Dijego Kosta ne može ništa da ubode!

Mora da je frustrirajuće! Čak 17 prvenstvenih utakmica bez gola Atletikovog napadača, najduži negativni niz u karijeri.

Fudbal 29.10.2018 | 15:00
Dijego Kosta ne može ništa da ubode!
Za čoveka kome su golovi zadatak svaki meč bez pogotka je minus. A Dijego Kosta ne pamti ovako loš niz u Primeri. Čak 17 vezanih prvenstvenih utakmica Atletikov napadač nije pogodio cilj. Poslednji put ubacio je loptu u mrežu dalekog 25. februara na gostovanju Sevilji, kad su Madriđani slavili 5:2, uz het-trik njegovog parnjaka u napadu Antoana Grizmana.

Otad, ni makac. Šanse su tu, međutim, Brazilac sa španskim pasošem ih ne koristi, te je trenutno u najvećoj golgeterskoj krizi u karijeri, ako se obračunavaju samo mečevi u borbi za bodove. Ovako neefikasan nije bio ni u prvom mandatu u Atletiku, a ni u Čelsiju.

Šef struke Jorgandžija Dijego Simeone ne brine. Zna kakav kvalitet mu je na raspolaganju i da će pre ili kasnije temperamentni špic proraditi.

„Kosta naporno radi, golovi će doći sami od sebe. Reč je o vanserijskom napadaču, bitnom za našu igru, snažnog uticaja na terenu i u svlačionici. Ako nastavi da pruža partije kao u duelu sa Sosijedadom brzo će početi da trese mreže“, uverava Čolo.

Još nešto: broj Kostinih udaraca na gol opada protokom vremena. Pre pet sezona, dok je igrao na „Visente Kalderonu“, pa i čim se preselio u Čelsi, šutirao je prosečno 3,3 puta ka golu rivala po meču. Ove sezone je tek na 1,2. Prošle je, na primer, pucao skoro duplo više (2,1). Možda ima do toga što je i Antoan Grimzan gladan golova, ali nema sumnje da će Dijego, kad-tad, početi da radi šta najbolje zna.

Navikao nas je. Uostalom, od pomenutog 25. februara pogađao je u Ligi Evrop, Ligi šampiona, utakmici Superkupa Evrope, na Mundijalu...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar