Пуцњава и напад ''порука Европи''

Једанаест људи је убијено у пуцњави у синагоги у Питсбургу. Нападач се предао полицији.

Свијет 28.10.2018 | 19:47
Пуцњава и напад ''порука Европи''
Ово нас подсец́а на смртоносну снагу антисемитизма у време када је он обележје политике европских десничара, пише за "Дојче веле" Мартин Гак.

Најсмртоноснији антисемитски напад у историји Сједињених Држава је шокирао свет.

Неколико сати пре него што је извршио злочин, нападач је на друштвеним мрежама изнео свој план - да сви виде: „ХИАС воли да доводи опасне уљезе који убијају наш народ... Не могу да седим и гледам како убијају мој народ. Боли ме брига, крећем."

ХИАС је скраћеница за Хебреw Иммигратион Аид Социетy, (Јеврејско друштво за помоћ имигрантима). Та организација је основана крајем 19. века у Њујорку да помаже Јеврејима како би избегли погром у Русији и Источној Европи. У последње време, то друштво је усредсредило своје напоре на на заштиту имиграната без доволе боравка у САД.

За човека који је очигледно био кренуо да „убије све Јевреје", ХИАС представља оног „издајничког" Јевреја из старих теорија завере: То је перфидни Јевреј који планира светску доминацију кроз контролу међународних финансија, подстиче шпекулације, контролише медије и активно ради на подривању верског идентитета хришц́анских народа.

Још увек су присутни и јаки ти антисемитски клишеи, који су својевремено помогли да се оправда искорењивање Јевреја у погромима, у концентрационим логорима и масовним убиствима. Сада је Ротшилд замењен Сорошем, а интернационализам који је Адолф Хитлер осуђивао и приписивао Јеврејима - сада је заменио глобализам који осуђују Стив Бенон и његови савремени десничари, пише Гак.

Тај хор екстремних америчких гласова који се преселио са маргина друштва у мејнстрим - либералне Јевреје у медијима, финансијама и влади представља као моц́не и опасне. Та стратегија демонизације сада је донела своје отровне плодове и лако је идентификовати оне који су интелектуално одговорни за овај гнусни напад.

Како наводи у тексту, Европљани морају код себе препознати сличне знаке антисемитизма.

Мађарски премијер Виктар Орбан спровео је јасну антисемитску изборну кампању која је користила Сороша као симбол антимађарске глобалне завере.

Лидер екстремно десне Алтернативе за Немачку, Александер Гауланд, урла против „глобализоване класе" која наводно заузима позиције у академским, медијским, финансијским и невладиним организацијама.

Британски евроскептиц́ки политичар Најџел Фараџ, који понавља упозорење Хенрија Форда против светски удружених Јевреја, недавно је за Фокс њуз рекао да је Сорош „највец́а опасност за читав западни свет".

А италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини напао је Сороша оптужујћи га да „Италију хоће да напуни робовима мигрантима" и финансијски уништи земљу.

И, баш као што је нападач у Питсбургу оптужио ХИАС, тако и Фараџ, Салвини, Орбан и други, оптужују Сороша и његову мрежу невладиних организација за финансирање инвазије миграната у Европи.

Ови политичари користе аргументе и језик из најмрачних делова нашег политичког наслеђа, а све ради политичке експедитивности.

"Европа се мора продрмати из ступора и самозадовољства у који је пала након овог напада. Ми Европљани имамо јединствену одговорност, одогворност која се заснива на крви која је натопила земљу овог континента, да спречимо ову врсту зверства у Будимпешти, Дрездену или Варшави. Време за акцију је - сада", закључује Гак.

Извор: Дојче веле

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сведска

28.10.2018 19:41

Овај убио 11 људи,а кад је онај Зидов доктор не знам тацно које године који је био у војној слузби у дзамији убио 35 Палестинаца за вријеме молитве Зидови су га прогласили херојем.Кад су питали каснији на улици ЗИдове да ли им је зао сто је он убио толико Палестинаца сви су одговорили да им је толико зао као сто би им било зао кад неко 35 инсеката.Сва зла овог свијета потицу од Зидова.Процитајте њихов талмуд и све це вам бити јасно ко су Зидови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

29.10.2018 05:19

Предао се или би га ко кера укокали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ени

29.10.2018 08:40

Јел ово сад кршћански тероризам? Да којим случајем носи арапско име одмах би овај случај био назван исламски тероризам.

ОДГОВОРИТЕ