У паду хеликоптера страдала и кћерка власника Лестера?!

Потврђено: Власник Лестера био у хеликоптеру са ћерком и пилотима! Власник Лестера Вишај Шриваданапрабха био је у хеликоптеру који се срушио у близини стадиона "Кинг Пауер" у суботу око 21. 30 часова.  "Реутерс" је, позивајући се на изворе у клубу, објавио да је у "хеликоптеру било петоро људи", конкретно "власник клуба, једна од његове две кћерке, два пилота и једна за сада неидентификована особа".

Фудбал 28.10.2018 | 15:15
У паду хеликоптера страдала и кћерка власника Лестера?!
Поред Скај Спортса, вест је пренео и ББЦ којем су извори блиски породици власника клуба открили да је Вишај био у летелици која се срушила напосредно по полетању и потом запалила.

Бројне су спекулације ко се још налазио у хеликоптеру, а агенција Ројтерс је пренела да су осим челника клуба, ту били и његова ћерка, два пилота и још једна неиндентификована особа. 

Поједини портали су спекулисали да би могло да се ради о тренеру Клоду Пуелу, али тако нешто још није потврђено. Испред стадиона су почели да се окупљају бројни навијачи и поштоваоци који крај улазне капије остављају букете цвећа и поруке. 

У међувремену, огласио се и Лестер преко свог Твитер профила. 

"У потпуности сарађујемо са полицијом Лестера и хитним службама после несреће која је догодила на Кинг пауер стадиону. Клуб ће изаћи са детаљнијим саопштењем чим поједине информације буду биле потврђене", стоји у саопштењу бившег првака Енглеске. 

Шриваданапрабха је Лестер купио 2010. године. Четири године касније, клуб се вратио у Премијер лигу, да би у сезони 2015/16 исписао историју освојивши титулу првака. 

Богатство тајландског бизнисмена се процењује на 4.9 милијарди долара. Он је власник дјути фри ланца продавница "Кинг Пауер" по чему је о стадион добио име.

Многи Британци од јутрос оставјају цвеће и венце испред стадиона у Лестеру, дан пошто се срушио и у потпуности изгорео хеликоптер председника тог клуба, бизнисмена Вишаја Шриваданапрабе.

Иако енглеска јавност и даље чека званиче информације из полиције о именима настрадалих, сви водећи медији на Острву објавили су да се 60-годишњи Тајланђанин налазио у летилици у кобном тренутку, али се и даље нагађа о бројним другим околностима које прате ову стравичну несрећу.

У једном тренутку, ББЦ је чак објавио да се и менаџер Лестера, Клод Пуел, налазио у хеликоптеру у тренутку пада, што је вест која је брзо повучена и касније демантована, али...

"У ХЕЛИКОПТЕРУ БИЛО ПЕТОРО ЉУДИ"

И даље се нагађа о броју људи који је страдао у наизглед рутинском лету каквим је богати бизнисмен у највећем броју случаја долазио и одлазио са утакмица на "Кинг Поwер" стадиону. 

"Реутерс" је, позивајући се на изворе у клубу, објавио да је у "хеликоптеру било петоро људи", конкретно "власник клуба, једна од његове две кћерке, два пилота и једна за сада неидентификована особа".

Званичних потврда за сада нема. 

"Тхе Даилy Телеграпх" објавио је да су одмах после пада хеликоптера виђени уплакани и видно потресени, као и да је пад изазвао квар на задњем пропелеру летилице која је готово свакодневно слетала и полетала са хелиодрома у близини стадиона.

Многобројни навијачи су после утакмице видели како хеликоптер узлеће и одмах затим се руши и гори.

КО ЈЕ ШРИВАДАНАПРАБА?

Шриваданапраба је купио Лестер 2010. док је клуб био у другој лиги, а пет година касније уживао је гледајући како клуб сензационално осваја Премијер лигу у пакленој конкуренцији. 

Његови сарадници говорили су о њему као екстремно љубазном човеку, који се није понашао уобичајено богатим власницима клубова из иностранства и који је свакодневно посвећивао пажњу Лестеру поред бројних других обавеза својствених каријери бизнисмена "тешког" преко четири милијарде евра (извор: Форбес).

Четврти најбогатији Тајланђанин власник је глобалног ланца "дутy фрее" продавница "Кинг Поwер".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар