ИТА: Сасуоло напокон до бода против Болоње!

Реми Сасуола и Болоње.  Фудбалери Сасуола и Болоње одиграли су нерешено, 2:2 у првом мечу недељног програма 10. кола Серије А.  Упркос киши, добра фудбалска представа на стадиону "Мапеи" у дуелу Сасуола и Болоње. . .  Сасуоло избегао помрачење, Матри промашио победу: Паласио као некад! Без победника у комшијском дербију – 2:2.

Фудбал 28.10.2018 | 15:45
ИТА: Сасуоло напокон до бода против Болоње!
Гости из Ђенове су два пута стизали до предности, али нису имали снаге да је сачувају, па су тако забележили трећи реми у сезони, колико их има и Сасуоло.

Болоња је повела буквално после прве озбиљније акције у другом минуту. Лопта је са леве стране упућена пред гол Сасуола, на правом месту био је Аргентинац Родриго Паласио које је правовремено утчао у простор и снажним ударцем са ивице петерца послао лопту у леви горњи угао гола домаћина. 

Петнаест минута касније, фантастичан гол Сасуола. На аистенцију Берардија, Бразилац Марлон је прихватио лопту на 25 метара од гола гостију, упутио је прави пројектил, а лопта се од десне стативе одбила у мрежу Ђенове. 

У наставку, Ђенова је поново стигла до предности и то у 56. минуту. После центаршута са десне стране, створила се велика гужва пред голом домаћина у којој је највише концентрације имао Сенегалац Ибрахима М'Баје, са свега неколико метара успео је да лопту угура у мрежу Сасуола. 

Пет минута пре краја, судија Данијеле Довери је показао на белу тачку, пошто је десни бек Артуро Калабрези оборио Стефана Сенсија а стрелац изједначујућег гола за Сасуоло био је Кевин Принс Боатенг. 

У тиму Сасуола до 79. минута играо је бивши репрезентативац Србије Филип Ђуричић.

Чинило се да постоје сви предуслови да видимо Сасуолово помрачење. Мало тога је полазило за ногом екипи бившег репрезентативца Србије Филипа Ђуричића у комшијском дербију против Болоње.

Међутим, Сасуоло је у два наврата успео да се извуче из глиба резултатског дефицита и дође до ремија – 2:2.

Имало је шта да се види овог поподнева на Мапеи стадиону. Серију голова отворио је некадашњи члан Интера Родриго Паласио. Свака част за реакцију, али свему је претходила одузета лопта Сантандера који је потом одлично асистирао времешном нападачу. Од другог минута Сасуоло је морао да јури предност.

И брзо је стигао до изједначења. Сјајно је Марлон шутирао са 25 метара и поцепао мрежу Болоње. Сасуоло је имао лопту више у ногама, али је Инзагијев тим био опаснији.

До нове предности Болоња је стигла у 56.минуту погодком Мбајеа. Одлично се снашао бек Болоње после једног прекида, али испоставиће се да ће каснијеупрскати то своје ауторско дело.

Неопрезно је стартовао на Матрију, скривио једанестерац који је у гол претворио Боатенг.

Био је то сигнал да Сасуоло крене још јаче у напад.

Били су домаћини у тоталој инцијативи и пропустили су велику шансу за победу. После додавања Боатенга Матри је са три метара пребацио гол.

Дерби "Емилио-Ромање" је подсјетио на неке много славније и традицијом богатије дуеле између клубова чији су градови удаљени око 60 километара.

Агресивни темпо који је од старта наметнула Болоња је у уводних 20 минута донио два гола, по један на обје стране, а у наставку су се уз доста слабији темпо по јакој киши у Ређо Емилији тимови радовали још по једном за праведних:

САСУОЛО - БОЛОЊА 2:2 (1:1).
/Марлон 17, Боатенг п. 84 - Паласио 2, Мбаје 56/

Гости су већ након 90 секунди дошли до поготка.

Андреа Консиљи је успио да сачува свој гол након покушаја Рикарда Орсолинија, али су његови дефанзивци превише оклијевали са изношењем лопте коју им је "украо" Федерико Сантандер и у шеснаестерцу пронашао ватерана Родрига Паласија (36) који је био неумољив.

Тим Филипа Инзагија је наставио са "хазардерском" игром па је од сопственог гола након корнера Артуро Калабрези као посљедњи играч одбране био удаљен око 70 метара. И то у 5. минуту сусрета.

Сантадер је баш послије центаршута након тог корнера потпуно неометан са пет метара погодио стативу, а Федерико Ди Франческо се у контранападу сручио према голу гостију, а тик поред њега је спринтао Доменико Берарди, али је пас за нападача био преслаб па је одбрана Болоње спасила сасвим сигуран гол.

Енергичан и атрактиван фудбал који је оставио утакмицу без "средине" терена је спласнуо након "голчине" Марлона Сантоса који је након повратног паса Берардија лопту са скоро 30 метара "лансирао" у даљи угао.

Сасуоло је без побједе код куће четири утакмице у низу.

Друго полувријеме је такође доста боље отворила Болоња и након десет минута игре најбоље се у гужви снашао лијеви бек Ибрахима Мбаје. Ипак, за разлику од првог полувремена тим са стадиона "Ренато дел Ара" је љубоморно чувао вођство и дисциплиновано се бранио у својој половини све до 84. минута.

Тада је Рикардо Калабрези направио пенал, а сигуран реализатор је био Кевин Принс Боатенг. Болоња је до краја сусрета сачувала свој гол, а занимљиво, Филипо Инзаги је данас по десети пут у низу извео другачијих стартних једанаест.

Ово је био први бод за домаћине након три узастопна пораза од Болоње на свом стадиону.

Филип Ђуричић је одиграо солидан меч у дресу Сасуолоа, упркос томе што га је Орсолини добро "уздрмао"...

Серија А, десето коло:

Недеља:

Сасуоло – Болоња 2:2 (1:1)
Марлон 17, Боатенг 85п - Паласио 2, Мбаје 56

15.00 Каљари – Кјево
15.00 Ђеноа – Удинезе
15.00 СПАЛ – Фрозиноне
18.00 Милан – Сампдорија
20.30 Наполи – Рома

Субота:

Торино – Фиорентина 1:1 (1:1)
Лафонт 13аг – Бенаси 2

Емполи – Јувентус 1:2 (1:0)
Капуто 28 – Роналдо 53п, 70

Аталанта – Парма 3:0 (0:0)
Гаљоло 55аг, Паломино 72, Манчини 80

Понедељак:

20.30 Лацио – Интер

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 28, Наполи 21, Интер 19, Лацио 18, Фиорентина 15, Сампдорија 15, Сасуоло 15, Рома 14, Торино 14, Ђенова (-1) 13, Парма (+1) 13, Аталанта (+1) 12, Милан (-2) 12, СПАЛ 12, Каљари 10, Болоња 9, Удинезе 8, Емполи (+1) 6, Форзиноне 2, Кјево -1.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар