Derbi del Sole: Karleto bez popusta prema "svojima"!

Napoli je još uvek u fazi privikavanja na Anćelotijev sistem, dok su oscilacije glavni Romin problem (20. 30, TV Arena Sport 2).

Fudbal 28.10.2018 | 16:45
Derbi del Sole: Karleto bez popusta prema "svojima"!
Karla Ančelotija vezuju lepe uspomene za Romu. Igrajući u dresu Vučice postao je italijanski reprezentativac i bio je među najzaslužnijima za „skudeto” osvojen 1983, drugi u istoriji kluba s Olimpika, ali sticajem okolnosti nikad nije trenirao ekipu iz prestonice. No, to ga neće sprečiti da učini sve što je u njegovoj moći kako bi Napoli slavio u jednom od dva derbija 10. kola Serije A (20.30, TV Arena Sport 2) i održao korak sa odbeglim Juventusom.

Poraz od aktuelnog šampiona (3:1), a posebno onaj protiv Sampdorije (3:0) pokazatelj su da se Partenopei još nisu potpuno privikli na ideje i filozofiju jednog od najtrofejnijih trenera u istoriji, iako se formacija u kojoj igraju ne razlikuje previše od one koju je forsirao Ančelotijev prethodnik Mauricio Sari. Međutim, svi neuspesi Napolitanaca došli su u gostima; na San Paolu su nemilosrdni (četiri meča, četiri trijumfa), čak i kada deluje da su u beznadežnom položaju, što smo videli u duelu s Milanom koji je uprkos vođstvu od 2:0 ostao praznih šaka.

"U Rimu sam proveo osam nezaboravnih godina, iako sam imao probleme sa povredama. Bio je to sjajan period. Što se tiče Rome, reč je o sjajnom protivniku, poseduju ogroman potencijal, a imaju i mnogo iskusnih igrača poput Edina Džeka kojeg moramo da držimo na oku. Očekujem kvalitetnu utakmicu. Nama dobro ide i želim da tako ostane", rekao je Ančeloti. 

Romina priča zasad je nešto drugačija. Izabranici Euzebija di Frančeska u stanju su da za kratko vreme prevale put od sjaja (3:1 u gradskom derbiju) do očaja (0:2 protiva SPAL-a) i definitivno nisu na nivou koji bi mogao da im donese treću uzastopnu pobedu u gradu podno Vezuva, mada im je ubedljiv trijumf nad moskovskim CSKA u Ligi šampiona (3:0) vratio samopouzdanje.

"Napoli je trenutno bolji i tu nema dileme. Tabela dovoljno govori. Sa druge strane, imamo više mogućnosti za napredak, ali nedostaje nam kontinuitet i ne smemo da pogrešimo. Moramo da igramo sve utakmice na isti način, mnogo smo već grešili i doveli u pitanje plasman u Ligu šampiona. Imamo priliku da smanjimo zaostatak za Napolijem, nadam se da ćemo uz hrabru igru to i iskoristiti", podvukao je trener Rome. 

U svakom slučaju, kec je prva varijanta, druga je kombinacija keca i GG zbog nepredvidivosti Đalorosih koji svakako ne dolaze sa belom zastavom.



NAPOLI - ROMA (20.30)

Stadion: San Paolo
Kapacitet: 60.240
Sudija: Davide Masa

Napoli (4-4-2): Ospina - Hisaj, Albiol, Kulibali, Rui - Kaljehon, Alan, Hamšik, Zjelinski - Insinje, Milik

Roma (4-2-3-1): Olsen - Santon, Manolas, Žuan Žezus, Kolarov - De Rosi, N'Zonzi - Under, Lo.Pelegrini, El Šaravi - Džeko 

Povrede i suspenzije: 

Napoli: Meret, Kirikeš, Junes, Una, Verdi, Luperto
Roma: Karsdorp, Pastore, Peroti, Klajvert

POSLEDNJIH PET

NAPOLI
JUVENTUS         (G), PRVENSTVO        1:3   
LIVERPUL (D), LIGA ŠAMPIONA 1:0  
SASUOLO (D), PRVENSTVO        2:0    
UDINEZE   (G), PRVENSTVO        3:0  
PARI SEN ŽERMEN (G), LIGA ŠAMPIONA 2:2

ROMA
LACIO        (D), PRVENSTVO        3:1   
PLZENJ      (D), LIGA ŠAMPIONA 5:0    
EMPOLI     (G), PRVENSTVO        2:0  
SPAL          (D), PRVENSTVO        0:2    
CSKA MOSKVA (D), LIGA ŠAMPIONA 3:0  

MEĐUSOBNI SKOR
146    43      51      52      161:189

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar