Интервју: Дијете рата - Лука Илић...

Са 15 годинама сам морао да кувам, у Србији се верује да фудбалери много лепо живе.  Члан Ситија на позајмици у НАЦ Бреди дао опширан интервју за холандске медије. . .

Фудбал 29.10.2018 | 19:00
Интервју: Дијете рата - Лука Илић...
Дуго ће памтити 27.октобар 2018.године некадашњи везиста Црвене звезде, а сада члан Манчестер Ситија на позајмици у НАЦ Бреди, Лука Илић. Суперталентовани момак из Ниша постигао је у судару са Ден Хагом првенац у Ередивизији и можда наговестио да му се каријера развија у правом смеру.

Грађани су га позајмили холандском клубу како би скупљао искуство и показао да није случајно запао за око скаутима шампиона Енглеске. Сити је за њега и млађег брата Ивана искеширао 5,5 милиона евра, али пут до Гвардиолиног јата је дуг.

Међутим, момку рођеном 1999.године за сада добро иде. Он је дао опширан интервју за холандске медије у којем је причао о одрастању у Београду, колико му је било тешко да напусти родитељску кућу у Нишу...

„Људи у Србији имају јединствено мишљење када је реч о нама фудбалерима. Сви причају како имамо много пара, да можемо много лепо да живимо и да уз пут радимо оно што волимо. Међутим, ја сам морао да поднесем много жртава пре него што сам дебитовао за први тим Црвене звезде. Птишао сам из родног Ниша са 15 година. То је велика жртва, јер сви очекују да се у милионском граду понашате као да сте дупло старији. Одрастао сам као клинац, јер сам морао да се бавим кувањем, куповином, да чистим своју одећу. Није то лако, али ти помогне да сазриш“, поручио је Лука Илић.

А да је сада већ формиран човек најбоље илуструје наредна изјава.

„Ја сам вам као бизнисмен који води рачуна да му сто буде чист. Моје тело је мој алат. Због тога сам се увек трудио да не излазим касно у град, да се некад и не виђам са пријатељима. Када год имам слободан дан – одмарам“.

Лука потиче из спортске породице. Две године млађи брат Иван је такође већ афирмисан играч, његова мајка Данијела је била репрезентативка Југославије у кошараци. У жижу јавности момак рођен 199.године доспео је када се нашао на радару Манчестер Ситија.

„Када сам чуо да је Сити заинтересован за мене почео сам да радим још жешће. Цео мој фудбалски пут ми је био пред очима. После тог трансфера почео сам да тренирам још жешће и јаче“.

Он је открио да ће му се у НАЦ Бреди наредног лета придружити брат Иван.

„Он ми много недостаје. Волео бих да останем овде и будем у тиму са братом. Верујем да сам му отворио пут“.

Илић је рођен непосредно после НАТО бомбардовања Србије. Довољно да холандски медији чују и другу причу његовог одрастања.

„Рођен сам месец дана после бомбардовања. Моју генерацију у Србији зову „деца рата“. Од родитеља сам чуо да је бивша Југославија била моћна држава састављена од шест република и са Титом као лидером. После се све то распало, али не бих волео да причам о томе. Политика је сувише компликована. Знам само да је најлепши осећај на свету играти за национални тим Србије. Моја земља има седам милиона становника и на терену се осећаш као да представљам све те људе“,додао је Лука Илић

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар