ФРА: Ни Анри не помаже "кнежевима" - Монако на зачељу!

Бруталан старт, црвени картон и Лионов рутински тријумф! Анже није издржао – 1:2.  Фудбалери Монака наставили су да нижу лоше резултате ремијем на домаћем терену са Дижоном од 2:2.  Анри и Кнежеви и даље тумарају у мраку! Дижон освојио бод у Монте Карлу.

Фудбал 27.10.2018 | 22:47
ФРА: Ни Анри не помаже "кнежевима" - Монако на зачељу!
Монако је био боља екипа на дуелу али није успео да дође до победе која би била прва у Лиги 1 под новим тренером Тијеријем Анријем.

Монако је повео голом Бенџамина Хенрикса у 29. минуту, али је само четири минута касније изједначио Алфонс.

Абид је донео преокрет гостима у 57, да би "кнежеве" спасао Камил Глик поготком у 78. минуту и оставио бод у Монте Карлу. 

Монако сада у 11 одиграних утакмица има само једну победу уз четири ремија и шест пораза и јако тежак задатак је пред Анријем коме фали чак једанаест играча у тиму, од којих су многи кључни. 

"Кнежеви" тренутно деле последње место Лиге 1 са Генганом, али нису технички последњи због боље гол разлике 

Тијери Анри и Монако деле фењер са Генганом у француској Лиги 1. Агонија Кнежева наставила се и у другој утакмици у којој их је водио легендарни француски репрезентативац, а овај пут Монако је на свом стадиону освојио само бод у дуелу са Дижоном - 2:2 у мечу 11. кола Лиге 1.

И морао би Монако да буде задовољан оваквим исходом, јер је у другом полувремену јурио заостатак. На крају су домаћи до бода дошли захваљујући поготку Камила Глика у 78. минуту.

Генерално гледано, био је ово дуел два равноправна ривала, а све је почело добро за Кнежеве који су повели у 29. минуту преко Бенџамина Хенрикса, немачког везисте.

Али врло брзо се још једном показало колико је Монако рањив. Само четири минута касније Микаел Алфонс је искористио добро додавање Флорана Балмона и затресао мрежу домаћина.

Нису се тиме гости задовољили, па је Дижон на почетку другог дела утакмице кренуо по још један гол. И успео је у тој намери, а стрелац је био Мехди Абеј у 57. минуту.

Није, међутим, одбрана гостију издржала до краја, мада је и бод на стадион Луј други сасвим леп успех за екипу из града сенфа.

Лион је славио на гостовању Анжеу са 2:1 и забележио трећи тријумф у низу. 

Ауар и Депај су погодили за Лион, док је утешни гол домаћину донео Лопес пред крај меча. 

Бруталан старт, црвени картон и Лионов рутински тријумф! Анже није издржао – 1:2.

Лион је оправдао улогу фаворита против Анжеа. Лавови су тријумфом на гостовању поново стигли до треће позиције Лиге 1.

Ипак, морао је Лион да уложе максималан напор како би стигао до шесте победе у сезони. Анже се добро држао, али је практично био осуђен на пораз у 34.минуту. Тада је Траоре отвореним ђоном стартовао на Дембелеа. Био је то бруталан и беспотребан старт, што није промакло главном арбитру меча.

Траоре је добио директан црвени картон, а домаћин је строгом дефанзивом одолевао до 63.минута. 

Међутим,  мрежу Анжеа је ударцем главом погодио Оуар. Није му било тешко да то учини.

Сваку неизвеност убио је Депај у 87.минуту, а све што су домаћи успели да ураде је почасни погодак.

Стразбур је некако "ишчупао" бод Генгану у гостима голом Зохија у 88. минуту. Домаћине је у првом полувремену у вођство довео Бензе, а Старбур је приде и промашио пенал пре изједначујућег гола. 

Нант је однео сва три бода Амијену победом од 2:1, а Лил и Монпеље су остварили битне победе и наставили победничке низове и борбу за европска такмичења наредне сезоне. 

Лил је голом Леаа дошао до битне победе минималним резултатом, док је Монпеље рутински, са 2:0 победио Тулуз на гостујућем терену. За њих поготке су постигли Лаборд, Делор и Самбиа.

Лига 1, 11. коло:

Анже – Лион 1:2 (0:0)
Амијен – Нант 1:2 (0:1)
Генган – Стразбур 1:1 (1:0)
Лил – Каен 1:0 (0:0)
Монако – Дижон 2:2 (1:1)
Тулуз – Монпеље 0:3 (0:2)

недеља:
15.00 Рен – Ремс
17.00 Бордо – Ница
21.00 Марсеј – ПСЖ

петак:
Ним – Сент Етјен 1:1 (0:1)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар