Stojković realan: Nemamo veliki fond igrača!

Pod obavezno da se uzme Kup! Da li se Partizan već u oktobru oprostio od titule?

Fudbal 29.10.2018 | 21:00
Stojković realan: Nemamo veliki fond igrača!
Nekad govor tela kazuje više od bilo kakvih reči. Ima dana i kad ne mora ništa da se kaže da bi se shvatila poenta. Jedan takav zbio se u subotu. Partizanovi fudbaleri suštinski jesu napredovali za jedno mesto na tabeli, ali malo ko je u Humskoj 1 zadovoljan preticanjem Čukaričkog, te oboreni pogledi, pogurena ramena i spori hod crno-belih prilikom ulaska u svlačionicu ilustruju da su u daleko težem trenutku nego što su mogli da pretpostave.

U običnim okolnostima remi sa Napretkom (1:1) bi bio podnošljiv, međutim, s obzirom da je to već četvrti nerešeni ishod u poslednjih pet superligaških utakmica jasno je da dosta toga ne štima i da ka pogled peharu državnog prvaka, označen prioritetnim ciljem, izgleda zamagljen, pa i ne čudi što već sad – a još nije završen ni prvi krug Superlige – fudbaleri deluju kao da su se oprosti od jednog i prešaltali na drugi kolosek.

„Od ove situacije ne možemo da pobegnemo“, konstatuje Vladimira Stojković posle pitanja da li je moral ekipe uzdrman i šta kao kapiten može da uradi ne bi li trgnuo saigrače iz letargije. „Moramo da se borimo priđemo rivalu što je više moguće do podele bodova i plej-ofa. Da se borimo do kraja. I pod obavezno da se uzme Kup“.

A taman se učinilo da Parni valjak hvata zalet, međutim, biće da je partija u Zemunu, kad je zaista igrao daleko bolje nego u Subotici tri dana ranije, predstavljala korak napred, a ova sa Kruševljanima dva nazad. Izostanak kontinuiteta, nemogućnost da se pobeđuje u seriji ili da se otpor rivala lomi brzo i efikasno postala je konstanta crno-belih u poslednjih mesec dana. Iako će biti onih koji će primetiti da bi sve bilo drugačije da je mogao da igra Danilo Pantić ili da od ranije nisu iz stroja poispadali Aleksandar Šćekić, Zoran Tošić i Zlatan Šehović.

„Nemamo preterani fond igrača“, realno priča najbolji srpski golman, ne želeći da plasira lažnu demagogiju. „Dosta ih je povređeno. Momci su malo i umorni. Igraju u ritmu sreda-subota, tu su i reprezentativni mečevi, veliki broj je utakmica na programu. Nažalost, to je ono što imamo u ovom trenutku, s tim moramo da se borimo do kraja“.

Ne može se Partizanu zameriti da je igrao loše u polju. Bar do kaznenog prostora Kruševljana. Zatajio je u realizaciji, promašivali su prilike Nikolić, Rikardo, Janković... Da je neko od njih početkom durgog dela pogodio za 2:0 susret bi, verovatno, bio prelomljen, međutim, nije samo to problem ekipe Zorana Mirkovića.

„Znali smo da nam je potreban drugi gol. Kao za inat, imali smo nekoliko lepih šansi i – neće. Napredak nije imao šta da izgubi, igrao je na kontru, ima zanimljive, hitre fudbalere... Šta reći, osim da nastavljamo dalje. Probaćemo da se uzdignemo i uđemo već od srede ponovo u pobednički kolosek, kako bismo što je više moguće smanjili bodovni zaostatak“, uzdiše Vladimir Stojković, golman Partizana.

O DIJALOGU SA GROBARIMA: NAŠ PROPUST, IZVINITE...

Najpre pozdrav navijačima na zapadnoj, pa i na istočnoj tribini, a kad su Partizanovi fudbaleri stigli do južne usledio je poziv Grobara Vladimiru Stojkoviću, a ovaj kao kapiten razgovarao koji minut sa najvatrenijm priostalicama, što je posle meča sa Napretkom i obelodanio.

„Zamerili su nam što su se neki igrači, sigurno nesvesno, povukli u svlačionicu i nisu ostali na terenu. Inače, vodimo računa da posle svake utakmice pozdravimo navijače. Ovog puta se desio naš propust, izvinjavamo se zbog toga“, dodao je Stojković.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar