U padu helikoptera stradala i kćerka vlasnika Lestera?!

Potvrđeno: Vlasnik Lestera bio u helikopteru sa ćerkom i pilotima! Vlasnik Lestera Višaj Šrivadanaprabha bio je u helikopteru koji se srušio u blizini stadiona "King Pauer" u subotu oko 21. 30 časova.  "Reuters" je, pozivajući se na izvore u klubu, objavio da je u "helikopteru bilo petoro ljudi", konkretno "vlasnik kluba, jedna od njegove dve kćerke, dva pilota i jedna za sada neidentifikovana osoba".

Fudbal 28.10.2018 | 15:15
U padu helikoptera stradala i kćerka vlasnika Lestera?!
Pored Skaj Sportsa, vest je preneo i BBC kojem su izvori bliski porodici vlasnika kluba otkrili da je Višaj bio u letelici koja se srušila naposredno po poletanju i potom zapalila.

Brojne su spekulacije ko se još nalazio u helikopteru, a agencija Rojters je prenela da su osim čelnika kluba, tu bili i njegova ćerka, dva pilota i još jedna neindentifikovana osoba. 

Pojedini portali su spekulisali da bi moglo da se radi o treneru Klodu Puelu, ali tako nešto još nije potvrđeno. Ispred stadiona su počeli da se okupljaju brojni navijači i poštovaoci koji kraj ulazne kapije ostavljaju bukete cveća i poruke. 

U međuvremenu, oglasio se i Lester preko svog Tviter profila. 

"U potpunosti sarađujemo sa policijom Lestera i hitnim službama posle nesreće koja je dogodila na King pauer stadionu. Klub će izaći sa detaljnijim saopštenjem čim pojedine informacije budu bile potvrđene", stoji u saopštenju bivšeg prvaka Engleske. 

Šrivadanaprabha je Lester kupio 2010. godine. Četiri godine kasnije, klub se vratio u Premijer ligu, da bi u sezoni 2015/16 ispisao istoriju osvojivši titulu prvaka. 

Bogatstvo tajlandskog biznismena se procenjuje na 4.9 milijardi dolara. On je vlasnik djuti fri lanca prodavnica "King Pauer" po čemu je o stadion dobio ime.

Mnogi Britanci od jutros ostavjaju cveće i vence ispred stadiona u Lesteru, dan pošto se srušio i u potpunosti izgoreo helikopter predsednika tog kluba, biznismena Višaja Šrivadanaprabe.

Iako engleska javnost i dalje čeka zvaniče informacije iz policije o imenima nastradalih, svi vodeći mediji na Ostrvu objavili su da se 60-godišnji Tajlanđanin nalazio u letilici u kobnom trenutku, ali se i dalje nagađa o brojnim drugim okolnostima koje prate ovu stravičnu nesreću.

U jednom trenutku, BBC je čak objavio da se i menadžer Lestera, Klod Puel, nalazio u helikopteru u trenutku pada, što je vest koja je brzo povučena i kasnije demantovana, ali...

"U HELIKOPTERU BILO PETORO LJUDI"

I dalje se nagađa o broju ljudi koji je stradao u naizgled rutinskom letu kakvim je bogati biznismen u najvećem broju slučaja dolazio i odlazio sa utakmica na "King Power" stadionu. 

"Reuters" je, pozivajući se na izvore u klubu, objavio da je u "helikopteru bilo petoro ljudi", konkretno "vlasnik kluba, jedna od njegove dve kćerke, dva pilota i jedna za sada neidentifikovana osoba".

Zvaničnih potvrda za sada nema. 

"The Daily Telegraph" objavio je da su odmah posle pada helikoptera viđeni uplakani i vidno potreseni, kao i da je pad izazvao kvar na zadnjem propeleru letilice koja je gotovo svakodnevno sletala i poletala sa heliodroma u blizini stadiona.

Mnogobrojni navijači su posle utakmice videli kako helikopter uzleće i odmah zatim se ruši i gori.

KO JE ŠRIVADANAPRABA?

Šrivadanapraba je kupio Lester 2010. dok je klub bio u drugoj ligi, a pet godina kasnije uživao je gledajući kako klub senzacionalno osvaja Premijer ligu u paklenoj konkurenciji. 

Njegovi saradnici govorili su o njemu kao ekstremno ljubaznom čoveku, koji se nije ponašao uobičajeno bogatim vlasnicima klubova iz inostranstva i koji je svakodnevno posvećivao pažnju Lesteru pored brojnih drugih obaveza svojstvenih karijeri biznismena "teškog" preko četiri milijarde evra (izvor: Forbes).

Četvrti najbogatiji Tajlanđanin vlasnik je globalnog lanca "duty free" prodavnica "King Power".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar