Stanković: Sergej je navikao na pritisak!

Sad igra opuštenije.  Lacio i Inter odmeriće snage u desetom kolu Serije A, a bivši as "nero-azura", Dejan Stanković, smatra da će to biti pravi spektakl.

Fudbal 28.10.2018 | 13:45
Stanković: Sergej je navikao na pritisak!
Stanković je u intervjuu za "Korijere delo Sport" pričao o ovom meču, duelima igrača, ali i o nekim trenerima sa kojima je radio, poput Žozea Murinja i Roberta Mančinija.

Utakmica između Lacija i Intera igra se u ponedeljak od 20.30 na "Olimpijskom stadionu" u Rimu. Biće zanimljivo videti duel golgetera, Ćira Imobilea i Maura Ikardija. 

"Biće to duel između napadača koji postižu mnogo golova, ali su potpuno različiti. Ikardi je veoma opasan i pravi je profesionalac, video sam to kada sam radio u stručnom štabu Intera. Imobile se više kreće po terenu, može da se vrati dublje na svoju polovinu, ali uvek je dobar jer zna kako da iskoristi slabosti protivnika. Pametan je momak i može mnogo da ponudi i reprezentaciji ako bude slušao Roberta Mančinija", kaže Stanković. 

Na sredini videćemo duele između Vesina sa jedne i Sergeja Milinkovića-Savića sa druge strane. 

"Inter je u Ligi šampiona zahvaljujući Vesinovom golu protiv Lacija i navijači će taj momenat dugo pamtiti. Milinković-Savić je stavljen pod veliki pritisak od strane medija, mnogo se govorilo o transferu posle briljantne sezone, mislim da se sada navikao na sve to", dodao je Stanković.

Stankovića su pitali i da li je primetio nedavno gest Žozea Murinja prema navijačima Juventusa, na utakmici Lige šampiona, kada im je pokazao tri prsta. 

"Ma to je bila šala. Malo je zadirkivao navijače Juventusa koji su mu se smejali i prozivali ga zbog poraza, odgovorio im je pokazivanjem tri prsta. To sam prepoznao kao znak osvajanja triplete sa Interom, bilo je to baš u njegovom stilu. Bilo je prijatno, ali nije bilo ofanzivno. Pokazuje da još želi da se bori iako mu trenutno ne ide", smatra Stanković. 

Na pitanje koji mu je omiljeni momenat vezan za Murinja, odgovorio je da je to bilo iz perioda kada je "Specijalni" bio u Madridu. 

"Njegove suze na oproštaju u Madridu, bile su iskrene jer je znao da ostavlja takvu grupu igrača. Ja sam srećan što sam imao priliku da radim sa njim", rekao je Stanković koji je dodao i da je "Mančini pravi trener da vodi reprezentaciju Italije".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar