ИТА: Реми Торина и Фиорентине!

Фудбалери Торина и Фиорентине ремизирали су 1:1 у последњем суботњем мечу десетог кола Серије А.  "Трапави" реми у Торину! Само два "трапава" гола у дуелу Торина и Фиорентине. А много смо више очекивали. . .  

Фудбал 27.10.2018 | 23:21
ИТА: Реми Торина и Фиорентине!
Подела бодова у Торину - све се решило после 13 минута. По гол са обе стране - 1:1.

Резултатски меч је био решен већ после 13 минута, јер је "Виола" повела преко Бенасија у другом, да би 11 касније изједначио Лафонт, аутоголом.

Домаћин је у наставку имао више од игре, али није имао решење за одбрану Фиорентине за коју је играо Никола Миленковић.

Две добре прилике пропустио је Јаго Фалке, док је осам минута пре краја Ђовани Симеоне пропустио шансу да донесе тријумф Фиорентини. 

Саша Лукић је провео цео меч на клупи Торина, као и Душан Влаховић у тиму из Фиренце. 

Оба тима су ремизирала друго коло у низу, с тим што Фиорентина већ три викенда не зна за победу. 

"Виола" је уочи недељних мечева на деоби петог места са Сампдоријом са по 15 бодова, док Торино има један мање и изједначен је са Ромом и Сасуолом.

Било је то врхунских 13 минута у дуелу Торина и Фјорентине. Баш је прштало, а на крају се испоставило да смо управо у том периоду видели оба гола на мечу који се завршио резултатом 1:1 (1:1).

Прва је ударила Фјорентина. И то у другом минуту. Био је то центаршут с десне стране, лопта се одбила до Бенасија који је закуцао лопту у мрежу Бикова.

Ипак, није Торино дуго чекао да одговори.

У поменутом 13. минуту Албан Лафонт је слабо одреаговао. Лопта је ударила стативу па њега и приписан му је аутогол. 

У протеклим колима је био несигуран, а код овог гола мало није имао ни среће...

Ипак, до краја утакмице није било голова, иако је било прилика за тако нешто.

Фјорентина са овим нерешеним резултатом држи пето место са 15 освојених бодова, док је Торино дошао до 14. бода и налази се на деветом месту. Велика је гужва на табели Серије А од трећег до 15. места разлика је само девет бодова.

Кренуло је као спектакл, а завршило као пријатељски меч.

Тако се укратко може описати вечерашњи дуел у којем су гости у вођство дошли у 2. минуту, а домаћини изједначили у 13. минуту.

До краја само пар полуприлика и једна велика коју је имао Ђовани Симеоне десет минута прије краја када је изашао "очи у очи" са Салваторем Сиругуом и оправдао глас да му је потребно превише прилика да би постигао гол...

Вечерас на "Олимпијском" стадиону у Торину у десетом колу Серије А:

ТОРИНО - ФИОРЕНТИНА 1:1 (1:1)
/Лофонт аг. 13 - Бенаси 2/

Већ након двије минуте игре Лоренцо Де СИлвестри је неспретном реакцијом у прилику из које је теже промашити "гурнуо" Марка Бенасија који је рутински савладао Албана Лафонта.

Колико је "Виола" имала среће да дође у вођство, толико је имао и Торино да поравна резултат.

Ола Аина, позајмљени играч Челсија, је упутио ударац са ивице казненог простора и погодио стативу, али се лопта од леђа Лафонта одбила у мрежу.

Након поравнања Торино је преузео иницијативу и држао Фиорентину у њеној половини терена, а Валтер Мацари је зарадио црвени картон због протеста након грубог старта Виктора Угоа над Јагом Фалкеом.

У наставку утакмице је виђено још неколико полуприлика, а највећу је имао Симеоне у 82. минуту. Млади нападач је добио одличну лопту из средине, али отишао превише у страну и тако дозволио голману да скрати угао и одбрани ударац послије којег прилику да "поспреми" одбијанац имао Федерико Кијеза, али је одбрана домаћих сачувала свој гол.

Свих деведесет минута за Фиорентину је одиграо Никола Миленковић на позицији десног бека, а Душан Влаховић је меч посматрао са клупе као и Саша Лукић на другој страни.

СЕРИЈА А 10. коло:

Аталанта - Парма 3:0 (0:0)
/Гаљоло 55 аутогол, Паломино 72, Мансини 80/

Емполи – Јувентус 1:2 (1:0)
/Капуто 28 – Роналдо 54 пенал, 70/

Торино – Фиорентина 1:1 (1:1)
/Лофонт аг. 13 - Бенаси 2/

Недјеља

Сасуоло – Болоња (12.30)
Каљари – Кјево (15.00)
Ђенова – Удинезе
СПАЛ – Фрозиноне
Милан - Сампдорија (18.00)
Наполи – Рома (20.30)

Понедјељак

Лацио – Интер (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 28, Наполи 21, Интер 19, Лацио 18, Фиорентина 15, Сампдорија 15, Рома 14, Сасуоло 14, Торино 14, Ђенова (-1) 13, Парма (+1) 13, Аталанта (+1) 12, Милан (-а) 12, СПАЛ 12, Каљари 10, Удинезе 8, Болоња 8, Емполи (+1) 6, Форзиноне 2, Кјево -1

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар