ITA: Empoli namučio Juve, ali tu je Ronaldo!

Penal i "projektil" Ronalda za preokret Juventusa.  Fudbaleri Juventusa savladali su Empoli 2:1, posle preokreta na gostovanju u desetom kolu Serije A.  Golčina: Najlepši pogodak Ronalda u crno-belom dresu! Empoli je dugo vodio, a onda je Portugalac postigao dva gola za preokret i novu pobedu šampiona Italije. Drugi, u 70. minutu, svakako je najlepši koji je postigao kao "bjankonero".  "Bombom" u 70. minutu Kristijano Ronaldo riješio duel Juventusa protiv hrabre ekipe Empolija.

Fudbal 27.10.2018 | 22:20
ITA: Empoli namučio Juve, ali tu je Ronaldo!
Domaćin je vodio od 28. minuta golom Frančeska Kaputa, koji je pokupio odbitak ispred kaznenog prostora i poslao "torpedo" uz levu stativu.

Usledio je pritisak Juventusa koji preokreće sredinom drugog poluvremena, zahvaljujući Kristijanu Ronaldu.

Portugalac je izjednačio rezultat golom iz penala u 54. minutu, nakon što je Ismael Benaser nespretnom intervencijom oborio Paola Dibalu u kaznenom prostoru. 

Dvadeset minuta pre kraja Ronaldo donosi i preokret, fantastičnim golom snažnim udarcem iskosa sa desne strane sa oko 25 metara. 

Juventus je zabeležio devetu pobedu u Kalču čime je zadržao prednost na prvom mestu, dok je Empoli i posle šestog poraza ostao u zoni ispadanja. 

U sledećem kolu "Stara dama" dočekuje Kaljari, dok Empoli gostuje drugoplasiranom Napoliju.

Fudbaleri Empolija poveli su u 28. minutu utakmice na "Karlu Kastelatiju" ove subote uveče pogotkom Frančeska Kaputa i bili u vođstvu sve do početka drugog poluvremena.

A, onda... probudio se Kristijano Ronaldo.

Nova zvezda Serije A izjednačila je na 1:1 sa bele tačke u 54, a onda u 70. minutu dogodio se trenutak koji će italijanske i svetske TV stanice reprizirati xy puta naredne nedelje… Kao u najboljim danima, Portugalac je "zategao" iz trka sa velike udaljenosti i postigao svakako najlepši od sedam golova u crno-belom dresu ove sezone.

Ronaldo je tako praktično sam preokrenuo meč 10. kola "kalča" i poveo "bjankonere" ka 12. pobedi u 13 nastupa ove sezone u prvenstvu i Ligi šampiona: Empoli – Juventus 1:2 (1:0)!

Jedini susret koji sastav trenera Maksa Alegrija nije rešio u svoju koristi do sada je onaj iz prošlog kola kada je Đenova odolela na "Juventus areni" (1:1).

Ronaldo je sporo počeo nakon što je uzdrmao svetsku javnost 120 miliona evra "teškim" transferom iz Real Madrida, čemu je doprinela i afera nastala serijom tekstova u nemačkom dnevniku "Špigel" u kojima se slavni fudbaler dovodio i dovodi u vezu sa silovanjem. Nešto kasnije protiv Ronalda podneta je i tužba, koju su u ime Amerikanke Ketrin Majorge podneli njeni advokati.

Međutim, 33-godišnji golgeter koji je pet puta proglašavan za najboljeg na svetu uspeo je da podigne formu sredinom septembra i, računajući i današnje gostovanje u ekipi koja nema pobedu punih osam kola, zabeleži sedam pogodaka i četiri asistencije na poslednjih sedam utakmica crno-belih.

U Ligi šampiona, u kojoj je kao Juventino debitovao crvenim kartonom posle 23 minuta igre na "Mestalji" protiv Valensije, a zbog toga propustio duel sa Jang bojsom, Ronaldo i dalje čeka pogodak. Igrao je kompletan meč na "Old trafordu", ali je gol vredan minimalne pobede nad Mančester junajtedom postigao Paulo Dibala.

Dva lica Juventusa u samo četiri dana. Ekipa Masimilijana Alegrija u utorak je savladala Mančester junajted 1:0 održavši mu lekciju na Old Trafordu, a onda se mučila na gostovanju Empoliju u Seriji A.

„Stara Dama“ je ipak izbjegla novi remi, poslije onog u prošlom kolu protiv Đenove, zahvaljujući mejstoriji Kristijana Ronalda.

Portugalac je u 70. minutu sjajnim udarcem sa nekih 20-ak metara savladao Provedela i donio Juventusu pobjedu 2:1 protiv Empolija, poslije velikog preokreta.

Za razliku od duela sa „đavolima“ u Ligi šampiona, gdje je Juventus imao potpunu dominaciju u subotu uveče protiv Empolija odigrao je možda i najlošije poluvrijeme u sezoni, pa je i vođstvo Empolija bilo sasvim logično.

Novajlija u Seriji A dobro se branio, ali i u dobrom dijelu prvog poluvremena kontrolisao sredinu terena, zahvaljujući raspoloženom Akvi, a dobra igra domaćih krunisana u 28. minutu.

Kaputo i Krunić bili su akciji u protivničkom šesnaestercu, da bi prvi pogodio suprotan ugao Šćešnijevog gola za vođstvo 1:0.

Najbolji strijelac Empolija u Seriji B iz prošle sezone u dobroj formi je i u najvišem rangu i ovim pogotkom učvrstio se kao najbolji golgeter ekipe sa četiri postignuta pogotka.

Navijači Empolija poslije ovog poraza nemaju šta da zamjere svojim ljubimcima, ali vjerovatno hoće sudiji Đanpaolu Kalvarezeu, koji im u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena nije dosudio jedanaesterac nakoposlije igranja rukom Leonarda Bonućija u svom šesnaestercu.

Kalvareze je pogledao video snimak i odlučio da kod defanzivca Juventusa nije bilo namjere.

To je ostavilo traga na fudbalerima Empolija koji su u drugom poluvremenu bili u potpuno podređenom položaju i već nakon samo nekoliko minuta igra mogli su da izgube prednost.

U samo desetak sekundi 48. minuta utakmice dvije sjajne prilike u šesnaestercu Empolija. Prvo je golman domaćih Provedel odbranio šut leks Sandru sa samo pet metara, da bi potom Pjanić pogodio prečku, nakon što je Provedel uspio da dodirne loptu i vjerovatno spriječi pogodak.

Juventus je zasluženo stigao do pobjede, ali će se mnogo raspravljati o njegovom izjednačujućem golu.

Alžirac Ismael Benaser umjesto da izbije loptu poigravao se u svom šesnaestercu što je iskoristio Paolo Dibala da se ubaci ispred njega i lopte, a onda je Argentinac pao.

Reklo bi se vrlo „mekan“ duel, ali Kalvareze je pokazao na bijelu tačku, a Kristijano Ronaldo svojim 105. golom iz penala u karijeri izjednačio na 1:1 i pogurao svoj tim ka preokretu.

Za njega se pobrinuo sam pomenutim udarcem dvadeset minuta prije kraja i sa sedam golova izdvojio se na listi najboljih strijelaca Serije A, iza Pjateka iz Đenove koji je postigao dva gola više.

U prvom meču dana i kola Atalanta je savladala Parmu 3:0 u Bergamu.

Atalanta je tek u drugom poluvremenu slomila "mlekadžije", za drugu uzastopnu pobedu nakon višenedeljne krize.

Domaćin je poveo autogolom Rikarda Galjoa u 55. minutu, nakon čega su Hose Palomino i Đanluka Mančini "dotukli" rivala.

Autogol i dva prekida - Atalanta lagano s Parmom. Boginja provincije slavila 3:0 protiv Krstaša.

Na otvaranju 10. kola u Seriji A Atalanta je dočekala Parmu i dobila s laganih 3:0 (0:0). Rezultatski to jeste bilo ubedljivo, po igri gledano i nije baš toliko, ali tri boda nisu dolazila u pitanje.

Atalanta se mučila da otvori bravu Krstaša, ali se to dogodilo u 55. minutu kada je Đaljiolo postigao autogol.

Tada je za Atalantu sve krenulo kao po loju i samo se čekalo kada će domaći tim da podigne prednost. To se dogodilo u 72. minutu.

Bilo je to posle kornera, našao se Palomino na pravom mestu i samo ćušnuo loptu u mrežu. Osam minuta kasnije već je bilo 3:0, a i ovoga puta je gol došao posle kornera.

Atalanta je dobro počela sezonu, međutim kako je vreme odmicalo igre su bile sve slabije. Sa ovim trijumfom, uz pobedu nad Kjevom u gostima, ovo je najava boljih vremena za tim iz Bergama.

Parma je vezala drugi poraz u Seriji A.

Atalanta u narednom kolu gostuje Bolonji, dok će Parma niz od dva poraza pokušati da prekine protiv pretposlednjeg Frozinonea.

Serija A, deseto kolo:

Empoli – Juventus 1:2 (1:0)
Kaputo 28 – Ronaldo 53p, 70

Atalanta – Parma 3:0 (0:0)
Galjolo 55ag, Palomino 72, Mančini 80

Nedelja:
12.30 Sasuolo – Bolonja
15.00 Kaljari – Kjevo
15.00 Đenoa – Udineze
15.00 SPAL – Frozinone
18.00 Milan – Sampdorija
20.30 Napoli – Roma

Ponedeljak:
20.30 Lacio – Inter

Tabela: Juventus (+1) 28, Napoli 21, Inter 19, Lacio 18, Sampdorija 15, Fiorentina 14, Roma 14, Sasuolo 14, Torino 13, Đenova (-1) 13, Parma (+1) 13, Atalanta (+1) 12, Milan (-a) 12, SPAL 12, Kaljari 10, Udineze 8, Bolonja 8, Empoli (+1) 6, Forzinone 2, Kjevo -1.

*napomena: Kjevo je kažnjeno oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.rs/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar