je u 57. minutu poslao precizan udarac sa ivice kaznenog prostora. Samo pet minuta kasnije dodao je loptu Vilijanu koji je povisio na 3:0 i tada je svima na stadionu Barnlija bilo jasno da domaćžinu sledi katastrofa.

Ali, tu nije bio kraj, jer je u trećem minutu sudijske nadoknade Ruben Loftus Čik postavio konačan rezultat i potvrdio da I njemu prija Sarri-ball, jer je prethodno protiv BATE Borisova u Ligi Evrope postigao het-trik.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar