ŠPA: Atletiko ozdravio - noći kao lider i čeka Klasiko!

Defanzivci doneli pobedu Atletiku nad Baskima.  Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su Real Sosijedad 2:0, u meču desetog kola španske LaLige.  Atletiko zaseo na čelo Primere! "Jorgandžije" pobedile Real Sosijedad i na polovini 10. kola nalaze se na prvom mestu. . . Jorgandžije na Vandi sigurne protiv Real Sosijedada.

Fudbal 27.10.2018 | 23:28
ŠPA: Atletiko ozdravio - noći kao lider i čeka Klasiko!
"Jorgandžije" su rutinski osvojile tri boda na svojoj Vandi Metropolitano, pogocima defanzivnih igrača.

Vođstvo je u poslednjem minutu prvog poluvremena doneo štoper Dijego Godin, a pobedu je "overio" bek Felipe Luis.

Atletiko je dominirao protiv rivala iz Baskije tokom svih 90 minuta, ređale su se šanse "jorgandžija", ali Antoan Grizman i Dijego Kosta nisu uspeli da iskoriste najbolje situacije. 

Madriđani su bar na jednu noć preuzeli prvo mesto na tabeli, sa bodom više od Barselone koja u nedelju dočekuje najvećeg rivala Real (16.15). 

S druge strane, Real Sosijedad je poražen drugi put u poslednja četiri kola, trenutno je na deobi 11. mesta sa Hetafeom sa po 12 bodova. 

U sledećem kolu Atletiko gostuje Leganesu, dok u San Sebastijan stiže Sevilja.

A. da li će Atletiko Madrid ostati lider španskog prvenstva posle deset odigranih kola, najviše zavisi od rezultata Barselone i Alavesa, koji svoje mečeve igraju u nedelju.

Barsa će u "El klasiku" ugostiti Real Madrid (16.00), dok će Alaves nešto kasnije na svom stadionu igrati protiv Viljareala.

Atletiko je u subotu uveče pobedio na "Vandi Metropolitano" Real Sosijedad - 2:0 (1:0).

Delovalo je da će se prvo poluvreme završti bez golova, ali je Dijego Godine iskoristio jednu nepažnju odbrane Baskijaca i u 45. minutu sproveo loptu u mrežu.

Pitanje pobednika praktično je bilo rešeno u 60. minutu. Sve je sam uradio Filipe Luis. Ušao je u kazneni prostor, ali je bio blokiran, ipak, pronašao je rešenje, odložio loptu na desnu stranu i zakucao je pod prečku.

Kroz težak period je prolazio Dijego Simeone u prethodnih nekoliko dana. Atletiko je katastrofalno poražen u Ligi šampiona protiv Borusije iz Dortmunda, ali je tim iz Madrida ekpresno ozdravio. Melem je stavljen večeras na Vandi, gde su Jorgandžije slavile protiv Real Sosijedada (2:0).

Bio je to trijumf vredan prvog mesta na tabeli. Tim Dijega Simonea će noćiti kao lider i mirno čekati sutrašnji El Klasiko.

Imao je problema Atletiko samo u uvodnoj fazi meča. Defanzivna postavka ekipe iz Baskije nije domaćinu ostavila mnogo prostora. Atletiko je dugo ostavljen bez gola, ali i bez konkretne šanse. Valja pomenuti samo šansu Grizmana u 25.minutu.

Mučio se Atletiko, imao inicijativu, ali je brzo dočekao. Tačnije, domaćim navijačima je pao kamen sa srca u 45.minutu. Tada je Dijego Godin lepo osetio gde će da padne lopta, mirno je prihvatio i još mirnije zatresao mrežu.

Nadali su se svi na Vandi da će Dijego Kosta prekinuti golgeterski post. Imao je sjajni napadač nekoliko šansi, ali je njegov posao odradio Felipe Luis. Iskusni levi bek bio je kreator jednog od najlepših golova u ovom kolu.

Ušao je u šesnesterac, prebacio loptu na slabiju desnu nogu, a onda pogodio suprotne rašlje.

Rezultati 10. kola:

subota

Đirona - Rajo Valjekano 2:1 (2:0)
/Portu 34p, 45 - Alehandro Galvez 61/

Atletik Bilbao - Valensija 0:0

Selta Vigo - Eibar 4:0 (2:0)
/Aspas 5, 36, 82, Mendez 56/

Levante - Leganes 2:0 (1:0)
/Rođer 14, Rokina 90+1/

Atletiko Madrid - Real Sosijedad 2:0 (1:0)
/Godin 45. Luis Filipe 60/

petak

Valjadolid - Espanjol 1:1 (0:1)
/Verde 90+2 - Iglesijas 20/

nedelja

Hetafe - Betis (12.00)
Barselona - Real Madrid (16.15)
Alaves - Viljareal (18.30)
Sevilja - Ueska (20.45)

TABELA: Atletiko 19,Barselona (-1) 18, Espanjol 18, Alaves (-1) 17, Sevilja (-1) 16, Valjadolid 16, Levante 16, Real Madrid (-1) 14, Đirona 13, Selta 13, Sosijedad 12, Hetafe (-1) 12, Betis (-1) 12, Valensija 11, Eibar 11, Bilbao 10, Viljareal (-1) 9, Leganes 8, Rajo 6, Ueska (-1) 5.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar