ШПА: Максимовић и екипа престигли Реал - бар до дербија!

Хетафе у другом полувремену нокаутирао Бетис! Фудбалери Хетафеа савладали су Бетис резултатом 2:0 у утакмици којом је отворен недељни програм 10. кола шпанске Ла лиге.  Узастопни тријумфи били су довољни Левантеу да на табели стане испред "краљевског клуба".  Хетафеова лекција Бетису – Максимовић за катедром.  На стадиону “Алфонсо Перез“ уверљивих 2:0 за домаће.

Фудбал 28.10.2018 | 16:00
ШПА: Максимовић и екипа престигли Реал - бар до дербија!
Хетафе је до победе дошао у другом полувремену захваљујући погоцима у размаку од 120 секунди.

Прво је Молина искористио одличан центаршут Анхела са десног бока и на петерцу био спреман да спроведе лопту у мрежу, да би два минута касније Фулкије сјајан соло продор крунисао поготком.

Овим тријумфом Хетафе је скочио на осму позицију са 15 бодова, док је Бетис 13. са три бода мање. 

Српски репрезентативац Немања Максимовић одиграо је читав меч за домаћина. 

Док Шпанија и Европа ишчекују "Ел Класико" (16.15 часова), недељни програм Примере "отворили" су Хетафе и Бетис, на стадиону "Алфонсо Перез".

Домаћи тим, за који је српски репрезентативац Немања Максимовић одиграо цео меч, победио је головима Хорхеа Молине у 60. минуту, ударцем из петерца, као и прецизним хицем Димитрија Фолкера у 62, после продора:

ХЕТАФЕ - БЕТИС 2:0 (0:0)

Гости из Севиље у четвртак су остварили велику победу на гостовању Милану на "Сан Сиру", али недељу за памћење ипак нису успели да заокруже тријумфом. Напротив, доживели су трећи узастопни лигашки пораз. 

Максимовић је ове сезоне стандардан у Хетафеу. У девет од десет кола одиграо је цео меч.

Са друге стране, екипа Хозеа Бордаласа је овим бодовима дошла на осмо место, са бодом више од Реала, који је девети. 

Бар до "Ел Класика"...

Цела му се Европа дивила после победе на гостовању код Милана у Лиги Европе, али само четири дана касније Бетис је у предрађу Мадрида добио ћушку која ће све у зелено-белом клубу из Севиље натерати да спусте на земљу. Хетафе је на стадиону “Алфонсо Перез“ држао час фудбала Вердибланкосима и победом од 2:0 још једном демонстрирао колико у ствари Шпанија има клубова који и те како знају са лоптом.

Или је у овом случају можда боље рећи: знају без лопте. Бетис је без обзира на муке са реализацијом у овој сезони код Кике Сетјена постао познат по разноврсној игри у офанзиви, али га је Хетафе данас у потпуности анестезирао. Пре свега заслуга нашег Немање Максимовића и Уругвајца Маура Арамбарија, који су високим пресингом давили сваку Бетисову акцију у њеном зачетку и спречавали госте да уопште развију било какву смислену организацију напада. Са друге стране, Хетафеов двојац у вези је саиграчима омогућио сијасет прилика за контре и полуконтре.

Како је утакмица одмицала Вердибланкоси су постајали све нервознији што је за последицу имало и све већи број грешака. Кључне данас направио је искусни голман Хоел Роблес. У 60. минуту закаснио је да покрије Анхелов центаршут на Хорхеа Молину, већ у 62. је његово лоше испуцавање омогућило Арамбарију да проигра Димитрија Фулкијеа, а овај се поред превише опуштеног Сиднејапрошетао до опасне зоне и уз мало среће и други пут матирао Роблеса.

Међутим, више од тих голова импресионирала је Хетафеова дефанзивна дисциплина којом је гост угушен. Чак 70 одсто времена лопта је била у Бетисовом поседу, али су гости само три пута шутнули ка противничком голу. Хетафе је то учинио седам пута. Зато ни не чуди што се још током утакмице по ко зна који пут повела полемика о томе да ли се Валенсија превише лако одрекла Максимовића. У Хетафеу игра стандардно и постаје све бољи, па већ сада можемо да говоримо и о скором трансферу у неку мало амбициознију средину. Мада какао Хетафе игра ни Европа није незамислива.

Ла лига – 10. коло:

недеља:

Хетафе – Бетис 2:0 (0:0)
(Молина 60, Фулкије 62)

16.15 Барселона – Реал Мадрид
18.30 Алавес – Виљареал
20.45 Севиља – Уеска 

субота:

Атлетико Мадрид – Реал Сосједад 2:0 (1:0)
(Годин 45, Фелипе Луиз 61)

Селта – Еибар 4:0 (2:0)
(Аспас 5, 36, 82, Мендес 56)

Леванте – Леганес 2:0 (1:0)
(Рохер 14, Рочина 90+1)

Ђирона – Рајо Ваљекано 2:1 (2:0)
(Порту 34, 45 – Галвес 61)

Атлетик Билбао – Валенсија 0:0 (0:0) 

петак:

Ваљадолид – Еспањол 1:1 (0:1)

Табела: Атлетико 19, Барселона (-1) 18, Еспањол 18, Алавес (-1) 17, Севиља (-1) 16, Ваљадолид 16, Леванте 16, Хетафе 15, Реал Мадрид (-1) 14, Ђирона 13, Селта 13, Сосиједад (-1) 12, Бетис 12, Валенсија 11, Еибар 11, Билбао 10, Виљареал (-1) 9, Леганес 8, Рајо 6, Уеска (-1) 5.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар