ŠPA: Maksimović i ekipa prestigli Real - bar do derbija!

Hetafe u drugom poluvremenu nokautirao Betis! Fudbaleri Hetafea savladali su Betis rezultatom 2:0 u utakmici kojom je otvoren nedeljni program 10. kola španske La lige.  Uzastopni trijumfi bili su dovoljni Levanteu da na tabeli stane ispred "kraljevskog kluba".  Hetafeova lekcija Betisu – Maksimović za katedrom.  Na stadionu “Alfonso Perez“ uverljivih 2:0 za domaće.

Fudbal 28.10.2018 | 16:00
ŠPA: Maksimović i ekipa prestigli Real - bar do derbija!
Hetafe je do pobede došao u drugom poluvremenu zahvaljujući pogocima u razmaku od 120 sekundi.

Prvo je Molina iskoristio odličan centaršut Anhela sa desnog boka i na petercu bio spreman da sprovede loptu u mrežu, da bi dva minuta kasnije Fulkije sjajan solo prodor krunisao pogotkom.

Ovim trijumfom Hetafe je skočio na osmu poziciju sa 15 bodova, dok je Betis 13. sa tri boda manje. 

Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović odigrao je čitav meč za domaćina. 

Dok Španija i Evropa iščekuju "El Klasiko" (16.15 časova), nedeljni program Primere "otvorili" su Hetafe i Betis, na stadionu "Alfonso Perez".

Domaći tim, za koji je srpski reprezentativac Nemanja Maksimović odigrao ceo meč, pobedio je golovima Horhea Moline u 60. minutu, udarcem iz peterca, kao i preciznim hicem Dimitrija Folkera u 62, posle prodora:

HETAFE - BETIS 2:0 (0:0)

Gosti iz Sevilje u četvrtak su ostvarili veliku pobedu na gostovanju Milanu na "San Siru", ali nedelju za pamćenje ipak nisu uspeli da zaokruže trijumfom. Naprotiv, doživeli su treći uzastopni ligaški poraz. 

Maksimović je ove sezone standardan u Hetafeu. U devet od deset kola odigrao je ceo meč.

Sa druge strane, ekipa Hozea Bordalasa je ovim bodovima došla na osmo mesto, sa bodom više od Reala, koji je deveti. 

Bar do "El Klasika"...

Cela mu se Evropa divila posle pobede na gostovanju kod Milana u Ligi Evrope, ali samo četiri dana kasnije Betis je u predrađu Madrida dobio ćušku koja će sve u zeleno-belom klubu iz Sevilje naterati da spuste na zemlju. Hetafe je na stadionu “Alfonso Perez“ držao čas fudbala Verdiblankosima i pobedom od 2:0 još jednom demonstrirao koliko u stvari Španija ima klubova koji i te kako znaju sa loptom.

Ili je u ovom slučaju možda bolje reći: znaju bez lopte. Betis je bez obzira na muke sa realizacijom u ovoj sezoni kod Kike Setjena postao poznat po raznovrsnoj igri u ofanzivi, ali ga je Hetafe danas u potpunosti anestezirao. Pre svega zasluga našeg Nemanje Maksimovića i Urugvajca Maura Arambarija, koji su visokim presingom davili svaku Betisovu akciju u njenom začetku i sprečavali goste da uopšte razviju bilo kakvu smislenu organizaciju napada. Sa druge strane, Hetafeov dvojac u vezi je saigračima omogućio sijaset prilika za kontre i polukontre.

Kako je utakmica odmicala Verdiblankosi su postajali sve nervozniji što je za posledicu imalo i sve veći broj grešaka. Ključne danas napravio je iskusni golman Hoel Robles. U 60. minutu zakasnio je da pokrije Anhelov centaršut na Horhea Molinu, već u 62. je njegovo loše ispucavanje omogućilo Arambariju da proigra Dimitrija Fulkijea, a ovaj se pored previše opuštenog Sidnejaprošetao do opasne zone i uz malo sreće i drugi put matirao Roblesa.

Međutim, više od tih golova impresionirala je Hetafeova defanzivna disciplina kojom je gost ugušen. Čak 70 odsto vremena lopta je bila u Betisovom posedu, ali su gosti samo tri puta šutnuli ka protivničkom golu. Hetafe je to učinio sedam puta. Zato ni ne čudi što se još tokom utakmice po ko zna koji put povela polemika o tome da li se Valensija previše lako odrekla Maksimovića. U Hetafeu igra standardno i postaje sve bolji, pa već sada možemo da govorimo i o skorom transferu u neku malo ambiciozniju sredinu. Mada kakao Hetafe igra ni Evropa nije nezamisliva.

La liga – 10. kolo:

nedelja:

Hetafe – Betis 2:0 (0:0)
(Molina 60, Fulkije 62)

16.15 Barselona – Real Madrid
18.30 Alaves – Viljareal
20.45 Sevilja – Ueska 

subota:

Atletiko Madrid – Real Sosjedad 2:0 (1:0)
(Godin 45, Felipe Luiz 61)

Selta – Eibar 4:0 (2:0)
(Aspas 5, 36, 82, Mendes 56)

Levante – Leganes 2:0 (1:0)
(Roher 14, Ročina 90+1)

Đirona – Rajo Valjekano 2:1 (2:0)
(Portu 34, 45 – Galves 61)

Atletik Bilbao – Valensija 0:0 (0:0) 

petak:

Valjadolid – Espanjol 1:1 (0:1)

Tabela: Atletiko 19, Barselona (-1) 18, Espanjol 18, Alaves (-1) 17, Sevilja (-1) 16, Valjadolid 16, Levante 16, Hetafe 15, Real Madrid (-1) 14, Đirona 13, Selta 13, Sosijedad (-1) 12, Betis 12, Valensija 11, Eibar 11, Bilbao 10, Viljareal (-1) 9, Leganes 8, Rajo 6, Ueska (-1) 5.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar