Дијего Коста не може ништа да убоде!

Мора да је фрустрирајуће! Чак 17 првенствених утакмица без гола Атлетиковог нападача, најдужи негативни низ у каријери.

Фудбал 29.10.2018 | 15:00
Дијего Коста не може ништа да убоде!
За човека коме су голови задатак сваки меч без поготка је минус. А Дијего Коста не памти овако лош низ у Примери. Чак 17 везаних првенствених утакмица Атлетиков нападач није погодио циљ. Последњи пут убацио је лопту у мрежу далеког 25. фебруара на гостовању Севиљи, кад су Мадриђани славили 5:2, уз хет-трик његовог парњака у нападу Антоана Гризмана.

Отад, ни макац. Шансе су ту, међутим, Бразилац са шпанским пасошем их не користи, те је тренутно у највећој голгетерској кризи у каријери, ако се обрачунавају само мечеви у борби за бодове. Овако неефикасан није био ни у првом мандату у Атлетику, а ни у Челсију.

Шеф струке Јорганџија Дијего Симеоне не брине. Зна какав квалитет му је на располагању и да ће пре или касније темпераментни шпиц прорадити.

„Коста напорно ради, голови ће доћи сами од себе. Реч је о вансеријском нападачу, битном за нашу игру, снажног утицаја на терену и у свлачионици. Ако настави да пружа партије као у дуелу са Сосиједадом брзо ће почети да тресе мреже“, уверава Чоло.

Још нешто: број Костиних удараца на гол опада протоком времена. Пре пет сезона, док је играо на „Висенте Калдерону“, па и чим се преселио у Челси, шутирао је просечно 3,3 пута ка голу ривала по мечу. Ове сезоне је тек на 1,2. Прошле је, на пример, пуцао скоро дупло више (2,1). Можда има до тога што је и Антоан Гримзан гладан голова, али нема сумње да ће Дијего, кад-тад, почети да ради шта најбоље зна.

Навикао нас је. Уосталом, од поменутог 25. фебруара погађао је у Лиги Европ, Лиги шампиона, утакмици Суперкупа Европе, на Мундијалу...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар