ШПА: Атлетико оздравио - ноћи као лидер и чека Класико!

Дефанзивци донели победу Атлетику над Баскима.  Фудбалери Атлетико Мадрида победили су Реал Сосиједад 2:0, у мечу десетог кола шпанске ЛаЛиге.  Атлетико засео на чело Примере! "Јорганџије" победиле Реал Сосиједад и на половини 10. кола налазе се на првом месту. . . Јорганџије на Ванди сигурне против Реал Сосиједада.

Фудбал 27.10.2018 | 23:28
ШПА: Атлетико оздравио - ноћи као лидер и чека Класико!
"Јорганџије" су рутински освојиле три бода на својој Ванди Метрополитано, погоцима дефанзивних играча.

Вођство је у последњем минуту првог полувремена донео штопер Дијего Годин, а победу је "оверио" бек Фелипе Луис.

Атлетико је доминирао против ривала из Баскије током свих 90 минута, ређале су се шансе "јорганџија", али Антоан Гризман и Дијего Коста нису успели да искористе најбоље ситуације. 

Мадриђани су бар на једну ноћ преузели прво место на табели, са бодом више од Барселоне која у недељу дочекује највећег ривала Реал (16.15). 

С друге стране, Реал Сосиједад је поражен други пут у последња четири кола, тренутно је на деоби 11. места са Хетафеом са по 12 бодова. 

У следећем колу Атлетико гостује Леганесу, док у Сан Себастијан стиже Севиља.

А. да ли ће Атлетико Мадрид остати лидер шпанског првенства после десет одиграних кола, највише зависи од резултата Барселоне и Алавеса, који своје мечеве играју у недељу.

Барса ће у "Ел класику" угостити Реал Мадрид (16.00), док ће Алавес нешто касније на свом стадиону играти против Виљареала.

Атлетико је у суботу увече победио на "Ванди Метрополитано" Реал Сосиједад - 2:0 (1:0).

Деловало је да ће се прво полувреме завршти без голова, али је Дијего Године искористио једну непажњу одбране Баскијаца и у 45. минуту спровео лопту у мрежу.

Питање победника практично је било решено у 60. минуту. Све је сам урадио Филипе Луис. Ушао је у казнени простор, али је био блокиран, ипак, пронашао је решење, одложио лопту на десну страну и закуцао је под пречку.

Кроз тежак период је пролазио Дијего Симеоне у претходних неколико дана. Атлетико је катастрофално поражен у Лиги шампиона против Борусије из Дортмунда, али је тим из Мадрида екпресно оздравио. Мелем је стављен вечерас на Ванди, где су Јорганџије славиле против Реал Сосиједада (2:0).

Био је то тријумф вредан првог места на табели. Тим Дијега Симонеа ће ноћити као лидер и мирно чекати сутрашњи Ел Класико.

Имао је проблема Атлетико само у уводној фази меча. Дефанзивна поставка екипе из Баскије није домаћину оставила много простора. Атлетико је дуго остављен без гола, али и без конкретне шансе. Ваља поменути само шансу Гризмана у 25.минуту.

Мучио се Атлетико, имао иницијативу, али је брзо дочекао. Тачније, домаћим навијачима је пао камен са срца у 45.минуту. Тада је Дијего Годин лепо осетио где ће да падне лопта, мирно је прихватио и још мирније затресао мрежу.

Надали су се сви на Ванди да ће Дијего Коста прекинути голгетерски пост. Имао је сјајни нападач неколико шанси, али је његов посао одрадио Фелипе Луис. Искусни леви бек био је креатор једног од најлепших голова у овом колу.

Ушао је у шеснестерац, пребацио лопту на слабију десну ногу, а онда погодио супротне рашље.

Резултати 10. кола:

субота

Ђирона - Рајо Ваљекано 2:1 (2:0)
/Порту 34п, 45 - Алехандро Галвез 61/

Атлетик Билбао - Валенсија 0:0

Селта Виго - Еибар 4:0 (2:0)
/Аспас 5, 36, 82, Мендез 56/

Леванте - Леганес 2:0 (1:0)
/Рођер 14, Рокина 90+1/

Атлетико Мадрид - Реал Сосиједад 2:0 (1:0)
/Годин 45. Луис Филипе 60/

петак

Ваљадолид - Еспањол 1:1 (0:1)
/Верде 90+2 - Иглесијас 20/

недеља

Хетафе - Бетис (12.00)
Барселона - Реал Мадрид (16.15)
Алавес - Виљареал (18.30)
Севиља - Уеска (20.45)

ТАБЕЛА: Атлетико 19,Барселона (-1) 18, Еспањол 18, Алавес (-1) 17, Севиља (-1) 16, Ваљадолид 16, Леванте 16, Реал Мадрид (-1) 14, Ђирона 13, Селта 13, Сосиједад 12, Хетафе (-1) 12, Бетис (-1) 12, Валенсија 11, Еибар 11, Билбао 10, Виљареал (-1) 9, Леганес 8, Рајо 6, Уеска (-1) 5.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар