ИТА: Емполи намучио Јуве, али ту је Роналдо!

Пенал и "пројектил" Роналда за преокрет Јувентуса.  Фудбалери Јувентуса савладали су Емполи 2:1, после преокрета на гостовању у десетом колу Серије А.  Голчина: Најлепши погодак Роналда у црно-белом дресу! Емполи је дуго водио, а онда је Португалац постигао два гола за преокрет и нову победу шампиона Италије. Други, у 70. минуту, свакако је најлепши који је постигао као "бјанконеро".  "Бомбом" у 70. минуту Кристијано Роналдо ријешио дуел Јувентуса против храбре екипе Емполија.

Фудбал 27.10.2018 | 22:20
ИТА: Емполи намучио Јуве, али ту је Роналдо!
Домаћин је водио од 28. минута голом Франческа Капута, који је покупио одбитак испред казненог простора и послао "торпедо" уз леву стативу.

Уследио је притисак Јувентуса који преокреће средином другог полувремена, захваљујући Кристијану Роналду.

Португалац је изједначио резултат голом из пенала у 54. минуту, након што је Исмаел Бенасер неспретном интервенцијом оборио Паола Дибалу у казненом простору. 

Двадесет минута пре краја Роналдо доноси и преокрет, фантастичним голом снажним ударцем искоса са десне стране са око 25 метара. 

Јувентус је забележио девету победу у Калчу чиме је задржао предност на првом месту, док је Емполи и после шестог пораза остао у зони испадања. 

У следећем колу "Стара дама" дочекује Каљари, док Емполи гостује другопласираном Наполију.

Фудбалери Емполија повели су у 28. минуту утакмице на "Карлу Кастелатију" ове суботе увече поготком Франческа Капута и били у вођству све до почетка другог полувремена.

А, онда... пробудио се Кристијано Роналдо.

Нова звезда Серије А изједначила је на 1:1 са беле тачке у 54, а онда у 70. минуту догодио се тренутак који ће италијанске и светске ТВ станице репризирати xy пута наредне недеље… Као у најбољим данима, Португалац је "затегао" из трка са велике удаљености и постигао свакако најлепши од седам голова у црно-белом дресу ове сезоне.

Роналдо је тако практично сам преокренуо меч 10. кола "калча" и повео "бјанконере" ка 12. победи у 13 наступа ове сезоне у првенству и Лиги шампиона: Емполи – Јувентус 1:2 (1:0)!

Једини сусрет који састав тренера Макса Алегрија није решио у своју користи до сада је онај из прошлог кола када је Ђенова одолела на "Јувентус арени" (1:1).

Роналдо је споро почео након што је уздрмао светску јавност 120 милиона евра "тешким" трансфером из Реал Мадрида, чему је допринела и афера настала серијом текстова у немачком дневнику "Шпигел" у којима се славни фудбалер доводио и доводи у везу са силовањем. Нешто касније против Роналда поднета је и тужба, коју су у име Американке Кетрин Мајорге поднели њени адвокати.

Међутим, 33-годишњи голгетер који је пет пута проглашаван за најбољег на свету успео је да подигне форму средином септембра и, рачунајући и данашње гостовање у екипи која нема победу пуних осам кола, забележи седам погодака и четири асистенције на последњих седам утакмица црно-белих.

У Лиги шампиона, у којој је као Јувентино дебитовао црвеним картоном после 23 минута игре на "Местаљи" против Валенсије, а због тога пропустио дуел са Јанг бојсом, Роналдо и даље чека погодак. Играо је комплетан меч на "Олд трафорду", али је гол вредан минималне победе над Манчестер јунајтедом постигао Пауло Дибала.

Два лица Јувентуса у само четири дана. Екипа Масимилијана Алегрија у уторак је савладала Манчестер јунајтед 1:0 одржавши му лекцију на Олд Трафорду, а онда се мучила на гостовању Емполију у Серији А.

„Стара Дама“ је ипак избјегла нови реми, послије оног у прошлом колу против Ђенове, захваљујући мејсторији Кристијана Роналда.

Португалац је у 70. минуту сјајним ударцем са неких 20-ак метара савладао Проведела и донио Јувентусу побједу 2:1 против Емполија, послије великог преокрета.

За разлику од дуела са „ђаволима“ у Лиги шампиона, гдје је Јувентус имао потпуну доминацију у суботу увече против Емполија одиграо је можда и најлошије полувријеме у сезони, па је и вођство Емполија било сасвим логично.

Новајлија у Серији А добро се бранио, али и у добром дијелу првог полувремена контролисао средину терена, захваљујући расположеном Акви, а добра игра домаћих крунисана у 28. минуту.

Капуто и Крунић били су акцији у противничком шеснаестерцу, да би први погодио супротан угао Шћешнијевог гола за вођство 1:0.

Најбољи стријелац Емполија у Серији Б из прошле сезоне у доброј форми је и у највишем рангу и овим поготком учврстио се као најбољи голгетер екипе са четири постигнута поготка.

Навијачи Емполија послије овог пораза немају шта да замјере својим љубимцима, али вјероватно хоће судији Ђанпаолу Калварезеу, који им у судијској надокнади првог полувремена није досудио једанаестерац накопослије играња руком Леонарда Бонућија у свом шеснаестерцу.

Калварезе је погледао видео снимак и одлучио да код дефанзивца Јувентуса није било намјере.

То је оставило трага на фудбалерима Емполија који су у другом полувремену били у потпуно подређеном положају и већ након само неколико минута игра могли су да изгубе предност.

У само десетак секунди 48. минута утакмице двије сјајне прилике у шеснаестерцу Емполија. Прво је голман домаћих Проведел одбранио шут лекс Сандру са само пет метара, да би потом Пјанић погодио пречку, након што је Проведел успио да додирне лопту и вјероватно спријечи погодак.

Јувентус је заслужено стигао до побједе, али ће се много расправљати о његовом изједначујућем голу.

Алжирац Исмаел Бенасер умјесто да избије лопту поигравао се у свом шеснаестерцу што је искористио Паоло Дибала да се убаци испред њега и лопте, а онда је Аргентинац пао.

Рекло би се врло „мекан“ дуел, али Калварезе је показао на бијелу тачку, а Кристијано Роналдо својим 105. голом из пенала у каријери изједначио на 1:1 и погурао свој тим ка преокрету.

За њега се побринуо сам поменутим ударцем двадесет минута прије краја и са седам голова издвојио се на листи најбољих стријелаца Серије А, иза Пјатека из Ђенове који је постигао два гола више.

У првом мечу дана и кола Аталанта је савладала Парму 3:0 у Бергаму.

Аталанта је тек у другом полувремену сломила "млекаџије", за другу узастопну победу након вишенедељне кризе.

Домаћин је повео аутоголом Рикарда Гаљоа у 55. минуту, након чега су Хосе Паломино и Ђанлука Манчини "дотукли" ривала.

Аутогол и два прекида - Аталанта лагано с Пармом. Богиња провинције славила 3:0 против Крсташа.

На отварању 10. кола у Серији А Аталанта је дочекала Парму и добила с лаганих 3:0 (0:0). Резултатски то јесте било убедљиво, по игри гледано и није баш толико, али три бода нису долазила у питање.

Аталанта се мучила да отвори браву Крсташа, али се то догодило у 55. минуту када је Ђаљиоло постигао аутогол.

Тада је за Аталанту све кренуло као по лоју и само се чекало када ће домаћи тим да подигне предност. То се догодило у 72. минуту.

Било је то после корнера, нашао се Паломино на правом месту и само ћушнуо лопту у мрежу. Осам минута касније већ је било 3:0, а и овога пута је гол дошао после корнера.

Аталанта је добро почела сезону, међутим како је време одмицало игре су биле све слабије. Са овим тријумфом, уз победу над Кјевом у гостима, ово је најава бољих времена за тим из Бергама.

Парма је везала други пораз у Серији А.

Аталанта у наредном колу гостује Болоњи, док ће Парма низ од два пораза покушати да прекине против претпоследњег Фрозинонеа.

Серија А, десето коло:

Емполи – Јувентус 1:2 (1:0)
Капуто 28 – Роналдо 53п, 70

Аталанта – Парма 3:0 (0:0)
Гаљоло 55аг, Паломино 72, Манчини 80

Недеља:
12.30 Сасуоло – Болоња
15.00 Каљари – Кјево
15.00 Ђеноа – Удинезе
15.00 СПАЛ – Фрозиноне
18.00 Милан – Сампдорија
20.30 Наполи – Рома

Понедељак:
20.30 Лацио – Интер

Табела: Јувентус (+1) 28, Наполи 21, Интер 19, Лацио 18, Сампдорија 15, Фиорентина 14, Рома 14, Сасуоло 14, Торино 13, Ђенова (-1) 13, Парма (+1) 13, Аталанта (+1) 12, Милан (-а) 12, СПАЛ 12, Каљари 10, Удинезе 8, Болоња 8, Емполи (+1) 6, Форзиноне 2, Кјево -1.

*напомена: Кјево је кажњено одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.рс/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар