ŠPA: "Kraljevi remija" odigrali - neriješeno!

Eibaru puna mreža bez Dmitrovića, nula Bilbaa i Valensije.  Fudbaleri Selte i Levantea zabeležili su sigurne pobede u desetom kolu španske LaLige.  Atletik Bilbao sedmi put u 10 prvenstvenih mečeva odigrao bez pobednika, a Valensija osmi.  Uzalud potrošenih 90 minuta - Bilbao i Valensija potpuno razočarali! Nije bilo golova na San Mamesu.  Aspas opet teroriše golmane! Selta pregazila Eibar sa 4:0.

Fudbal 27.10.2018 | 22:30
ŠPA: "Kraljevi remija" odigrali - neriješeno!
Selta je bila ubedljiva protiv Eibara sa 4:0, dok je Levante nadigrao Leganes sa 2:0.

Junak Selte bio je Jago Aspas koji je zabeležio het-trik u Vigu, gde mrežu Eibara zbog povrede opet nije čuvao Marko Dmitrović.

Selta je ovom pobedom okončala niz od šest kola bez pobede, pa je napredovala do deobe devete pozicije, na tri boda od mesta koje vodi u Evropu. 

S druge strane, Eibar je poražen treći put u poslednjih pet kola pa je pao na 15. mesto, na tri boda od zone ispadanja. 

Jago Aspas je ponovo probudio golgersku zver u sebi! Selta je na svom terenu pregazila Eibar sa 4:0 u utakmici desetog kola Primere, a iskusni napadač postigao je het-trik.

I ne samo što je tri puta zatresao protivničku mrežu, već način na koji je to uradio. Prvi pogodak dao je lepim lob udarcem sa ivice kaznenog prostora u petom minutu, a onaj iz 36. minuta je za televizijske špice.

Posle kontranapada, lopta je došla do Aspasa na nekih 25 metara od gola, a ovaj, delovalo je da se okliznuo, u padu je šutnuo loptu tako da je preletela i prevarila golmana i spustila se pravo u mrežu.

Sjajnu partiju reprezentativac Španije zaokružio je osam minuta pre kraja trećim golom na utakmici. Inače, strelac trećeg gola za Seltu bio je Mendez u 56. Minutu.

Na golu Eibara večeras nije stajao Marko Dmitrović koji je povređen.

U međuvremenu, Levante je golovima Rohera u prvom poluvremenu i Ročine u nadoknadi drugog dela meča zabeležio četvrtu uzastopnu pobedu. 

Tim iz predgrađa Valensije je stigao do deobe petog mesta sa Valjadolidom i Atletiko Madridom, koji kasnije igra svoj meč desete runde. 

S druge strane, Leganes je poražen drugi put u poslednja četiri kola i ostao je u zoni ispadanja. 

U trećem meču večernjeg termina, u jednom od "derbija" kola, Atletik Bilbao i Valensija su remizirali bez golova na San Mamesu. 

Dan je otvorila pobeda Đirone nad Rajo Valjekanom, a zatvoriće interesantan duel Atletiko Madrida i Real Sosijedada u španskoj prestonici.

Atletik Bilbao i Valensija bi po broju poraza (dva, odnosno jedan) trebalo da se nalaze u samom vrhu tabele španskog prvenstva.

Međutim, slaba efikasnost i samo po jedna ostvarena pobeda, "osudili" su ih na tavorenje iznad zone ispadanja, u koju bi Bilbao čak mogao da sklizne već u nedelju uveče, ako Leganes i Viljareal osvoje sva tri boda.

U subotu popodne na "San Mamesu", Atletik - Valensija 0:0!

Bio je to meč koji će se brzo zaboraviti i u kome su gosti imali bolje šanse. Glavni krivac što su mreže ostale netaknute je belgijski centarfor Miši Batšuaji, jer je propustio tri povoljne prilike.

Francuz Kevin Gameiro, koji je zamenio Batšuaija u drugom poluvremenu, u 78. minutu je postigao pogodak ali je ispravno poništen zbog ofsajda.

Atletik Bilbao i Valensije su do skoro ulazile u bitke za mesto u vrhu tabele, ali ove sezone deluju prilično tužno. U utakmici  desetog kola Primere koja je odigrana na San Mamesu nije bilo pogodaka.

Takav ishod ostavio je i jedne i druge u donjem delu tabele, na dva, odnosno tri boda od zone ispadanja.

A najgore od svega je što nije čak bilo nekih ozbiljnih prilika za pogodak, pogotovo u prvom poluvremenu.

Tek u 79. minutu desilo se nešto interesantno. Kevin Gameiro postigao je gol za Valensiju, ali je poništen jer je linijski sudija signalizirao ofsajd.

Tri minuta kasnije pokušao je Atletik da odgovori preko Injakija Vilijamsa, ali je njegov udarac završio tik pored leve stative.

I na kraju, u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, Raul Garsija je glavom probao da zatrese mrežu, ali je Neto paradom sačuvao bod Slepim miševima.

Rezultati 10. kola:

subota

Đirona - Rajo Valjekano 2:1 (2:0)
/Portu 34p, 45 - Alehandro Galvez 61/

Atletik Bilbao - Valensija 0:0

Selta Vigo - Eibar 4:0 (2:0)
/Aspas 5, 36, 82, Mendez 56/

Levante - Leganes 2:0 (1:0)
/Rođer 14, Rokina 90+1/

Atletiko Madrid - Real Sosijedad (20.45)

petak

Valjadolid - Espanjol 1:1 (0:1)
/Verde 90+2 - Iglesijas 20/

nedelja

Hetafe - Betis (12.00)
Barselona - Real Madrid (16.15)
Alaves - Viljareal (18.30)
Sevilja - Ueska (20.45)

TABELA: Barselona (-1) 18, Espanjol 18, Alaves (-1) 17, Sevilja (-1) 16, Atletiko (-1) 16, Valjadolid 16, Levante 16, Real Madrid (-1) 14, Đirona 13, Selta 13, Sosijedad (-1) 12, Hetafe (-1) 12, Betis (-1) 12, Valensija 11, Eibar 11, Bilbao 10, Viljareal (-1) 9, Leganes 8, Rajo 6, Ueska (-1) 5.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar