Intervju: Dijete rata - Luka Ilić...

Sa 15 godinama sam morao da kuvam, u Srbiji se veruje da fudbaleri mnogo lepo žive.  Član Sitija na pozajmici u NAC Bredi dao opširan intervju za holandske medije. . .

Fudbal 29.10.2018 | 19:00
Intervju: Dijete rata - Luka Ilić...
Dugo će pamtiti 27.oktobar 2018.godine nekadašnji vezista Crvene zvezde, a sada član Mančester Sitija na pozajmici u NAC Bredi, Luka Ilić. Supertalentovani momak iz Niša postigao je u sudaru sa Den Hagom prvenac u Erediviziji i možda nagovestio da mu se karijera razvija u pravom smeru.

Građani su ga pozajmili holandskom klubu kako bi skupljao iskustvo i pokazao da nije slučajno zapao za oko skautima šampiona Engleske. Siti je za njega i mlađeg brata Ivana iskeširao 5,5 miliona evra, ali put do Gvardiolinog jata je dug.

Međutim, momku rođenom 1999.godine za sada dobro ide. On je dao opširan intervju za holandske medije u kojem je pričao o odrastanju u Beogradu, koliko mu je bilo teško da napusti roditeljsku kuću u Nišu...

„Ljudi u Srbiji imaju jedinstveno mišljenje kada je reč o nama fudbalerima. Svi pričaju kako imamo mnogo para, da možemo mnogo lepo da živimo i da uz put radimo ono što volimo. Međutim, ja sam morao da podnesem mnogo žrtava pre nego što sam debitovao za prvi tim Crvene zvezde. Ptišao sam iz rodnog Niša sa 15 godina. To je velika žrtva, jer svi očekuju da se u milionskom gradu ponašate kao da ste duplo stariji. Odrastao sam kao klinac, jer sam morao da se bavim kuvanjem, kupovinom, da čistim svoju odeću. Nije to lako, ali ti pomogne da sazriš“, poručio je Luka Ilić.

A da je sada već formiran čovek najbolje ilustruje naredna izjava.

„Ja sam vam kao biznismen koji vodi računa da mu sto bude čist. Moje telo je moj alat. Zbog toga sam se uvek trudio da ne izlazim kasno u grad, da se nekad i ne viđam sa prijateljima. Kada god imam slobodan dan – odmaram“.

Luka potiče iz sportske porodice. Dve godine mlađi brat Ivan je takođe već afirmisan igrač, njegova majka Danijela je bila reprezentativka Jugoslavije u košaraci. U žižu javnosti momak rođen 199.godine dospeo je kada se našao na radaru Mančester Sitija.

„Kada sam čuo da je Siti zainteresovan za mene počeo sam da radim još žešće. Ceo moj fudbalski put mi je bio pred očima. Posle tog transfera počeo sam da treniram još žešće i jače“.

On je otkrio da će mu se u NAC Bredi narednog leta pridružiti brat Ivan.

„On mi mnogo nedostaje. Voleo bih da ostanem ovde i budem u timu sa bratom. Verujem da sam mu otvorio put“.

Ilić je rođen neposredno posle NATO bombardovanja Srbije. Dovoljno da holandski mediji čuju i drugu priču njegovog odrastanja.

„Rođen sam mesec dana posle bombardovanja. Moju generaciju u Srbiji zovu „deca rata“. Od roditelja sam čuo da je bivša Jugoslavija bila moćna država sastavljena od šest republika i sa Titom kao liderom. Posle se sve to raspalo, ali ne bih voleo da pričam o tome. Politika je suviše komplikovana. Znam samo da je najlepši osećaj na svetu igrati za nacionalni tim Srbije. Moja zemlja ima sedam miliona stanovnika i na terenu se osećaš kao da predstavljam sve te ljude“,dodao je Luka Ilić

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar