Tužbama do para, pomoć iz Srbije

Osnivač "Agrokora" Ivica Todorić, koji će nakon sudske odluke u Londonu biti izručen Hrvatskoj, izjavio je da je očekivao da će Visoki trgovački sud (VTS) potvrditi nagodbu u "Agrokoru" i da će Sud u Londonu odbiti njegov zahtjev i potvrditi izručenje Hrvatskoj, ali da će se protiv odluke boriti pravnim sredstvima u inostranstvu, odnosno da će kroz tužbe koje će podići dobiti "velike pare".

Region 28.10.2018 | 10:48
Tužbama do para, pomoć iz Srbije
"Ja ću sada konačno kroz tužbe koje ću podići dobiti sigurno veliki, ogroman novac. Ja ću prvi put imati para i prvi put ću reći da sam bogat čovjek. Međutim ja ću kao i do sada sve uložiti u Hrvatsku, sebi ni kune", rekao je Todorić u intervjuu za hrvatsku TV Nova.

Upitan da li je tačno da su mu troškove advokata Čeri Bler plaćali prijatelji iz Srbije i koji prijatelji, Todorić je rekao da to nije tačno.

"Ne, nije to tačno, ali meni su pomogli moji prijatelji iz Srbije jako", rekao je Todorić i dodao da su na usluge Blerove potrošene "ozbiljne pare" kao i da je ona od svih troškova najmanje koštala.

Prema njegovim riječima, novac koji je dat za njegovo puštanje na slobodu biće vraćen onima koji su je uplatili.

On je dodao i da ga nakon odluke londonskog suda niko nije kontaktirao, već da mu je samo rečeno da je za dvije nedjelje žalba nakon koje će mu se javiti "neko iz policije" i reći kada dođe na aerodrom.

Upitan da li ga je strah od Istražnog zatvora Remetinca i da li vjeruje da će dugo biti tamo, Todorić kaže da mu je svejedno.

"Meni je svejedno, neko veli da ću Božić doživjeti. Može biti i 15 Božića, ali je važno da ja dođem do istine. I nažalost ta će istina dramatično hrvatsku državu koštati", zaključio je Todorić.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Cale!

28.10.2018 10:53

Rjetka lopuza!

ODGOVORITE
Name

Skeptik

28.10.2018 11:04

Patološki lažov.

ODGOVORITE
Name

MILAN

28.10.2018 13:14

Ako biramo između hrvatske drzave koja ga goni i njega,ja sam na njegovoj strani.Nije on neka svecka u celoj prici,ima tu teskih stvari,ali da maneken Plenkovic stoji iza svega je tacno,drzi rejting velikog reformatora Hrvatske,ustvari je jedan obicni ublehas koji cuva svoju poziciju i poziciju u HDZ.Agrokor je stvorio Todoric,ogromna firma.Stvarani su velike pravne neregularnosti,ali u pravoj pravnoj drzavi to bi se davno procesuiralo jer to traje jako dugo...sto bas sada,to je pitanje za sadasnju vlast.Nesto se tu krije jako ozbiljno,posebno kod vlasti...maneken ce tu biti u velikom problemu,Todoric,videcemo

ODGOVORITE