ITA: Remi Torina i Fiorentine!

Fudbaleri Torina i Fiorentine remizirali su 1:1 u poslednjem subotnjem meču desetog kola Serije A.  "Trapavi" remi u Torinu! Samo dva "trapava" gola u duelu Torina i Fiorentine. A mnogo smo više očekivali. . .  

Fudbal 27.10.2018 | 23:21
ITA: Remi Torina i Fiorentine!
Podela bodova u Torinu - sve se rešilo posle 13 minuta. Po gol sa obe strane - 1:1.

Rezultatski meč je bio rešen već posle 13 minuta, jer je "Viola" povela preko Benasija u drugom, da bi 11 kasnije izjednačio Lafont, autogolom.

Domaćin je u nastavku imao više od igre, ali nije imao rešenje za odbranu Fiorentine za koju je igrao Nikola Milenković.

Dve dobre prilike propustio je Jago Falke, dok je osam minuta pre kraja Đovani Simeone propustio šansu da donese trijumf Fiorentini. 

Saša Lukić je proveo ceo meč na klupi Torina, kao i Dušan Vlahović u timu iz Firence. 

Oba tima su remizirala drugo kolo u nizu, s tim što Fiorentina već tri vikenda ne zna za pobedu. 

"Viola" je uoči nedeljnih mečeva na deobi petog mesta sa Sampdorijom sa po 15 bodova, dok Torino ima jedan manje i izjednačen je sa Romom i Sasuolom.

Bilo je to vrhunskih 13 minuta u duelu Torina i Fjorentine. Baš je prštalo, a na kraju se ispostavilo da smo upravo u tom periodu videli oba gola na meču koji se završio rezultatom 1:1 (1:1).

Prva je udarila Fjorentina. I to u drugom minutu. Bio je to centaršut s desne strane, lopta se odbila do Benasija koji je zakucao loptu u mrežu Bikova.

Ipak, nije Torino dugo čekao da odgovori.

U pomenutom 13. minutu Alban Lafont je slabo odreagovao. Lopta je udarila stativu pa njega i pripisan mu je autogol. 

U proteklim kolima je bio nesiguran, a kod ovog gola malo nije imao ni sreće...

Ipak, do kraja utakmice nije bilo golova, iako je bilo prilika za tako nešto.

Fjorentina sa ovim nerešenim rezultatom drži peto mesto sa 15 osvojenih bodova, dok je Torino došao do 14. boda i nalazi se na devetom mestu. Velika je gužva na tabeli Serije A od trećeg do 15. mesta razlika je samo devet bodova.

Krenulo je kao spektakl, a završilo kao prijateljski meč.

Tako se ukratko može opisati večerašnji duel u kojem su gosti u vođstvo došli u 2. minutu, a domaćini izjednačili u 13. minutu.

Do kraja samo par poluprilika i jedna velika koju je imao Đovani Simeone deset minuta prije kraja kada je izašao "oči u oči" sa Salvatorem Siruguom i opravdao glas da mu je potrebno previše prilika da bi postigao gol...

Večeras na "Olimpijskom" stadionu u Torinu u desetom kolu Serije A:

TORINO - FIORENTINA 1:1 (1:1)
/Lofont ag. 13 - Benasi 2/

Već nakon dvije minute igre Lorenco De SIlvestri je nespretnom reakcijom u priliku iz koje je teže promašiti "gurnuo" Marka Benasija koji je rutinski savladao Albana Lafonta.

Koliko je "Viola" imala sreće da dođe u vođstvo, toliko je imao i Torino da poravna rezultat.

Ola Aina, pozajmljeni igrač Čelsija, je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora i pogodio stativu, ali se lopta od leđa Lafonta odbila u mrežu.

Nakon poravnanja Torino je preuzeo inicijativu i držao Fiorentinu u njenoj polovini terena, a Valter Macari je zaradio crveni karton zbog protesta nakon grubog starta Viktora Ugoa nad Jagom Falkeom.

U nastavku utakmice je viđeno još nekoliko poluprilika, a najveću je imao Simeone u 82. minutu. Mladi napadač je dobio odličnu loptu iz sredine, ali otišao previše u stranu i tako dozvolio golmanu da skrati ugao i odbrani udarac poslije kojeg priliku da "pospremi" odbijanac imao Federiko Kijeza, ali je odbrana domaćih sačuvala svoj gol.

Svih devedeset minuta za Fiorentinu je odigrao Nikola Milenković na poziciji desnog beka, a Dušan Vlahović je meč posmatrao sa klupe kao i Saša Lukić na drugoj strani.

SERIJA A 10. kolo:

Atalanta - Parma 3:0 (0:0)
/Galjolo 55 autogol, Palomino 72, Mansini 80/

Empoli – Juventus 1:2 (1:0)
/Kaputo 28 – Ronaldo 54 penal, 70/

Torino – Fiorentina 1:1 (1:1)
/Lofont ag. 13 - Benasi 2/

Nedjelja

Sasuolo – Bolonja (12.30)
Kaljari – Kjevo (15.00)
Đenova – Udineze
SPAL – Frozinone
Milan - Sampdorija (18.00)
Napoli – Roma (20.30)

Ponedjeljak

Lacio – Inter (20.30)

TABELA: Juventus (+1) 28, Napoli 21, Inter 19, Lacio 18, Fiorentina 15, Sampdorija 15, Roma 14, Sasuolo 14, Torino 14, Đenova (-1) 13, Parma (+1) 13, Atalanta (+1) 12, Milan (-a) 12, SPAL 12, Kaljari 10, Udineze 8, Bolonja 8, Empoli (+1) 6, Forzinone 2, Kjevo -1

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar