Pucnjava i napad ''poruka Evropi''

Jedanaest ljudi je ubijeno u pucnjavi u sinagogi u Pitsburgu. Napadač se predao policiji.

Svijet 28.10.2018 | 19:47
Pucnjava i napad ''poruka Evropi''
Ovo nas podseća na smrtonosnu snagu antisemitizma u vreme kada je on obeležje politike evropskih desničara, piše za "Dojče vele" Martin Gak.

Najsmrtonosniji antisemitski napad u istoriji Sjedinjenih Država je šokirao svet.

Nekoliko sati pre nego što je izvršio zločin, napadač je na društvenim mrežama izneo svoj plan - da svi vide: „HIAS voli da dovodi opasne uljeze koji ubijaju naš narod... Ne mogu da sedim i gledam kako ubijaju moj narod. Boli me briga, krećem."

HIAS je skraćenica za Hebrew Immigration Aid Society, (Jevrejsko društvo za pomoć imigrantima). Ta organizacija je osnovana krajem 19. veka u Njujorku da pomaže Jevrejima kako bi izbegli pogrom u Rusiji i Istočnoj Evropi. U poslednje vreme, to društvo je usredsredilo svoje napore na na zaštitu imigranata bez dovole boravka u SAD.

Za čoveka koji je očigledno bio krenuo da „ubije sve Jevreje", HIAS predstavlja onog „izdajničkog" Jevreja iz starih teorija zavere: To je perfidni Jevrej koji planira svetsku dominaciju kroz kontrolu međunarodnih finansija, podstiče špekulacije, kontroliše medije i aktivno radi na podrivanju verskog identiteta hrišćanskih naroda.

Još uvek su prisutni i jaki ti antisemitski klišei, koji su svojevremeno pomogli da se opravda iskorenjivanje Jevreja u pogromima, u koncentracionim logorima i masovnim ubistvima. Sada je Rotšild zamenjen Sorošem, a internacionalizam koji je Adolf Hitler osuđivao i pripisivao Jevrejima - sada je zamenio globalizam koji osuđuju Stiv Benon i njegovi savremeni desničari, piše Gak.

Taj hor ekstremnih američkih glasova koji se preselio sa margina društva u mejnstrim - liberalne Jevreje u medijima, finansijama i vladi predstavlja kao moćne i opasne. Ta strategija demonizacije sada je donela svoje otrovne plodove i lako je identifikovati one koji su intelektualno odgovorni za ovaj gnusni napad.

Kako navodi u tekstu, Evropljani moraju kod sebe prepoznati slične znake antisemitizma.

Mađarski premijer Viktar Orban sproveo je jasnu antisemitsku izbornu kampanju koja je koristila Soroša kao simbol antimađarske globalne zavere.

Lider ekstremno desne Alternative za Nemačku, Aleksander Gauland, urla protiv „globalizovane klase" koja navodno zauzima pozicije u akademskim, medijskim, finansijskim i nevladinim organizacijama.

Britanski evroskeptićki političar Najdžel Faradž, koji ponavlja upozorenje Henrija Forda protiv svetski udruženih Jevreja, nedavno je za Foks njuz rekao da je Soroš „najveća opasnost za čitav zapadni svet".

A italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini napao je Soroša optužujći ga da „Italiju hoće da napuni robovima migrantima" i finansijski uništi zemlju.

I, baš kao što je napadač u Pitsburgu optužio HIAS, tako i Faradž, Salvini, Orban i drugi, optužuju Soroša i njegovu mrežu nevladinih organizacija za finansiranje invazije migranata u Evropi.

Ovi političari koriste argumente i jezik iz najmračnih delova našeg političkog nasleđa, a sve radi političke ekspeditivnosti.

"Evropa se mora prodrmati iz stupora i samozadovoljstva u koji je pala nakon ovog napada. Mi Evropljani imamo jedinstvenu odgovornost, odogvornost koja se zasniva na krvi koja je natopila zemlju ovog kontinenta, da sprečimo ovu vrstu zverstva u Budimpešti, Drezdenu ili Varšavi. Vreme za akciju je - sada", zaključuje Gak.

Izvor: Dojče vele

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Svedska

28.10.2018 19:41

Ovaj ubio 11 ljudi,a kad je onaj Zidov doktor ne znam tacno koje godine koji je bio u vojnoj sluzbi u dzamiji ubio 35 Palestinaca za vrijeme molitve Zidovi su ga proglasili herojem.Kad su pitali kasniji na ulici ZIdove da li im je zao sto je on ubio toliko Palestinaca svi su odgovorili da im je toliko zao kao sto bi im bilo zao kad neko 35 insekata.Sva zla ovog svijeta poticu od Zidova.Procitajte njihov talmud i sve ce vam biti jasno ko su Zidovi.

ODGOVORITE
Name

Ranko

29.10.2018 05:19

Predao se ili bi ga ko kera ukokali.

ODGOVORITE
Name

Eni

29.10.2018 08:40

Jel ovo sad kršćanski terorizam? Da kojim slučajem nosi arapsko ime odmah bi ovaj slučaj bio nazvan islamski terorizam.

ODGOVORITE