Šarić: Bio bih bolji igrač da nisam igrao za Hrvatsku!

"Nastupi za nacionalni tim mi znače mnogo, ali prolazi mi kroz glavu da bih bio bolji da sam preskočio neko leto", kaže košarkaš Filadelfije.

Košarka 30.10.2018 | 11:30
Šarić: Bio bih bolji igrač da nisam igrao za Hrvatsku!
Poznat je Dario Šarić kao momak koji iskreno iznosi ono što mu je na umu i duši. A američki novinari su mu postavili pitanje koje ga je stavilo na ozbiljne muke.

Kako bi sve izgledalo da nisi igao za reprezentaciju?

Šarić se tu našao podeljen između ljubavi prema nacionalnom dresu, ali i očigledno tendenciji ka tome da bi bio bolji da je radio individualno, a ne igrao za reprezentaciju. Barem ne na svakom takmičenju.

"Igranje za reprezentaciju mi mnogo znači, ali, znate, prođe vam kroz glavu da ste možda preskočili neko leto, možda biste bili bolji igrač. Moža biste imali više vremena da trenirate ovde i radite na svojoj igri. Apsolutno, mislim da bih bio bolji igrač da nisam igrao proteklih pet, šest godina za reprezentaciju svaki put. Bio bih bolji igrač, ali na kraju krajeva sve se tiče pobeđivanja, a želiš da pobeđuješ i sa svojom reprezentacijom", rekao je Šarić.

Ova tema je pala teško Šariću...

Koji nije želeo da ispadne da ne voli da igra za Hrvatsku.

"Jednostavno je teško govoriti o tome. Sve mi to mnogo znači. Ovaj put koji sam odabrao je možda pogrešan, možda ispravan, ali zaista uživam kada sam sa reprezentacijom i kada igram sa tim momcima i predstavljam svoju zemlju", rekao je Šarić.

Izvor: mozzartsport

Foto: FIBA

Komentari / 0

Ostavite komentar