Федерер: "Космос" ме уцијенио!

Имао сам три дана да одлучим! Роџер Федерер је исказао незадовољством третманом од стране групације "Космос".

Тенис 30.10.2018 | 13:30
Федерер: "Космос" ме уцијенио!
Компанија која је спонзор будућег формата Дејвис купа дала је Федереру кратак рок да се изјасни да ли ће учествовати наредне године у Мадриду, што њему није одговарало.

"Дали су ми само три дана да одлучим. Нисам имао времена да се консултујем са људима са којима сам морао да се консултујем. Нисам имао времена да донесем одлуку тако брзо па сам им рекао да раде шта им је воља", изјавио је Швајцарац. 

"Космос", чији је оснивач и председник фудбалер Барселоне Ђерар Пике, обећао је Међународној тениској федереацији да ће током наредних 25 година обезбедити наградни фонд у висини од три милијарде долара. Федерер сумња у тако нешто. 

"Имам велике резерве према свему, али видећемо шта ће бити. Ионако мислим да такмичење није прилагођено мени, већ је планирано за неке будуће генерације. Све у свему, не волим да будем под притиском да нешто важно одлучујем на брзину", рекао је Федерер.

Први турнир је планиран да се одигра од 18. до 24. новембра 2019. у Мадриду. Ипак, организатори имају великих проблема да убеде оне најбоље играче да учествују. 

Рафаел Надал је до сада једини потврдио да ће сигурно играти, док се претпоставља да ће Новак Ђоковић дати приоритет новом АТП такмичењу, Светском тимском купу, које се поново враћа у календар после шестогодишње паузе. 

Планирано је да се први турнир, који ће се и бодовати за АТП листу, одигра у јануару 2020. у Аустралији. 

Осим тога, "Космос" је суочен са чињеницом да су многи играчи запретили бојкотом ако не дође до усклађивања календара, тако да је пред Пикеом и људима из "Космоса" још много посла.

Извр: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар