Шарић: Био бих бољи играч да нисам играо за Хрватску!

"Наступи за национални тим ми значе много, али пролази ми кроз главу да бих био бољи да сам прескочио неко лето", каже кошаркаш Филаделфије.

Кошарка 30.10.2018 | 11:30
Шарић: Био бих бољи играч да нисам играо за Хрватску!
Познат је Дарио Шарић као момак који искрено износи оно што му је на уму и души. А амерички новинари су му поставили питање које га је ставило на озбиљне муке.

Како би све изгледало да ниси игао за репрезентацију?

Шарић се ту нашао подељен између љубави према националном дресу, али и очигледно тенденцији ка томе да би био бољи да је радио индивидуално, а не играо за репрезентацију. Барем не на сваком такмичењу.

"Играње за репрезентацију ми много значи, али, знате, прође вам кроз главу да сте можда прескочили неко лето, можда бисте били бољи играч. Можа бисте имали више времена да тренирате овде и радите на својој игри. Апсолутно, мислим да бих био бољи играч да нисам играо протеклих пет, шест година за репрезентацију сваки пут. Био бих бољи играч, али на крају крајева све се тиче побеђивања, а желиш да побеђујеш и са својом репрезентацијом", рекао је Шарић.

Ова тема је пала тешко Шарићу...

Који није желео да испадне да не воли да игра за Хрватску.

"Једноставно је тешко говорити о томе. Све ми то много значи. Овај пут који сам одабрао је можда погрешан, можда исправан, али заиста уживам када сам са репрезентацијом и када играм са тим момцима и представљам своју земљу", рекао је Шарић.

Извор: моззартспорт

Фото: ФИБА

Коментари / 0

Оставите коментар