Стојковић реалан: Немамо велики фонд играча!

Под обавезно да се узме Куп! Да ли се Партизан већ у октобру опростио од титуле?

Фудбал 29.10.2018 | 21:00
Стојковић реалан: Немамо велики фонд играча!
Некад говор тела казује више од било каквих речи. Има дана и кад не мора ништа да се каже да би се схватила поента. Један такав збио се у суботу. Партизанови фудбалери суштински јесу напредовали за једно место на табели, али мало ко је у Хумској 1 задовољан претицањем Чукаричког, те оборени погледи, погурена рамена и спори ход црно-белих приликом уласка у свлачионицу илуструју да су у далеко тежем тренутку него што су могли да претпоставе.

У обичним околностима реми са Напретком (1:1) би био подношљив, међутим, с обзиром да је то већ четврти нерешени исход у последњих пет суперлигашких утакмица јасно је да доста тога не штима и да ка поглед пехару државног првака, означен приоритетним циљем, изгледа замагљен, па и не чуди што већ сад – а још није завршен ни први круг Суперлиге – фудбалери делују као да су се опрости од једног и прешалтали на други колосек.

„Од ове ситуације не можемо да побегнемо“, констатује Владимира Стојковић после питања да ли је морал екипе уздрман и шта као капитен може да уради не би ли тргнуо саиграче из летаргије. „Морамо да се боримо приђемо ривалу што је више могуће до поделе бодова и плеј-офа. Да се боримо до краја. И под обавезно да се узме Куп“.

А таман се учинило да Парни ваљак хвата залет, међутим, биће да је партија у Земуну, кад је заиста играо далеко боље него у Суботици три дана раније, представљала корак напред, а ова са Крушевљанима два назад. Изостанак континуитета, немогућност да се побеђује у серији или да се отпор ривала ломи брзо и ефикасно постала је константа црно-белих у последњих месец дана. Иако ће бити оних који ће приметити да би све било другачије да је могао да игра Данило Пантић или да од раније нису из строја поиспадали Александар Шћекић, Зоран Тошић и Златан Шеховић.

„Немамо претерани фонд играча“, реално прича најбољи српски голман, не желећи да пласира лажну демагогију. „Доста их је повређено. Момци су мало и уморни. Играју у ритму среда-субота, ту су и репрезентативни мечеви, велики број је утакмица на програму. Нажалост, то је оно што имамо у овом тренутку, с тим морамо да се боримо до краја“.

Не може се Партизану замерити да је играо лоше у пољу. Бар до казненог простора Крушевљана. Затајио је у реализацији, промашивали су прилике Николић, Рикардо, Јанковић... Да је неко од њих почетком дургог дела погодио за 2:0 сусрет би, вероватно, био преломљен, међутим, није само то проблем екипе Зорана Мирковића.

„Знали смо да нам је потребан други гол. Као за инат, имали смо неколико лепих шанси и – неће. Напредак није имао шта да изгуби, играо је на контру, има занимљиве, хитре фудбалере... Шта рећи, осим да настављамо даље. Пробаћемо да се уздигнемо и уђемо већ од среде поново у победнички колосек, како бисмо што је више могуће смањили бодовни заостатак“, уздише Владимир Стојковић, голман Партизана.

О ДИЈАЛОГУ СА ГРОБАРИМА: НАШ ПРОПУСТ, ИЗВИНИТЕ...

Најпре поздрав навијачима на западној, па и на источној трибини, а кад су Партизанови фудбалери стигли до јужне уследио је позив Гробара Владимиру Стојковићу, а овај као капитен разговарао који минут са најватренијм приосталицама, што је после меча са Напретком и обелоданио.

„Замерили су нам што су се неки играчи, сигурно несвесно, повукли у свлачионицу и нису остали на терену. Иначе, водимо рачуна да после сваке утакмице поздравимо навијаче. Овог пута се десио наш пропуст, извињавамо се због тога“, додао је Стојковић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар