"Škripa, buka, pa tajac! Helikopter postao užarena kugla!"

Rajan Braun, fotograf "frilenser" koji je pokrivao utakmicu Lester sitija i Vest Hema jedan je od očevidaca helikopterske nesreće vlasnika "Lisica".

Fudbal 28.10.2018 | 12:45
"Škripa, buka, pa tajac! Helikopter postao užarena kugla!"
Vlasnik Lester sitija Višaja Šrivadanaprabha (60) navodno je poginuo u helikopterskoj nesreći u subotu uveče.

Njegov helikopter srušio se nakon poletanja u blizini "King Pauer stadiona" posle remija Lestera sa Vest Hemom – 1:1.

"Helikopter je poleteo u 20.30, ali je nekoliko minuta po poletanju izgubio kontrolu i srušio se u park E – klupski parking na oko 300 metara od stadiona", preneo je "Skaj sports". 

Braun je bio blizu tog parkinga kada je napuštao stadion. 

"Motor je prestao da radi, okrenuo sam se i čuo sam buku koju je proizvodio. Odjednom je helikopter utihnuo i kada sam ga pogledao, samo se vrteo ukrug, bez ikakve kontrole. Potom se čuo prasak i nastala je velika užarena kugla", rekao je Braun. 

U blizini je bilo policajaca koji su odmah pritrčali do mesta nesreće. 

"Jedan od njih je nešto tražio, dok je drugi momentalno otrčao do helikoptera i pokušao da razbije prozor. Usledila je eksplozija i oni su morali da se povuku jer je sve gorelo", istakao je momak koji se našao na licu mesta. 

Jedan od navijača sa godišnjom kratom koji nije želeo da otkrije identitet pričao je o tome kakva je reakcija bila na samom stadionu. 

"Video sam Kaspera Šmajhela kako prvi istrčava sa stadiona, a onda je za njim krenuo veliki broj redara. Bio sam na jednoj strani, ali se helikopter srušio na drugoj". 

Drugi je naveo da zadnji propeller nije radio i da je zbog toga letelica krenula nekontrolisano da se okreće. 

Džon Bučer je potvrdio ovakvu priču. 

"U jednom trenutku je nećak krenuo da trči ka meni i bio je u potpunom šoku. Rekao mi je da je helikopter bio bez kontrole i da je u sledećem trenutku pao na zemlju kao kamen. Čula se škripa i ‘grebuća’ buka pre nego što se srušio". 

Nažalost, jedan od njih nije imao sreće da mu prva utakmica voljenog kluba ostane u lepom sećanju. 

"Prvi put sam ovde. Živim u Sjedinjenim Američkim Državama, ali sam rođen ovde. Ovo mi je prva utakmica posle možda 15 godina i to se desilo. Užasno, užasno, užasno. Možda i najcrnji dan u istoriji fudbalskog kluba Lester siti".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar