Најава - ХОЛ: Данас је ''Де Класикер''!

Ајаксов голман под знаком питања за дерби, Фајенорд деценију и по без победе у Амстердаму! И једни и други играју одлично у последње време те треба очекивати добар фудбал у холандском дербију.

Фудбал 28.10.2018 | 11:15
Најава - ХОЛ: Данас је ''Де Класикер''!
Суперкуп, па шок, а онда стабилизација. Фајенорд је у сезону ушао на најбољи могући начин, освајањем Суперкупа Холандије, пошто је био бољи од ПСВ-а после пенала, а потом је успео да верне присталице доведе у стање неверице. Словачки Тренчин декласирао је Понос југа у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе, потом се и Де Графшап сладио на старту Ередивизије, уследио је завршетак европског пута, али и повратак победама.

Фајенорд је свеукупно у серији од 10 мечева без пораза у свим такмичењима, од чега на конту има седам победа. Имаће времена у Фајенорду и да се кају и да тугују за „жутим минутама“ које су их оставиле у заостатку пре свега у односу на лидера ПСВ, али и Ајакс. Све ово због заиста добрих партија у највећем броју мечева и атрактивне игре која краси тренерску филозофију Ђованија ван Бронкхорста.

У сваком случају, Фајенорд има чему да се нада у Де Класикеру против Ајакса на Јохан Кројф арени у десетом колу Ередивизије (14.30, Спорт Клуб 4).

"Наравно да Ајакс има мане, што се видело и против Бенфике. Добри су са лоптом, али остављају празан простор. Играо сам много оваквих дербија и знам колико значи играчима и навијачима. Много више је у игри од пуке победе и три бода", рекао је легендарни Ван Бронкхорст. 

Копљаници играју одлично, добили су и Бенфику у Лиги шампиона, имају одличан тим састављен од искусних играча и талентованих клинаца, ту је и српски репрезентативац Душан Тадић... Традиција не иде Фајенорду у прилог, пошто се фудбалери овог тима нису радовали против Ајакса у гостима од 28. августа 2005. године. Дакле, више од 13 година... 

"Нисмо много славили победу против Бенфике. Морамо одмах да се окренемо дербију. Противник попут Фајенорда једва чека да нас ухвати на спавању. Окршај са Фајенордом је за нас важан као да је Лига шампиона", рекао је тренер Ајакса Ерик тен Хаг. 

Традиција „открива“ и да голови и добар фудбал не би требало да изостану. Погоцима у прилог иде и податак да су Клас-Јан Хунтелар, Душан Тадић и Робин ван Перси досад постигли по шест голова. Хаким Зијех је пет пута тресао противничке мреже, Стивен Берхојс и Каспер Долберг по трипут... И једне и друге чека згуснут распоред у наредном периоду, с тим што је знатно теже Ајаксу јер поред Ередивизије и купа има обавезе и у Лиги шампиона.

АЈАКС - ФАЈЕНОРД (14.30)

Стадион: Јохан Кројф арена
Капацитет: 54.990
Судија: Бјорн Кујперс

Потенцијални састави:

Ајакс (4-3-3): Онана - Мазрауи, Де Лихт, Блинд, Таљафико - Нерес, Шене, Де Јонг - Зијех, Долберг, Тадић

Фајенорд (4-3-3): Бејлоу - Жуст, Ботегин, Хеијден, Маласија - Класи, Ван Перси, Вилена -  Берхојс, Јоргенсен, Ларсон

Повреде и суспензије:

Ајакс: Онана (први голман, под знаком питања, 50 одсто шансе да ће заиграти), Зинкгравен, Банде, Велтман
Фајенорд: Синистера, Хапс

Погледајте како су се навијачи забављали на тренингу Ајакса уочи Де Класикера:



ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

АЈАКС
ФОРТУНА С.      (Г), ПРВЕНСТВО        2:0 
БАЈЕРН    (Г), ЛИГА ШАМПИОНА 1:1
АЗ АЛКМАР      (Д), ПРВЕНСТВО        5:0
ХЕРЕНВЕН        (Г), ПРВЕНСТВО        4:0
БЕНФИКА  (Д), ЛИГА ШАМПИОНА 1:0

ФАЈЕНОРД        
УТРЕХТ    (Д), ПРВЕНСТВО        1:0
ХЕМЕРТ   (Г), КУП ХОЛАНДИЈЕ 4:0
ВИТЕСЕ      (Д), ПРВЕНСТВО        2:1
ВИЉЕМ ИИ    (Г), ПРВЕНСТВО       1:1
ЗВОЛЕ       (Д), ПРВЕНСТВО        3:0

МЕЂУСОБНИ СКОР
127    60      38      29      271:185

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар