Дерби дел Соле: Карлето без попуста према "својима"!

Наполи је још увек у фази привикавања на Анћелотијев систем, док су осцилације главни Ромин проблем (20. 30, ТВ Арена Спорт 2).

Фудбал 28.10.2018 | 16:45
Дерби дел Соле: Карлето без попуста према "својима"!
Карла Анчелотија везују лепе успомене за Рому. Играјући у дресу Вучице постао је италијански репрезентативац и био је међу најзаслужнијима за „скудето” освојен 1983, други у историји клуба с Олимпика, али стицајем околности никад није тренирао екипу из престонице. Но, то га неће спречити да учини све што је у његовој моћи како би Наполи славио у једном од два дербија 10. кола Серије А (20.30, ТВ Арена Спорт 2) и одржао корак са одбеглим Јувентусом.

Пораз од актуелног шампиона (3:1), а посебно онај против Сампдорије (3:0) показатељ су да се Партенопеи још нису потпуно привикли на идеје и филозофију једног од најтрофејнијих тренера у историји, иако се формација у којој играју не разликује превише од оне коју је форсирао Анчелотијев претходник Маурицио Сари. Међутим, сви неуспеси Наполитанаца дошли су у гостима; на Сан Паолу су немилосрдни (четири меча, четири тријумфа), чак и када делује да су у безнадежном положају, што смо видели у дуелу с Миланом који је упркос вођству од 2:0 остао празних шака.

"У Риму сам провео осам незаборавних година, иако сам имао проблеме са повредама. Био је то сјајан период. Што се тиче Роме, реч је о сјајном противнику, поседују огроман потенцијал, а имају и много искусних играча попут Едина Џека којег морамо да држимо на оку. Очекујем квалитетну утакмицу. Нама добро иде и желим да тако остане", рекао је Анчелоти. 

Ромина прича засад је нешто другачија. Изабраници Еузебија ди Франческа у стању су да за кратко време превале пут од сјаја (3:1 у градском дербију) до очаја (0:2 протива СПАЛ-а) и дефинитивно нису на нивоу који би могао да им донесе трећу узастопну победу у граду подно Везува, мада им је убедљив тријумф над московским ЦСКА у Лиги шампиона (3:0) вратио самопоуздање.

"Наполи је тренутно бољи и ту нема дилеме. Табела довољно говори. Са друге стране, имамо више могућности за напредак, али недостаје нам континуитет и не смемо да погрешимо. Морамо да играмо све утакмице на исти начин, много смо већ грешили и довели у питање пласман у Лигу шампиона. Имамо прилику да смањимо заостатак за Наполијем, надам се да ћемо уз храбру игру то и искористити", подвукао је тренер Роме. 

У сваком случају, кец је прва варијанта, друга је комбинација кеца и ГГ због непредвидивости Ђалоросих који свакако не долазе са белом заставом.



НАПОЛИ - РОМА (20.30)

Стадион: Сан Паоло
Капацитет: 60.240
Судија: Давиде Маса

Наполи (4-4-2): Оспина - Хисај, Албиол, Кулибали, Руи - Каљехон, Алан, Хамшик, Зјелински - Инсиње, Милик

Рома (4-2-3-1): Олсен - Сантон, Манолас, Жуан Жезус, Коларов - Де Роси, Н'Зонзи - Ундер, Ло.Пелегрини, Ел Шарави - Џеко 

Повреде и суспензије: 

Наполи: Мерет, Кирикеш, Јунес, Уна, Верди, Луперто
Рома: Карсдорп, Пасторе, Пероти, Клајверт

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

НАПОЛИ
ЈУВЕНТУС         (Г), ПРВЕНСТВО        1:3   
ЛИВЕРПУЛ (Д), ЛИГА ШАМПИОНА 1:0  
САСУОЛО (Д), ПРВЕНСТВО        2:0    
УДИНЕЗЕ   (Г), ПРВЕНСТВО        3:0  
ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН (Г), ЛИГА ШАМПИОНА 2:2

РОМА
ЛАЦИО        (Д), ПРВЕНСТВО        3:1   
ПЛЗЕЊ      (Д), ЛИГА ШАМПИОНА 5:0    
ЕМПОЛИ     (Г), ПРВЕНСТВО        2:0  
СПАЛ          (Д), ПРВЕНСТВО        0:2    
ЦСКА МОСКВА (Д), ЛИГА ШАМПИОНА 3:0  

МЕЂУСОБНИ СКОР
146    43      51      52      161:189

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар