Вјереница одбила Трампов позив

Вереница убијеног саудијског новинара Џамала Кашогија Хатиџе Ченгиз одбила је позив америчког председника Доналда Трампа да дође у Белу кућу.

Свијет 28.10.2018 | 16:01
Вјереница одбила Трампов позив
Она је навела да је Трамп њу позвао с циљем да придобије јавност на своју страну.

У телевизијском интервјуу, првом од како је њен вереник 2. октобра ушао у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу одакле није изашао, Хатиџе Ченгиз је рекла да је позив Трампа "схватила као изјаву ради придобијања јавности", пренела је агенција Ројтерс.

Она је истакла да неће прихватити позив све док САД не покажу искрене напоре у решавању Кашогијевог убиства и не затраже да се одговорни доведу пред лице правде и казне.

Ченгиз је испричала да је Кашоги отишао у конзулат први пут 28. септембра, али да је приликом те посете био добро третиран.

Она је рекла да је знала да је Кашоги себи постављао питања и имао сумње да би нешто могло да му се догоди у конзулату али је веровао да неће бити ухапшен или повређен у Турској.

"Мислио је да је Турска сигурна земља и ако би био задржан и испитиван, то би се врло брзо разрешило", додала је она.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган у петак је затражио од Саудијске Арабије да открије ко је наредио Кашогијево убиство као и место где је његово тело.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар