ITA: Sasuolo napokon do boda protiv Bolonje!

Remi Sasuola i Bolonje.  Fudbaleri Sasuola i Bolonje odigrali su nerešeno, 2:2 u prvom meču nedeljnog programa 10. kola Serije A.  Uprkos kiši, dobra fudbalska predstava na stadionu "Mapei" u duelu Sasuola i Bolonje. . .  Sasuolo izbegao pomračenje, Matri promašio pobedu: Palasio kao nekad! Bez pobednika u komšijskom derbiju – 2:2.

Fudbal 28.10.2018 | 15:45
ITA: Sasuolo napokon do boda protiv Bolonje!
Gosti iz Đenove su dva puta stizali do prednosti, ali nisu imali snage da je sačuvaju, pa su tako zabeležili treći remi u sezoni, koliko ih ima i Sasuolo.

Bolonja je povela bukvalno posle prve ozbiljnije akcije u drugom minutu. Lopta je sa leve strane upućena pred gol Sasuola, na pravom mestu bio je Argentinac Rodrigo Palasio koje je pravovremeno utčao u prostor i snažnim udarcem sa ivice peterca poslao loptu u levi gornji ugao gola domaćina. 

Petnaest minuta kasnije, fantastičan gol Sasuola. Na aistenciju Berardija, Brazilac Marlon je prihvatio loptu na 25 metara od gola gostiju, uputio je pravi projektil, a lopta se od desne stative odbila u mrežu Đenove. 

U nastavku, Đenova je ponovo stigla do prednosti i to u 56. minutu. Posle centaršuta sa desne strane, stvorila se velika gužva pred golom domaćina u kojoj je najviše koncentracije imao Senegalac Ibrahima M'Baje, sa svega nekoliko metara uspeo je da loptu ugura u mrežu Sasuola. 

Pet minuta pre kraja, sudija Danijele Doveri je pokazao na belu tačku, pošto je desni bek Arturo Kalabrezi oborio Stefana Sensija a strelac izjednačujućeg gola za Sasuolo bio je Kevin Prins Boateng. 

U timu Sasuola do 79. minuta igrao je bivši reprezentativac Srbije Filip Đuričić.

Činilo se da postoje svi preduslovi da vidimo Sasuolovo pomračenje. Malo toga je polazilo za nogom ekipi bivšeg reprezentativca Srbije Filipa Đuričića u komšijskom derbiju protiv Bolonje.

Međutim, Sasuolo je u dva navrata uspeo da se izvuče iz gliba rezultatskog deficita i dođe do remija – 2:2.

Imalo je šta da se vidi ovog popodneva na Mapei stadionu. Seriju golova otvorio je nekadašnji član Intera Rodrigo Palasio. Svaka čast za reakciju, ali svemu je prethodila oduzeta lopta Santandera koji je potom odlično asistirao vremešnom napadaču. Od drugog minuta Sasuolo je morao da juri prednost.

I brzo je stigao do izjednačenja. Sjajno je Marlon šutirao sa 25 metara i pocepao mrežu Bolonje. Sasuolo je imao loptu više u nogama, ali je Inzagijev tim bio opasniji.

Do nove prednosti Bolonja je stigla u 56.minutu pogodkom Mbajea. Odlično se snašao bek Bolonje posle jednog prekida, ali ispostaviće se da će kasnijeuprskati to svoje autorsko delo.

Neoprezno je startovao na Matriju, skrivio jedanesterac koji je u gol pretvorio Boateng.

Bio je to signal da Sasuolo krene još jače u napad.

Bili su domaćini u totaloj incijativi i propustili su veliku šansu za pobedu. Posle dodavanja Boatenga Matri je sa tri metara prebacio gol.

Derbi "Emilio-Romanje" je podsjetio na neke mnogo slavnije i tradicijom bogatije duele između klubova čiji su gradovi udaljeni oko 60 kilometara.

Agresivni tempo koji je od starta nametnula Bolonja je u uvodnih 20 minuta donio dva gola, po jedan na obje strane, a u nastavku su se uz dosta slabiji tempo po jakoj kiši u Ređo Emiliji timovi radovali još po jednom za pravednih:

SASUOLO - BOLONJA 2:2 (1:1).
/Marlon 17, Boateng p. 84 - Palasio 2, Mbaje 56/

Gosti su već nakon 90 sekundi došli do pogotka.

Andrea Konsilji je uspio da sačuva svoj gol nakon pokušaja Rikarda Orsolinija, ali su njegovi defanzivci previše oklijevali sa iznošenjem lopte koju im je "ukrao" Federiko Santander i u šesnaestercu pronašao vaterana Rodriga Palasija (36) koji je bio neumoljiv.

Tim Filipa Inzagija je nastavio sa "hazarderskom" igrom pa je od sopstvenog gola nakon kornera Arturo Kalabrezi kao posljednji igrač odbrane bio udaljen oko 70 metara. I to u 5. minutu susreta.

Santader je baš poslije centaršuta nakon tog kornera potpuno neometan sa pet metara pogodio stativu, a Federiko Di Frančesko se u kontranapadu sručio prema golu gostiju, a tik pored njega je sprintao Domeniko Berardi, ali je pas za napadača bio preslab pa je odbrana Bolonje spasila sasvim siguran gol.

Energičan i atraktivan fudbal koji je ostavio utakmicu bez "sredine" terena je splasnuo nakon "golčine" Marlona Santosa koji je nakon povratnog pasa Berardija loptu sa skoro 30 metara "lansirao" u dalji ugao.

Sasuolo je bez pobjede kod kuće četiri utakmice u nizu.

Drugo poluvrijeme je takođe dosta bolje otvorila Bolonja i nakon deset minuta igre najbolje se u gužvi snašao lijevi bek Ibrahima Mbaje. Ipak, za razliku od prvog poluvremena tim sa stadiona "Renato del Ara" je ljubomorno čuvao vođstvo i disciplinovano se branio u svojoj polovini sve do 84. minuta.

Tada je Rikardo Kalabrezi napravio penal, a siguran realizator je bio Kevin Prins Boateng. Bolonja je do kraja susreta sačuvala svoj gol, a zanimljivo, Filipo Inzagi je danas po deseti put u nizu izveo drugačijih startnih jedanaest.

Ovo je bio prvi bod za domaćine nakon tri uzastopna poraza od Bolonje na svom stadionu.

Filip Đuričić je odigrao solidan meč u dresu Sasuoloa, uprkos tome što ga je Orsolini dobro "uzdrmao"...

Serija A, deseto kolo:

Nedelja:

Sasuolo – Bolonja 2:2 (1:1)
Marlon 17, Boateng 85p - Palasio 2, Mbaje 56

15.00 Kaljari – Kjevo
15.00 Đenoa – Udineze
15.00 SPAL – Frozinone
18.00 Milan – Sampdorija
20.30 Napoli – Roma

Subota:

Torino – Fiorentina 1:1 (1:1)
Lafont 13ag – Benasi 2

Empoli – Juventus 1:2 (1:0)
Kaputo 28 – Ronaldo 53p, 70

Atalanta – Parma 3:0 (0:0)
Galjolo 55ag, Palomino 72, Mančini 80

Ponedeljak:

20.30 Lacio – Inter

TABELA: Juventus (+1) 28, Napoli 21, Inter 19, Lacio 18, Fiorentina 15, Sampdorija 15, Sasuolo 15, Roma 14, Torino 14, Đenova (-1) 13, Parma (+1) 13, Atalanta (+1) 12, Milan (-2) 12, SPAL 12, Kaljari 10, Bolonja 9, Udineze 8, Empoli (+1) 6, Forzinone 2, Kjevo -1.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar