Federer: "Kosmos" me ucijenio!

Imao sam tri dana da odlučim! Rodžer Federer je iskazao nezadovoljstvom tretmanom od strane grupacije "Kosmos".

Tenis 30.10.2018 | 13:30
Federer: "Kosmos" me ucijenio!
Kompanija koja je sponzor budućeg formata Dejvis kupa dala je Federeru kratak rok da se izjasni da li će učestvovati naredne godine u Madridu, što njemu nije odgovaralo.

"Dali su mi samo tri dana da odlučim. Nisam imao vremena da se konsultujem sa ljudima sa kojima sam morao da se konsultujem. Nisam imao vremena da donesem odluku tako brzo pa sam im rekao da rade šta im je volja", izjavio je Švajcarac. 

"Kosmos", čiji je osnivač i predsednik fudbaler Barselone Đerar Pike, obećao je Međunarodnoj teniskoj federeaciji da će tokom narednih 25 godina obezbediti nagradni fond u visini od tri milijarde dolara. Federer sumnja u tako nešto. 

"Imam velike rezerve prema svemu, ali videćemo šta će biti. Ionako mislim da takmičenje nije prilagođeno meni, već je planirano za neke buduće generacije. Sve u svemu, ne volim da budem pod pritiskom da nešto važno odlučujem na brzinu", rekao je Federer.

Prvi turnir je planiran da se odigra od 18. do 24. novembra 2019. u Madridu. Ipak, organizatori imaju velikih problema da ubede one najbolje igrače da učestvuju. 

Rafael Nadal je do sada jedini potvrdio da će sigurno igrati, dok se pretpostavlja da će Novak Đoković dati prioritet novom ATP takmičenju, Svetskom timskom kupu, koje se ponovo vraća u kalendar posle šestogodišnje pauze. 

Planirano je da se prvi turnir, koji će se i bodovati za ATP listu, odigra u januaru 2020. u Australiji. 

Osim toga, "Kosmos" je suočen sa činjenicom da su mnogi igrači zapretili bojkotom ako ne dođe do usklađivanja kalendara, tako da je pred Pikeom i ljudima iz "Kosmosa" još mnogo posla.

Izvr: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar