Станковић: Сергеј је навикао на притисак!

Сад игра опуштеније.  Лацио и Интер одмериће снаге у десетом колу Серије А, а бивши ас "неро-азура", Дејан Станковић, сматра да ће то бити прави спектакл.

Фудбал 28.10.2018 | 13:45
Станковић: Сергеј је навикао на притисак!
Станковић је у интервјуу за "Коријере дело Спорт" причао о овом мечу, дуелима играча, али и о неким тренерима са којима је радио, попут Жозеа Муриња и Роберта Манчинија.

Утакмица између Лација и Интера игра се у понедељак од 20.30 на "Олимпијском стадиону" у Риму. Биће занимљиво видети дуел голгетера, Ћира Имобилеа и Маура Икардија. 

"Биће то дуел између нападача који постижу много голова, али су потпуно различити. Икарди је веома опасан и прави је професионалац, видео сам то када сам радио у стручном штабу Интера. Имобиле се више креће по терену, може да се врати дубље на своју половину, али увек је добар јер зна како да искористи слабости противника. Паметан је момак и може много да понуди и репрезентацији ако буде слушао Роберта Манчинија", каже Станковић. 

На средини видећемо дуеле између Весина са једне и Сергеја Милинковића-Савића са друге стране. 

"Интер је у Лиги шампиона захваљујући Весиновом голу против Лација и навијачи ће тај моменат дуго памтити. Милинковић-Савић је стављен под велики притисак од стране медија, много се говорило о трансферу после бриљантне сезоне, мислим да се сада навикао на све то", додао је Станковић.

Станковића су питали и да ли је приметио недавно гест Жозеа Муриња према навијачима Јувентуса, на утакмици Лиге шампиона, када им је показао три прста. 

"Ма то је била шала. Мало је задиркивао навијаче Јувентуса који су му се смејали и прозивали га због пораза, одговорио им је показивањем три прста. То сам препознао као знак освајања триплете са Интером, било је то баш у његовом стилу. Било је пријатно, али није било офанзивно. Показује да још жели да се бори иако му тренутно не иде", сматра Станковић. 

На питање који му је омиљени моменат везан за Муриња, одговорио је да је то било из периода када је "Специјални" био у Мадриду. 

"Његове сузе на опроштају у Мадриду, биле су искрене јер је знао да оставља такву групу играча. Ја сам срећан што сам имао прилику да радим са њим", рекао је Станковић који је додао и да је "Манчини прави тренер да води репрезентацију Италије".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар