ШПА: "Краљеви ремија" одиграли - неријешено!

Еибару пуна мрежа без Дмитровића, нула Билбаа и Валенсије.  Фудбалери Селте и Левантеа забележили су сигурне победе у десетом колу шпанске ЛаЛиге.  Атлетик Билбао седми пут у 10 првенствених мечева одиграо без победника, а Валенсија осми.  Узалуд потрошених 90 минута - Билбао и Валенсија потпуно разочарали! Није било голова на Сан Мамесу.  Аспас опет терорише голмане! Селта прегазила Еибар са 4:0.

Фудбал 27.10.2018 | 22:30
ШПА: "Краљеви ремија" одиграли - неријешено!
Селта је била убедљива против Еибара са 4:0, док је Леванте надиграо Леганес са 2:0.

Јунак Селте био је Јаго Аспас који је забележио хет-трик у Вигу, где мрежу Еибара због повреде опет није чувао Марко Дмитровић.

Селта је овом победом окончала низ од шест кола без победе, па је напредовала до деобе девете позиције, на три бода од места које води у Европу. 

С друге стране, Еибар је поражен трећи пут у последњих пет кола па је пао на 15. место, на три бода од зоне испадања. 

Јаго Аспас је поново пробудио голгерску звер у себи! Селта је на свом терену прегазила Еибар са 4:0 у утакмици десетог кола Примере, а искусни нападач постигао је хет-трик.

И не само што је три пута затресао противничку мрежу, већ начин на који је то урадио. Први погодак дао је лепим лоб ударцем са ивице казненог простора у петом минуту, а онај из 36. минута је за телевизијске шпице.

После контранапада, лопта је дошла до Аспаса на неких 25 метара од гола, а овај, деловало је да се оклизнуо, у паду је шутнуо лопту тако да је прелетела и преварила голмана и спустила се право у мрежу.

Сјајну партију репрезентативац Шпаније заокружио је осам минута пре краја трећим голом на утакмици. Иначе, стрелац трећег гола за Селту био је Мендез у 56. Минуту.

На голу Еибара вечерас није стајао Марко Дмитровић који је повређен.

У међувремену, Леванте је головима Рохера у првом полувремену и Рочине у надокнади другог дела меча забележио четврту узастопну победу. 

Тим из предграђа Валенсије је стигао до деобе петог места са Ваљадолидом и Атлетико Мадридом, који касније игра свој меч десете рунде. 

С друге стране, Леганес је поражен други пут у последња четири кола и остао је у зони испадања. 

У трећем мечу вечерњег термина, у једном од "дербија" кола, Атлетик Билбао и Валенсија су ремизирали без голова на Сан Мамесу. 

Дан је отворила победа Ђироне над Рајо Ваљеканом, а затвориће интересантан дуел Атлетико Мадрида и Реал Сосиједада у шпанској престоници.

Атлетик Билбао и Валенсија би по броју пораза (два, односно један) требало да се налазе у самом врху табеле шпанског првенства.

Међутим, слаба ефикасност и само по једна остварена победа, "осудили" су их на таворење изнад зоне испадања, у коју би Билбао чак могао да склизне већ у недељу увече, ако Леганес и Виљареал освоје сва три бода.

У суботу поподне на "Сан Мамесу", Атлетик - Валенсија 0:0!

Био је то меч који ће се брзо заборавити и у коме су гости имали боље шансе. Главни кривац што су мреже остале нетакнуте је белгијски центарфор Миши Батшуаји, јер је пропустио три повољне прилике.

Француз Кевин Гамеиро, који је заменио Батшуаија у другом полувремену, у 78. минуту је постигао погодак али је исправно поништен због офсајда.

Атлетик Билбао и Валенсије су до скоро улазиле у битке за место у врху табеле, али ове сезоне делују прилично тужно. У утакмици  десетог кола Примере која је одиграна на Сан Мамесу није било погодака.

Такав исход оставио је и једне и друге у доњем делу табеле, на два, односно три бода од зоне испадања.

А најгоре од свега је што није чак било неких озбиљних прилика за погодак, поготово у првом полувремену.

Тек у 79. минуту десило се нешто интересантно. Кевин Гамеиро постигао је гол за Валенсију, али је поништен јер је линијски судија сигнализирао офсајд.

Три минута касније покушао је Атлетик да одговори преко Ињакија Вилијамса, али је његов ударац завршио тик поред леве стативе.

И на крају, у трећем минуту судијске надокнаде времена, Раул Гарсија је главом пробао да затресе мрежу, али је Нето парадом сачувао бод Слепим мишевима.

Резултати 10. кола:

субота

Ђирона - Рајо Ваљекано 2:1 (2:0)
/Порту 34п, 45 - Алехандро Галвез 61/

Атлетик Билбао - Валенсија 0:0

Селта Виго - Еибар 4:0 (2:0)
/Аспас 5, 36, 82, Мендез 56/

Леванте - Леганес 2:0 (1:0)
/Рођер 14, Рокина 90+1/

Атлетико Мадрид - Реал Сосиједад (20.45)

петак

Ваљадолид - Еспањол 1:1 (0:1)
/Верде 90+2 - Иглесијас 20/

недеља

Хетафе - Бетис (12.00)
Барселона - Реал Мадрид (16.15)
Алавес - Виљареал (18.30)
Севиља - Уеска (20.45)

ТАБЕЛА: Барселона (-1) 18, Еспањол 18, Алавес (-1) 17, Севиља (-1) 16, Атлетико (-1) 16, Ваљадолид 16, Леванте 16, Реал Мадрид (-1) 14, Ђирона 13, Селта 13, Сосиједад (-1) 12, Хетафе (-1) 12, Бетис (-1) 12, Валенсија 11, Еибар 11, Билбао 10, Виљареал (-1) 9, Леганес 8, Рајо 6, Уеска (-1) 5.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар