FRA: Ni Anri ne pomaže "kneževima" - Monako na začelju!

Brutalan start, crveni karton i Lionov rutinski trijumf! Anže nije izdržao – 1:2.  Fudbaleri Monaka nastavili su da nižu loše rezultate remijem na domaćem terenu sa Dižonom od 2:2.  Anri i Kneževi i dalje tumaraju u mraku! Dižon osvojio bod u Monte Karlu.

Fudbal 27.10.2018 | 22:47
FRA: Ni Anri ne pomaže "kneževima" - Monako na začelju!
Monako je bio bolja ekipa na duelu ali nije uspeo da dođe do pobede koja bi bila prva u Ligi 1 pod novim trenerom Tijerijem Anrijem.

Monako je poveo golom Bendžamina Henriksa u 29. minutu, ali je samo četiri minuta kasnije izjednačio Alfons.

Abid je doneo preokret gostima u 57, da bi "kneževe" spasao Kamil Glik pogotkom u 78. minutu i ostavio bod u Monte Karlu. 

Monako sada u 11 odigranih utakmica ima samo jednu pobedu uz četiri remija i šest poraza i jako težak zadatak je pred Anrijem kome fali čak jedanaest igrača u timu, od kojih su mnogi ključni. 

"Kneževi" trenutno dele poslednje mesto Lige 1 sa Genganom, ali nisu tehnički poslednji zbog bolje gol razlike 

Tijeri Anri i Monako dele fenjer sa Genganom u francuskoj Ligi 1. Agonija Kneževa nastavila se i u drugoj utakmici u kojoj ih je vodio legendarni francuski reprezentativac, a ovaj put Monako je na svom stadionu osvojio samo bod u duelu sa Dižonom - 2:2 u meču 11. kola Lige 1.

I morao bi Monako da bude zadovoljan ovakvim ishodom, jer je u drugom poluvremenu jurio zaostatak. Na kraju su domaći do boda došli zahvaljujući pogotku Kamila Glika u 78. minutu.

Generalno gledano, bio je ovo duel dva ravnopravna rivala, a sve je počelo dobro za Kneževe koji su poveli u 29. minutu preko Bendžamina Henriksa, nemačkog veziste.

Ali vrlo brzo se još jednom pokazalo koliko je Monako ranjiv. Samo četiri minuta kasnije Mikael Alfons je iskoristio dobro dodavanje Florana Balmona i zatresao mrežu domaćina.

Nisu se time gosti zadovoljili, pa je Dižon na početku drugog dela utakmice krenuo po još jedan gol. I uspeo je u toj nameri, a strelac je bio Mehdi Abej u 57. minutu.

Nije, međutim, odbrana gostiju izdržala do kraja, mada je i bod na stadion Luj drugi sasvim lep uspeh za ekipu iz grada senfa.

Lion je slavio na gostovanju Anžeu sa 2:1 i zabeležio treći trijumf u nizu. 

Auar i Depaj su pogodili za Lion, dok je utešni gol domaćinu doneo Lopes pred kraj meča. 

Brutalan start, crveni karton i Lionov rutinski trijumf! Anže nije izdržao – 1:2.

Lion je opravdao ulogu favorita protiv Anžea. Lavovi su trijumfom na gostovanju ponovo stigli do treće pozicije Lige 1.

Ipak, morao je Lion da ulože maksimalan napor kako bi stigao do šeste pobede u sezoni. Anže se dobro držao, ali je praktično bio osuđen na poraz u 34.minutu. Tada je Traore otvorenim đonom startovao na Dembelea. Bio je to brutalan i bespotreban start, što nije promaklo glavnom arbitru meča.

Traore je dobio direktan crveni karton, a domaćin je strogom defanzivom odolevao do 63.minuta. 

Međutim,  mrežu Anžea je udarcem glavom pogodio Ouar. Nije mu bilo teško da to učini.

Svaku neizvenost ubio je Depaj u 87.minutu, a sve što su domaći uspeli da urade je počasni pogodak.

Strazbur je nekako "iščupao" bod Genganu u gostima golom Zohija u 88. minutu. Domaćine je u prvom poluvremenu u vođstvo doveo Benze, a Starbur je pride i promašio penal pre izjednačujućeg gola. 

Nant je odneo sva tri boda Amijenu pobedom od 2:1, a Lil i Monpelje su ostvarili bitne pobede i nastavili pobedničke nizove i borbu za evropska takmičenja naredne sezone. 

Lil je golom Leaa došao do bitne pobede minimalnim rezultatom, dok je Monpelje rutinski, sa 2:0 pobedio Tuluz na gostujućem terenu. Za njih pogotke su postigli Labord, Delor i Sambia.

Liga 1, 11. kolo:

Anže – Lion 1:2 (0:0)
Amijen – Nant 1:2 (0:1)
Gengan – Strazbur 1:1 (1:0)
Lil – Kaen 1:0 (0:0)
Monako – Dižon 2:2 (1:1)
Tuluz – Monpelje 0:3 (0:2)

nedelja:
15.00 Ren – Rems
17.00 Bordo – Nica
21.00 Marsej – PSŽ

petak:
Nim – Sent Etjen 1:1 (0:1)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar