"Шкрипа, бука, па тајац! Хеликоптер постао ужарена кугла!"

Рајан Браун, фотограф "фриленсер" који је покривао утакмицу Лестер ситија и Вест Хема један је од очевидаца хеликоптерске несреће власника "Лисица".

Фудбал 28.10.2018 | 12:45
"Шкрипа, бука, па тајац! Хеликоптер постао ужарена кугла!"
Власник Лестер ситија Вишаја Шриваданапрабха (60) наводно је погинуо у хеликоптерској несрећи у суботу увече.

Његов хеликоптер срушио се након полетања у близини "Кинг Пауер стадиона" после ремија Лестера са Вест Хемом – 1:1.

"Хеликоптер је полетео у 20.30, али је неколико минута по полетању изгубио контролу и срушио се у парк Е – клупски паркинг на око 300 метара од стадиона", пренео је "Скај спортс". 

Браун је био близу тог паркинга када је напуштао стадион. 

"Мотор је престао да ради, окренуо сам се и чуо сам буку коју је производио. Одједном је хеликоптер утихнуо и када сам га погледао, само се вртео укруг, без икакве контроле. Потом се чуо прасак и настала је велика ужарена кугла", рекао је Браун. 

У близини је било полицајаца који су одмах притрчали до места несреће. 

"Један од њих је нешто тражио, док је други моментално отрчао до хеликоптера и покушао да разбије прозор. Уследила је експлозија и они су морали да се повуку јер је све горело", истакао је момак који се нашао на лицу места. 

Један од навијача са годишњом кратом који није желео да открије идентитет причао је о томе каква је реакција била на самом стадиону. 

"Видео сам Каспера Шмајхела како први истрчава са стадиона, а онда је за њим кренуо велики број редара. Био сам на једној страни, али се хеликоптер срушио на другој". 

Други је навео да задњи пропеллер није радио и да је због тога летелица кренула неконтролисано да се окреће. 

Џон Бучер је потврдио овакву причу. 

"У једном тренутку је нећак кренуо да трчи ка мени и био је у потпуном шоку. Рекао ми је да је хеликоптер био без контроле и да је у следећем тренутку пао на земљу као камен. Чула се шкрипа и ‘гребућа’ бука пре него што се срушио". 

Нажалост, један од њих није имао среће да му прва утакмица вољеног клуба остане у лепом сећању. 

"Први пут сам овде. Живим у Сједињеним Америчким Државама, али сам рођен овде. Ово ми је прва утакмица после можда 15 година и то се десило. Ужасно, ужасно, ужасно. Можда и најцрњи дан у историји фудбалског клуба Лестер сити".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар