Тужбама до пара, помоћ из Србије

Оснивач "Агрокора" Ивица Тодорић, који ће након судске одлуке у Лондону бити изручен Хрватској, изјавио је да је очекивао да ће Високи трговачки суд (ВТС) потврдити нагодбу у "Агрокору" и да ће Суд у Лондону одбити његов захтјев и потврдити изручење Хрватској, али да ће се против одлуке борити правним средствима у иностранству, односно да ће кроз тужбе које ће подићи добити "велике паре".

Регион 28.10.2018 | 10:48
Тужбама до пара, помоћ из Србије
"Ја ћу сада коначно кроз тужбе које ћу подићи добити сигурно велики, огроман новац. Ја ћу први пут имати пара и први пут ћу рећи да сам богат човјек. Међутим ја ћу као и до сада све уложити у Хрватску, себи ни куне", рекао је Тодорић у интервјуу за хрватску ТВ Нова.

Упитан да ли је тачно да су му трошкове адвоката Чери Блер плаћали пријатељи из Србије и који пријатељи, Тодорић је рекао да то није тачно.

"Не, није то тачно, али мени су помогли моји пријатељи из Србије јако", рекао је Тодорић и додао да су на услуге Блерове потрошене "озбиљне паре" као и да је она од свих трошкова најмање коштала.

Према његовим ријечима, новац који је дат за његово пуштање на слободу биће враћен онима који су је уплатили.

Он је додао и да га након одлуке лондонског суда нико није контактирао, већ да му је само речено да је за двије недјеље жалба након које ће му се јавити "неко из полиције" и рећи када дође на аеродром.

Упитан да ли га је страх од Истражног затвора Реметинца и да ли вјерује да ће дуго бити тамо, Тодорић каже да му је свеједно.

"Мени је свеједно, неко вели да ћу Божић доживјети. Може бити и 15 Божића, али је важно да ја дођем до истине. И нажалост та ће истина драматично хрватску државу коштати", закључио је Тодорић.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Цале!

28.10.2018 10:53

Рјетка лопуза!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

28.10.2018 11:04

Патолошки лажов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

28.10.2018 13:14

Ако бирамо између хрватске дрзаве која га гони и њега,ја сам на његовој страни.Није он нека свецка у целој прици,има ту теских ствари,али да манекен Пленковиц стоји иза свега је тацно,дрзи рејтинг великог реформатора Хрватске,уствари је један обицни ублехас који цува своју позицију и позицију у ХДЗ.Агрокор је створио Тодориц,огромна фирма.Стварани су велике правне нерегуларности,али у правој правној дрзави то би се давно процесуирало јер то траје јако дуго...сто бас сада,то је питање за садасњу власт.Несто се ту крије јако озбиљно,посебно код власти...манекен це ту бити у великом проблему,Тодориц,видецемо

ОДГОВОРИТЕ